С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Саманта , дано думите ми не прозвучат като заяждане ,но ...
според мен първо е трябвало да оскубеш косите на съпруга си . Затова че е стоял без да направи нищо да те защити , а единственото което го е интересувало е било да затиска вратата . Сакън че съседите щели да чуят , много важно . Ако скандала е бил на висок глас , пак се е чуло , независимо от входната врата . Мисля че би трябвало да преразгледаш отношенията със съпруга ти , защото това че той не реагира в такива ситуации , може да говори за доста неща . Едно от тях е , че няма и грам уважение към теб като жена , съпруга и майка . Peace
Първо се постарай да накараш съпруга ти да се замисли , да те уважава , а от там нататък и да те защитава пред майка си . Защото пък ти СИ майка на НЕГОВИТЕ деца , и щом допуска да те наричат с такива думи , значи е съгласен с маминка че е направил грешен избор относно теб.
Дано си ме разбрала правилно , и успех. Докато търпиш подобно отношение , още дълго ще те мачкат .

# 271
Мисля че би трябвало да преразгледаш отношенията със съпруга ти , защото това че той не реагира в такива ситуации , може да говори за доста неща .

Без да го оправдавам, за мен реакцията му е напълно логична. Както стана ясно, такива ситуации са били ежедневие в детството му - мама и баба да се карат и бият постоянно. Така е научен, явно го счита за нормално. Е, не съвсем, щом се притеснява да не чуят съседите, ама... Явно толкова им е уважението на мъжете в семейството към женската част - луди скандалджийки, които трябва да се крият от погледа и ушите на околните.
Няма страшно, децата на Саманта Упс един ден ще правят същото, особено ако има момченце. И то така ще е свикнало да живее сред скандали и простотия и някой ден ще затиска вратата и ще шътка на Саманта и баба си, за да не ги слушат комшиите. Семейният еталон е силно нещо.
От години ви разправям, че с тези ваши скандали и разправии снахи-свекърви вредите най-вече на децата си, ама... Не искате да го проумеете.
Муньото си вее байрака, доволен, че две жени воюват за него, децата гледат, попиват и повтарят модела... Мила родна картинка.

# 272
Стига ма, Сийке, искаш да развалиш вековна традиция. И на мен не ми е ясно какво дири Саманта, да се бие със свекърва си, ама на - може би вид мазохизъм. 

# 273
  • Mediterraneo
айде сега и путьото ще защитавате  ooooh! ooooh! Такъв не го изтрайвам и ден! Остави да търпя такъв тъпак, ами и майка му, и брат му, и останалата му откачена рода. Всеки си лежи на каквото си постеле!

# 274
  • София
Верно, какво толкова ги защитавате тези мъже! Така били научени, демек, те са просто едни малки, пухкави, невинни зайчета, станали жертва на жените и майките си! А на бащите си не са ли жертва? Брей, мъже не останаха! Вместо бащата навремето да тропне по масата и да въдвори ред вкъщи между свекърва и снаха, той си е траял! Синът му копира от него, не от майка си! Затова мацката да се вземе в ръце и да прекрати отношения със свекървата, докато мъжът й не си застане в ролята. Баси, ще стои да я обиждат!

# 275
Как` Сийка как уцели в десетката. Всичко, което си написала е просто абсолютно вярно.
Миналата година стигнах до тоя извод, обаче нещата като че ли се пооправиха ... поне с него или така си мислех.

# 276
Звучи направо невероятно! Мислех, че това са просто градски легенди или вицове, останали да битуват от време оно, а то истина било... Shocked Shocked

# 277
малко невероятно звучи, но пък нали знаете разни хора, разни идеали..

# 278
   Как`Сийка , права си за модела на поведение . Но въпреки това смятам че при добро желание от страна на съпруга , това може да се промени. Ако иска спокойна съпруга и деца , мъжлето ще трябва да си натисне задните части и да промени мирогледа си . Друг е въпроса , ако освен модела на поведение на мама , не е възприел и модела на поведение на тати - да бъде един муньо .
Незнам , всеки сам решава как ще подреди живота си , и дали иска да промени нещо в поведението си и начина на общуване . Peace
При желание е възможно  Peace

# 279
Добре, бе хора, като не се разбирате със свекървите си какво правите при тях?
Аз с моята както вече писах съм нямала караници, защото я видях що за стока е и ходя само с мъжа си по Коледа и Великден за 1 час, а от догодина и по-на рядко. 

Дъщеря й и тя взе същите мерки и ти да видиш като си останаха сами със свекъра вкъщи и няма с кой да се чепкат колко са тихи, кротки и внимателни. Но в момента, в който им подадеш малко и те захапват. Всички са така. За това- дистанция.

# 280
  Поправете ме ако греша , но аз доколкото разбрах Саманта упс ,не живее заедно със свекърва си . Скандала е станал докато са били на гости .
И наистина е много неприятно да те обиждат пред децата ти , изключвам реакцията на по - възрастните ,които само са гледали без да направят нещо за да прекратят грозните сцени.
  П.П Върнах се да прочета пак поста на Саманта , от написаното се разбира че не живеят заедно . И още нещо , единствено Саманта се е опитала да предотврати последвалите събития. Искала е да си тръгне , но е била спряна от мъжа си и брат му  ooooh! Какво е трябвало още да направи ? За мен на първо място тя наистина трябва да поговори сериозно с мъжа си за техните взаимоотношения.
Саманта поговори със съпруга си за тези неща откровенно , кажи му как се чувстваш от подобни нападки. Попитай го как би се почувствал на твое място . нека разбере че когато си подложена на такъв психически тормоз , това рано или късно ще се отрази и на вашето сем- то като цяло , и най - вече на децата ви . Нали не искате да имате след време едни нервни дечица ? Нека се замисли , и да , ако имаш възможност ограничи контактите си с това сем-то .Също и на дечицата , успех .

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 12:26 от shams u amar

# 281
   Жестока история... Най хубаво да не се виждате въобще. След като не живеете заедно, това не е съвсем невъзможно. Остава някак да прекратиш възможността тя да ти лекува децата. Сигурно ги гледа, или какво?
  Някои хора наистина могат да изкарат човек извън себе си, . Мъжът ти явно не може да служи за рефер в тия женски разправии, затова най-добре стой настрана от нея и толкова.

# 282
Точно това имам в предвид. не живеят заедно, защо ходи тогава там? След като е такава работата никой не може да я задължи да ходи, още повече пък децата й да стават свидетел на това.

# 283
  • София
Звучи направо невероятно! Мислех, че това са просто градски легенди или вицове, останали да битуват от време оно, а то истина било... Shocked Shocked
Кое те учуди - боят между снаха и свекърва ли?
Преди години съседката, която живееше под нас, се беше спречкала със свекърва си в банята. Не знам какво са търсили и двете там, но свекървата беше елегантно нокаутирана и съборена във ваната.  Peace Да уточня, че ваната не е била пълна с вода.  Wink

# 284
Да "ПОХВАЛЯ" моята свекърва. Мислим с мъжът и 2-те деца да отидем на море. Смяната е 7 дена и решихме да караме 2 смени общо 14 дни. И един ден тя вика на мъжът ми - вземете си 2 смени аз ще ви помогна финансово.  Ха ха направо паднах. Ония ден каза че ще даде на децата по 20 лв. Добре че разчитаме само на себе си. 20 лв не са малко пари, но за протокола тя и свекъра вземат 2 пъти повече пари отколкото ние четиримата живеем на месец. Аз съм си изтеглила краткосрочен заем от вск на фирмата за да отидем на почивка, после ще си ги върнем. Само да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт