С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 212
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • До морето :)
Моят мъж от сега ми е заявил, че когато майка ми остане сама - разбирайте когато баба ми почине, ще си я вземем да живее у нас.
И на моят му е много хубава моята майка като е тука, защото все му е сготвено и изчистено  Laughing
Иначе за мъжа, не знам, много неприятно, но аз лично не бих го допуснала. Все пак не съм им в семейството. Ако например моите родители нямат възможност, но правят всички по силите си да ни помагат по един или друг начин, а на мъжът ми - делят децата и на нас не помагат, а на другото си дете - колкото си щеш, сигурно ще ми стане неприятно. Не знаем каква точно е ситуацията, за да съдим и да правим изводи.  Peace Истината е някъде там  Grinning Ама пък и мъже има всякакви  Laughing

# 436

Моят мъж от сега ми е заявил, че когато майка ми остане сама - разбирайте когато баба ми почине, ще си я вземем да живее у нас.

А ако моят ми заяви такова нещо, ще му посиня окото без да се замисля. Не знам как се удря кроше, но съм сигурна, че ще го нокаутирам на мига. Joy Joy Това е само в сферата на фантазиите разбира се, той не понася тъща си. Ако спомене майка си, ще последва същото, но имам разумен мъж, та няма опасност, ха-ха Joy Joy

# 437
А случайно някоя от вашите свекърви да опитва от яденето на детето с топенето на пръст вътре? Или от адаптираното мляко и да вика ауууууу, колко е вкусно, само от него ще купуваш!
Конкретно за адаптираното мляко си има начин да разбереш каква е температурата. Аз лично ако се съмнявам, си капвам на ръката  Mr. Green

# 438
Всякакви ги има. Моята говори с пълна уста. Пфуууу, чак гнус ми става.

# 439
Не би ми дошло на ума да бръкна с пръст в млякото.  Пък и то толкова гадно мирише, че не си и помислям да го опитам. Но в яденето бъркам. Измила съм си ръцете, а малката лапа всичко, което докопа. Което не винаги е стерилно. Но ако това силно впечатлява снахата, бих искала да ми каже.

# 440
  • Mediterraneo
Боже, боже, всякакъв коментар е излишен. Съчувствам искрено на тази жена.

Предпочитам да не ми "обещава" подобни неща. Дали ще приемаш така нещата, ако изведнъж неговата майка остане сама...

# 441
Единственото което е, че ако свеки дойде да живее с нас, а не майка ми е, че няма да мога да я "използвам", докато на майка всичко мога да й кажа - "Това така го направи!", "Ще направиш ли това", но може би ще свикна. Когато свеки е в България и ни дойде на гости, започва да глади, да оправя, да готви, а аз нямам нищо против, защото от детето не ми остава време на повечето работи. Или пък ще вземе детето, а аз ще си оправя.
Защото който не си е гледал сам детето, той не знае колко е трудно да се съчетават всички неща. А допълнително, ако и работиш едновременно с това.  ooooh!
Имам позната, все "на нож" със свекърва си, където седне, там се оплаква от нея, но сутрин й взима децата за 1 час, а ти поглежда къщната работа, ако иска да излизат с мъжа й - дава й децата и й ги гледат.
Та мисълта ми е, че независимо кой ще дойде да живее тука - майка или свекърва ми, за мен ще е само в помощ, но зависи и от човека разбира се. Просто аз случих на хора.  Grinning

# 442
Ох, и аз имам такива приятелки, дето им отгледаха децата и все са недоволни. чудя им се просто, като знам какво абсолютно сам денонощно да си гледаш детето и мъжа и къщата. И не, не се оплаквам. Поне няма някой ден да се обърнат да ми кажат, че са ми отгледали детето. Надявам се да  сме живи и здрави с баща й, за да й се радваме дълги години.
Иначе за гладенето - аз обожавам да гладя. Всякакви камари с дрехи. Действа миуспокояващо и ми мирише на чистичко и уютно Simple Smile
Извинявам се за спама, но нямам какво да се оплаквам аз от моето свеки. Златна ми е тя, да е жива и здрава  Heart Eyes

# 443
  • София
Аз не съм за тази тема сигурно, ама ми напира отвътре да се оплача някъде.

Нямам особени забележки към свекърва ми, не я харесвам, но и не мога да се оплача. Проблемът ми е собствената ми майка. Винаги е била идеалната майка, разбираща, любяща, грижовна....докато не се изнесох от вкъщи. Оттук насетне тя престана да ми бъде майка. Вярно, обича си внучето, обсипва го с какво ли не, но не и дъщеря си, т.е мен. Освен критики и недоволство по свой адрес нищо друго не чувам. Как пък нещо положително, нещо добро не намери да каже за собствената си дъщеря?! Не харесва мъжа ми, не харесва дома ми, не харесва живота ми...Само внучка си харесва...но не одобрява начина ми на възпитание и отглеждане...що ли се учудвам? Та тя не харесва мен, оттук и всичко останало...Един път не ме попита как си, имаш ли нужда от нещо....не, само безконечни критики, критики и пак критики...  Толкова е нетърпимо, че нито имам желание да говоря с нея, нито да я виждам. И без това, единственото, което я интересува, е внучката й. Обаче засега детенце е малко и някак си й се налага да общува и с мен.  newsm78

Дори и да е спам, поне се оплаках тук, пред непознати хора и ми олекна, защото пред познати не мога, неудобно ми е.  Embarassed

# 444
  • I want it all and I want it now.
orchid Всичко това и го кажи и на нея.  PeaceДори и да се разсърди за момента ще видиш,че ще помисли над твоите думи. Сигурна съм  че  нещата ще се подобрят след разговора.

# 445
  • София
Syn, казвала съм й го, многократно. Веднага следва, цитирам  - ти си неблагодарна, как може да говориш така на майка си, ще видиш един ден, ако твоята дъщеря ти говори така и т.н.и се започва вадене на кирливи ризи до девето коляно. Няма диалог, ето това ме боли най-много. Даже се чудя дали да не се обърна към психолог, явно някъде дълбоко греша в отношенията със собствената си майка. А все пак това е майка ми и аз я обичам и ужасно много ми пука за пукнатината в отношенията ни.

Веднага ще дам за пример свекърва ми - тя душа дава за синовете си, една пенсийка мизерна взима и всеки месец я дели между тях, но живее при брата на мъжа ми (убийте ме, не знам какъв ми се пада на мен, тия роднинските названия хич не ги разбирам). И нещата не опират само до пари при нея, има си много трески за дялане, но спрямо децата си е безпогрешна и непоклатима. Винаги плътно зад тях като майка, дори и да грешат. Нали разбирате, колко ми е тежко сравнението с моята майка  Cry

# 446
Охрид, казваш, че майка ти се променила след като си се изнесла. Да не би това да е реакция от самота? Да не е щастлива по други причини и да не може да запълни липсата ти? Нещо случило ли й се е след твоето напускане? Баща имаш ли, той как реагира на всичко това?

# 447
  • София
Хърмаяни, в момента, в който се изнесох, за да живея с приятеля си и по-късно се омъжих, майка ми, баща ми и брат ми заминаха за чужбина. Изнасянето от вкъщи съвпадна за всички. В момента те живеят там, но си контактуваме ежедневно по скайп и се виждаме по време на ваканции и отпуски. Контактите ни с майка ми се свеждат само и единствено до безконечни критики, към които се присъединява и баща ми, той е напълно съгласен с нея. Водила съм детето няколко пъти при тях, нещата са същите. Когато са в Бг, държат да прекарват цялото време с внучката си, но не пропускат да ме критикуват за всичко дребно, едро и още по-дребно. Чак е досадно да уточнявам за какво.

Иначе от чужбина постоянно летят колети с дрехи и играчки за детенце, претрупана съм. Открили са й банкова сметка, в която те й внасят пари, аз нямам достъп до нея. Нищо лошо в това, даже напротив, но думите на майка ми - В нея ми е надеждата, като не случих на деца  Embarassed обезсмислят целия ми съзнателен живот с тях, жестоки са, не мислите ли?

# 448
     Наистина е жестоко. И не само в твоя случай, и на Елия по-горе. Но когато чужд реши да го каже, мисля ще се почувстваш по-зле. Затова и няма много коментари по такива постове.

# 449
  • София
     Наистина е жестоко. И не само в твоя случай, и на Елия по-горе. Но когато чужд реши да го каже, мисля ще се почувстваш по-зле. Затова и няма много коментари по такива постове.

Да, за съжаление. Какво ли може да каже човек, освен да се благодари, че е 'случил' на любящи родители. Просто исках да споделя, защото ми тежи. Олеква, като си излееш болката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт