С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 154
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, как бихте постъпили?
Имате празник-те не ви поздравяват/обидени за нещо си/.Винаги са го правили/поздравяват/, дори и от лицемерие, не е възможно да са забравили.Те имат празник, но ако не им се обадиш да ги поздравиш, се счита за обида и неуважение.
Предстои да звъня.Едната половина в мен казва "звънни, не бъди дребнава, не падай на нивото им", другата половина обаче...Като че ли искам да поздравя, редно е, но....

# 526
Имате празник-те не ви поздравяват/обидени за нещо си/.Винаги са го правили/поздравяват/, дори и от лицемерие, не е възможно да са забравили.Те имат празник, но ако не им се обадиш да ги поздравиш, се счита за обида и неуважение.
Предстои да звъня.Едната половина в мен казва "звънни, не бъди дребнава, не падай на нивото им", другата половина обаче...Като че ли искам да поздравя, редно е, но....

Аз съм над тези неща. За да съм в комфорт със себе си бих ги поздравила. А, това, че те не са го направили- е, сега ще видят разликата и да им стане тъпо.

# 527
редовно
аз звъня, защото така съм възпитана
А на нас ни се сърдят ако не почерпим с ядене и пиене. а не всеки път имам възможност и желание.

# 528
Да, бе ядене и пиене. те дават ли сметка в тези времена колко хора могат да изкарат едни пари на страна за едната софра.

Ние никога не ги каним личните си празници, но както писах вече ние я караме малко като американците- по 2 пъти в годината с предварително записване.  Joy
 Мъжът ми им носи почерпка у тях.

# 529
  • Mediterraneo

Редовно ми забравят рождения ден. А е дата, която категорично е запомнена... Дреме ми. Нито черпя, нито им искам поздравленията. Аз звъня обаче по техни поводи...

# 530
Обажда се тя по рождени и именнни дни, макар че никога няма да се разсърдя, ако не се обади, защото 1 час повтаря едно и също  Crossing Arms

И винаги слухти да чуе през телефона, на кого са другите гласове. Последния път не позна.  Joy

# 531
О,аз дори ги черпя и чувам само едно ...мерсиииииииииии  Joy

# 532
Не сме пропуснали да отидем да й занесем подарък за нито един рожден ден. Тя за моят все по-често взе да забравя. Какво остава за подарък. Напоследък дори като я каним на РД на детето или на сина й отказва да дойде ако не я докараме и откараме. Е не ни е чак толкова скъпа и съответно не идва.Това за мен е неуважение.
В твоята ситуация - аз не бих се обадила.

# 533

Аз съм над тези неща. За да съм в комфорт със себе си бих ги поздравила. А, това, че те не са го направили- е, сега ще видят разликата и да им стане тъпо.

Аха, нека чака да им стане Wink По-вероятно е да не им стане, а даже напротив, но аз въпреки това бих се обадила - най-вече защото има нива на простотия, под които не си позволявам да падам Wink

# 534

Аха, нека чака да им стане Wink По-вероятно е да не им стане, а даже напротив, но аз въпреки това бих се обадила - най-вече защото има нива на простотия, под които не си позволявам да падам Wink

Да, дето викаш ти може и да се навири кралицата- майка, че й се полага по протокол  hahaha

А, от нейна страна е само въпрос дали си заслужил нейната чест да го направи.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 21:19 от Анонимен

# 535
Нищо не разбрах от последния пост Laughing

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 15:17 от птица

# 536
  • където ми харесва
Неправилно поставяне на запетайки, и малко повече употреба на спейса, за това не си разбрала.

Идеята беше, че свекито смята, че по протокол снаха й е длъжна да се обажда да честити разни поводи, докато тя грам не е длъжна да го прави..

# 537
Аз го разбирам така: Аз съм длъжна да "отдавам чест" заради протокола, погъделичвайки нечие его, т.е. да покажа уважение, да и вдигна самочувствието.Но аз трябва да  заслужа да бъда поздравена и по някъкъв начин уважена...
Вижте, не ми дреме дали ще ми се обадят или не.Тогава те ме "наказваха" с това пренебрежение.Въпросът ми е, дали да се правя сега на обидена/съответно и аз да пренебрегвам/ или да си я карам, както смятам за редно/да звънна/.Не ми се иска да задълбочавам и без това съществуващото напоследък напрежение.
Не са от хората, които могат да забележат разлика, че да им става тъпо.И друг път съм писала, чуждо мнение те не понасят/особенно моето Simple Smile/

Адел, писали сме по едно и също време.

# 538
Неправилно поставяне на запетайки, и малко повече употреба на спейса, за това не си разбрала.

Нещо по-конкретно?

И пред съюза "и" не се слага запетая.

# 539
Зависи от теб - от нивото, възпитанието. Как на теб ще ти е по-добре, а не на тях. Ако не искаш да се обаждаш, прати имейл, смс.

Общи условия

Активация на акаунт