С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 168
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Не мога да си представя каква е тази мания да отидете на морето с детето, ама то пък ви пречи, та и баба взимате, да ви го махне от главата. Не е ли по-логично да оставите дечко за един уЙкенд (днес го видях така написано и много ми хареса... hahaha), да си се нарадвате сами с мъжО в някое уютно хотелче, а на морето да идете заедно всички и да се насладите на почивката. С кофички, лопатки, пояси, мидички, цаца, бира, мама, тате?
и аз това се чудя
от сега нашите свекита ни уговарят за догодина за Турция с тях- а не мерси.
Аз с детето и мъжо да, с баби не. Които иска да си води внучето на море да заповяда, но аз с тях не. даже и майка ми не бих я изтърпяла. Аз затова ходя далече да си почина от двете.

# 511
  • София
Аз затова ходя далече да си почина от двете.
hahaha

# 512
  • Пловдив
Тази схема „на море с бебе и баба“ я забелязах тази година. Там където почивахме беше пълно с малки деца и всяко трето беше в комплект с баба.

Иначе да се включа с едно оплакване от свекъра, дребно, но пък често го прави. Детето е „лошо“ когато не иска да го гушне по команда. Синчето му си отнесе конското вечерта и беше надлежно инструктиран да говори сериозно с родителя си, че ако говоря аз ....

# 513
  • Mediterraneo
Който не е бил с деца на море мога да кажа, че е пропуснал много  Laughing Това е част от цялото изживяване да си отглеждаш децата. Няма какво да чакате и да се сърдите на баби. Предполага се, че медените месеци на всички ви са минали. Децата си искат своето и част от това е да ги водите на море.

Абсолютно! Никога не съм изпитвала мераци да ходя да си почивам от собствените си деца  Rolling Eyes Да, давам ги понякога на нашите за уикенда, когато имам повече работа, но да отида на почивка, на море, а тях да ги няма... Не си го представям.

# 514
Аз така и не разбрах бабата гледала ли е внучето. Или те са чакали да се сети, пък тя си е мислела, че са я поканили на почивка.
Не, не го гледа. Вече се прибрахме. Неколкократно я МОЛИХМЕ да го изведе навън до парка зад квартирата за половин-един час, но тя отказа,че не й се излизало сама. Отново уточнявам - тя знаеше,че редом с къпането в морето ще помага с детето и се съгласи с удоволствие. Но явно забрави.

# 515
  • София
Когато децата бяха малки водехме майка ми. Знаеше защо тръгва и беше щастлива от този факт. Малкото в 11ч започва да мрънка, че иска да спи, да яде.....в 12 пак ooooh! "Голямото"(няма 3 години) иска да стои на плажа, но пък в 14ч се предава и то...Едно будно, едно заспало, едно не яло, зъби, жега, памперси, играчки, рев, колички по плажа, пясък....Казах, че без баба няма да си причиня подобно нещо отново.
В мир и разбирателство сме почивали 3 години. Много зависи и от човека. Майка ми има невероятната възможност да се превръща в сянка. Тя пък обратно - не яде, не пие, плътно до децата, дори ужаса си от морето преглътна. За нея това е пълноценна почивка, за мен никога не би било....

# 516
Не знам, признавам че никога и през ум не ми е минавало да да ходя с родител някъде. Още по-малко пък на почивка. Но явно някой семейства очакват винаги подкрепа от тях и са готови дори това да си причинят.

# 517
  • София
Майка ми има невероятната възможност да се превръща в сянка.
Това не го разбрах.

Ходила съм на почивка и с родители, и със свекъри. Но...детето си го гледаме НИЕ. Не ходим с тях, за да ни отменят, а за да се видим.

# 518
  • София
Майка ми има невероятната възможност да се превръща в сянка.
Това не го разбрах.

Тиха, тиха....почти невидима. Говори, ако я заговориш, седи на дистанция от нас, сяда с децата на отделна маса- " да хапнем спокойно", взима ги след хранене и ги повежда нейде си, че ние да се разходим, подремнем или каквото искаме да правим, ако я питаш има ли нужда от нещо- никога няма и така. Дошла е да помага....почти робски за мен, на нея и е супер.
Тя е много експанзивен човек и невероятна мелница в устата. Но е пък много тактичен и отдаден на семейството човек. Тая стратегия хем ме радва, хем някак гузно ме кара да се чувствам.

# 519
Ако си вземате родителите на почивка, за да се видите и да си прекарате добре заедно- само мога да ви поздравя за това, че сте успели да изградите такива отношения.

# 520
  • Шумен
На плаж съм ходила със свекървата, но беше преди децата да се появят и си искарахме супер на плажа защото там нямаше какво да делим. Миналата година ме пита може ли да заведат на плаж децата, дадох им ги и вечерта ми ги върна. Но и аз с тях не пожелах да отида  Naughty реших да си почина един ден  Mr. Green Като ги водехме с мъжа ми бяхме с приятели и ние си ги гледахме. Аз пък от друго се притеснявам, неприятно ми е да поканя свекървата с нас и после да спорим (познавам я че до спор ще стигнем) като не ми позволи ние да и покрием разходите, навсякъде се бута тя да плаща  Blush

# 521
  • София
Ако си вземате родителите на почивка, за да се видите и да си прекарате добре заедно- само мога да ви поздравя за това, че сте успели да изградите такива отношения.

А, вече не със свекърите. Confused Това беше преди няколко години. Какво и кога се счупи - аз лично не разбрах. Може би е период на напасване, дано! Надявам се някой ден на възстановим хармонията, но засега не се получава още.

Ms.Gorgeous, не разбрах това невероятна възможност за теб или за нея е, ама ти си го дообяснила.  Peace

# 522
  • София
Поотраснаха децата и тя не иска да идва. Пък аз искам да я вземем ( татко почина и е страшно там, та...) Тя - не и не. " За какво съм ви, само да ви се подмотквам, тъщата няма няма място при зетя Laughing "
Пък зетя ни заведе за 3-4 месеца да живеем при нея. Ей го, аз не исках, ама той настоя. И ни е много хубаво на всички Joy Пък тя.....става невидима и в двустаен ooooh! Чак ми е мъчно, че след седмица, две ще си тръгнем. И нея това я плаши....

Десито, същия проблем с майка...тя да си плати, да не ни тежи..

# 523
  • София
 Hug За майчицата ти.

# 524
  • София
Hug
Благодаря ти, мила !

Общи условия

Активация на акаунт