С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 173
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Зависи от контекста. На почивка човек иска да е като на почивка, а не като на работа и да го играе бавачка. И най-любящата баба може да се обиди като разбере каква почивка й кроят - тя постоянно с децата, а родителите като младоженци!

# 496
EliMery, за втори път определяш грижата за децата като 'главоболие'.  newsm78

При нас случаят е обратен - и родителите ми, и свекърва ми душа дават за време с внучката си. Те ме молят да им я оставям да се занимават с нея. Затова ми е странно, че някоя баба се 'главоболи' с внучето си.

Не, аз а na Krisko mamata  с това, че отиват на почивка и не искат да си гледат детето.
Има баби всякакви. Едните умират да си гледат внучетата, други не искат да ги гледат. Тука всеки си споделя историята. Моята за 10 години има събрани не повече от 20 дена да е гледала внуче. Тя е от типа- който си има деца да си ги гледа, мен не ме занимавайте.

И като не е главоболие- гледайте си ги. Какво ревете, че бабите не искали. Ама мн си противоречите.

# 497
  • София
Да, вярно е, че има баби всякакви, както и хора всякакви.
Аз бих си оставила детето на бабите, ако искам да си карам почивката безметежно. Но предполагам, na Krisko mamata е искала хем детето да види море, хем и да има кой да се занимава с него. Не е престъпление човек да иска да си почине. Обаче, това важи и за бабата, разбира се.

Сложни са роднинските взаимоотношения, да.  Peace

# 498
Като става въпрос за гледане, моята свекърва да ги е гледала за не повече от няколко дни/голямата е на 22, малката на 16/ и не само това ами за всичките години са извеждали децата само 2 пъти на сладкарница. А върха е когато веднъж похвалихме голямата с някакъв успех в училище - никаква реакция от тяхна страна. Не се стърпяхме и попитахме не се ли гордеят с внучето си? Отговора беше - какво да се гордеем с едно парче месо ooooh!
Добре, че се виждаме за по 2 часа 2 пъти годишно, нищо че живеем в съседни входове Peace

# 499
Който не е бил с деца на море мога да кажа, че е пропуснал много  Laughing Това е част от цялото изживяване да си отглеждаш децата. Няма какво да чакате и да се сърдите на баби. Предполага се, че медените месеци на всички ви са минали. Децата си искат своето и част от това е да ги водите на море.

# 500
Като става въпрос за гледане, моята свекърва да ги е гледала за не повече от няколко дни/голямата е на 22, малката на 16/ и не само това ами за всичките години са извеждали децата само 2 пъти на сладкарница. А върха е когато веднъж похвалихме голямата с някакъв успех в училище - никаква реакция от тяхна страна. Не се стърпяхме и попитахме не се ли гордеят с внучето си? Отговора беше - какво да се гордеем с едно парче месо ooooh!
Добре, че се виждаме за по 2 часа 2 пъти годишно, нищо че живеем в съседни входове Peace

по 2 часа 2 пъти годишно е перфектната схема за виждане  Peace и ние сме на нея

За 10-ет години нито веднъж не я изкарала сама никъде. До 22г. все пак има време  Joy

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 21:00 от Анонимен

# 501
  • София
... Не се стърпяхме и попитахме не се ли гордеят с внучето си? Отговора беше - какво да се гордеем с едно парче месо ooooh!
...

Shocked Е това е... Парче месо било  ooooh!
Виждате се с два пъти повече от необходимото.

# 502
Права си Миленка, правя го само заради съпруга си, въпреки че те и на неговите успехи се радват толкова, колкото и на внуците си - никак!

# 503
  • До морето :)
За почивката - Всичко си е до човека, аз и със свекърва ми, и с майка ми бих отишла на почивка. И с двете ще ми е приятно да ям и да пия, но и двете ще вземат детето и ще се разходят сами, ние с мъжът ми да си починем. Всеки си има своите приоритети, за едни това са самите тях, за други - децата.

Бисер от моя свекър: "Голяма работа като се разболее детето! Дай тогава да не дишаме въздуха!"  ooooh! Това по повод, че приятелчето на детето не го пуснаха да играе, защото е болно и да не зарази нас.
М, даааа, на някои хора грижата около болно дете се свежда до това, да питат 1 път на 2 дни как е детето...... Ама който не е гледал деца, така е.... Никаква съобразителност, никакъв такт  ooooh!

# 504
Който не е бил с деца на море мога да кажа, че е пропуснал много  Laughing Това е част от цялото изживяване да си отглеждаш децата. Няма какво да чакате и да се сърдите на баби. Предполага се, че медените месеци на всички ви са минали. Децата си искат своето и част от това е да ги водите на море.
И не само!
Моят съпруг никога не иска децата да остават при бабите си.Колкото и да ни е било трудно,децата са били винаги с нас.
На времето неговите родители много са се събирали,а него все са го оставяли при бабата и дядото.Никога не е споменавал този факт с радост,макар че винаги са му угаждали старците.Детето е искало да бъде с майка си и баща си!

# 505
Данче, хич да не ти пука.Ние като почвахме и я помоли сина и да му изтегли кредит който ние щяхме да си внасяме, защото лихвата на която тя можеше да изтегли беше на половината на тази на която на нас ни даваха, обаче тя явно реши, че ще я оставим тя да ни плаща кредита и почна да увърта и шикалкави и мъжа ми много и се ядоса тогава и и каза да спре да си смуче обяснения и да говори глупости, както и да е ние двамата изтеглихме моята майка също, като и трите кредита внасяхме ние, и като видя нашата че бизнеса тръгна, да сме включили и брат му, тогава какво и чуха ушите бедна ти е фантазията, не че и сега не измисля разни дяволии с които се опитва да ни дои, но нито аз нито мъжа ми им даваме гръб.На моменти се чудя къде си слагат очите тия хора ooooh!, как може да си толкова безочлив.

Кредит за никой не тегля при никакви условия. Даже вече и поръчител не ставам, щото на един глупак без малко да му го плащаме.

# 506
Аз така и не разбрах бабата гледала ли е внучето. Или те са чакали да се сети, пък тя си е мислела, че са я поканили на почивка.

# 507
  • София
Не мога да си представя каква е тази мания да отидете на морето с детето, ама то пък ви пречи, та и баба взимате, да ви го махне от главата. Не е ли по-логично да оставите дечко за един уЙкенд (днес го видях така написано и много ми хареса... hahaha), да си се нарадвате сами с мъжО в някое уютно хотелче, а на морето да идете заедно всички и да се насладите на почивката. С кофички, лопатки, пояси, мидички, цаца, бира, мама, тате?

# 508
  • София
ами, то си е така, и аз да бях баба, и на мен щеше да ми е неприятно да ми кажат "ела на почивка, ама ще гледаш децата"! Да си наемат бавачка и да й поемат целия масраф, включително съобразяването кога е в почивка, като са толкова ербап да се държат като селебритита и аристократи!
Peace

# 509
Аз така и не разбрах бабата гледала ли е внучето. Или те са чакали да се сети, пък тя си е мислела, че са я поканили на почивка.

Сигурно го е гледала, но майката е изнервена от самото й присъствие там. А и как да не е, представяте ли си - море, плаж, чайки, семейството сте си заедно, без ангажименти, без бързане, без вечните спешни задачи,  и... СВЕКЪРВАТА Shocked Кой няма да се изнерви Joy
Затова догодина - сами Peace

Общи условия

Активация на акаунт