С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 197
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Ние я взехме,защото детето ни е малко и с него не може да се седне в заведение на спокойствие. Та идеята беше тя да се разхожда с него. Е да ама не. Като гербова марка е за нас. А да вземе детето - абсурд. И то милото не я иска,защото все му се подиграва,че бил бебе...
     А идеята споделихте ли я с нея предварително? Защото ако сте си мислели, че това се разбира от самосебе си, сте сбъркали и поведението по отношение на детето е напълно разбираемо. Поканили сте я на почивка в знак на примирие, не като детегледачка. Паричните въпроси няма да ги коментирам, там възпитанието и чувството за такт очевидно много куца.

# 481
  • Fort Worth, TX
Ние я взехме,защото детето ни е малко и с него не може да се седне в заведение на спокойствие. Та идеята беше тя да се разхожда с него. Е да ама не. Като гербова марка е за нас. А да вземе детето - абсурд. И то милото не я иска,защото все му се подиграва,че бил бебе...
     А идеята споделихте ли я с нея предварително? Защото ако сте си мислели, че това се разбира от самосебе си, сте сбъркали и поведението по отношение на детето е напълно разбираемо. Поканили сте я на почивка в знак на примирие, не като детегледачка. Паричните въпроси няма да ги коментирам, там възпитанието и чувството за такт очевидно много куца.
Аз си мисля, че като поканиш някой на почивка се очаква да поемеш всичките му разходи.Моя си теория, а може и да бъркам?Поне аз, ако поканя майка ми на почивка ще и платя всичко от до.

# 482
  • където ми харесва
Това не го разбирм. Взимаш някого, за да ти гледа детето, под предлог "това е почивка, ние ти я поемаме" и чакаме тя сама да се сети, че я взимате за бавачка... Shocked

Така, явно свекърва ти или е самотна, за това седи нон стоп с вас, или е нагла и досадна. При всички положения, сами сте си сложили таралежа в гащите...

Аз бих взела своята майка на море, признавам си го без срам. Супер готина е с децата, не е досадна, и няма да чака да я молим за нещо, за да го свърши, нито ще ми нахлува в стаята, без дори да почука. Но, свекърва си не бих...сигурно звучи грозно, но си имам своите причини за това, мъжа ми също би предпочел моята майка да е с нас, отколкото неговата.

# 483
Под "примирие" нямах предвид,че сме били скарани. Просто обичайните отношения- снаха - свекърва. И "да" споделихме с нея защо я взимаме, но тя явно забрави. А под "поканихме" имам предвид,че тя няма с кого да отиде и я поканихме с нас като предварително заявихме каква част от почивката поемаме.
Много сложно стана за обяснение, но тъй като ясно бяхме обяснили нещата....

# 484
Тази ситуация честно казана ми се вижда некоректна и от двете страни. Първо не бих причинила на никого такова нещо- да го взема на почивка с цел да го използвам за нещо. Всеки иска и той да седне в заведение, да хапне, да пийне.
След това на почивка ходя с хора, с които се забавлявам, а не с такива каквито ме дразнят, а пък със свекърва/майка- абсурд. Отдавна минахме 8- ми клас, за да сме под родителски контрол.

Сега тя що не си е плащала и как се държала кой как си шета на акъла, но според мен вие трябва да си я познавате и да помислите за това преди да я вземете. А, и като сте искали да я използвате за детегледачки си е редно да й плащате и храната. Дори и на професионалните такива им се поемат всички разходи.

# 485
  • out of space
Ооооо и аз имах такава идея едно време. Да каним свеки на море с нас, за да спи при децата до като ние си ходим по барове и закътани нощни плажчета.  Laughing
Добре че не го направихме, 2 разговора и бегла дисекция на тях ни отрезви  Grinning

Ние ще почиваме ли или ще гледаме още едно дете? Жената е оправна, държи се много възпитано и адекватно, но има едни такива маааалки нещица....  Crazy

# 486
За някои няма спасение. И не искат.

Под "примирие" нямах предвид,че сме били скарани. Просто обичайните отношения- снаха - свекърва.

Не, това не са обичайните отношения. Но някои имат особени удоволствия.

# 487
  • София
Тази ситуация честно казана ми се вижда некоректна и от двете страни. Първо не бих причинила на никого такова нещо- да го взема на почивка с цел да го използвам за нещо. Всеки иска и той да седне в заведение, да хапне, да пийне.
След това на почивка ходя с хора, с които се забавлявам, а не с такива каквито ме дразнят, а пък със свекърва/майка- абсурд. Отдавна минахме 8- ми клас, за да сме под родителски контрол.

Сега тя що не си е плащала и как се държала кой как си шета на акъла, но според мен вие трябва да си я познавате и да помислите за това преди да я вземете. А, и като сте искали да я използвате за детегледачки си е редно да й плащате и храната. Дори и на професионалните такива им се поемат всички разходи.

EliMery, тя не е детегледачка, нали? Тя му е баба. Предполага се, че за нея ще е удоволствие да прекарва време с детето. Ама очевидно не е така.

Аз не намирам нищо некоректно в тази ситуация. Хем е на почивка жената, хем ще се занимава с любимото внуче. Това, че тя го е възприела само като курорт без ангажименти, си е нейна интерпретация.

# 488
Както е и удоволствие за нея да си почива.
Всеки сам си знае семейните отношения. На мен би ми било съвестно да ям и да пия, докато някой се главоболи с деца. Такива роднински услуги никога не приключват добре. Ако е чужд човек ще му кажеш- какво може и какво не може, какво искаш, но с близък се влиза в едни деликатни отношения, в които няма печеливша страна.
Би трябвало да си я познават каква е и да преценят да ли да я вземат. И после наистина да ли е бил поставен въпроса ребром за какво е вземате. Тя може да си прекарва времето с детето и в заведението.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:20 от Анонимен

# 489
Абе колко трябва да си дребнав си мисля за да ти направи такова силно впечатление че си хапнала жената от чипса на детето? Shocked Сигурно ти като купуваш за детето си не хапваш и сама...
Представете си какъв ужас да ви пренебрегне вас със сладоледите! Непростителен свекървински грях просто..

Някои снахи наистина се чудят какво да измислят само да си имат повод за поплюване.

Това е жена като всяка друга в края на краищата... Даже за съвсем чужд човек подобни неща не биха ме впечатлили, камо ли за роден.

# 490
На моята ако й кажа, че я вземаме щото да гледа деца, докато сме на почивка, ще се тросне и ще каже- "да, бе вие ще си почивате, ще ядете, ще пиете, аз като алан Кольо ще се главоболя, да ги нямаме такива"  Peace  
Тя е чешит, който ако не я караш да свърши нещо може и да го направи доброволно, но ако я помолиш за нещо, което знаеш, че по принцип го умее, само защото я караме няма да го направи. Счита го, че едва ли не я командваме. И за това и нищо не я караме да прави.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:24 от Анонимен

# 491
  • София
ами, то си е така, и аз да бях баба, и на мен щеше да ми е неприятно да ми кажат "ела на почивка, ама ще гледаш децата"! Да си наемат бавачка и да й поемат целия масраф, включително съобразяването кога е в почивка, като са толкова ербап да се държат като селебритита и аристократи!

# 492
Абе колко трябва да си дребнав си мисля за да ти направи такова силно впечатление че си хапнала жената от чипса на детето? Shocked Сигурно ти като купуваш за детето си не хапваш и сама...
Представете си какъв ужас да ви пренебрегне вас със сладоледите! Непростителен свекървински грях просто..

Някои снахи наистина се чудят какво да измислят само да си имат повод за поплюване.

Това е жена като всяка друга в края на краищата... Даже за съвсем чужд човек подобни неща не биха ме впечатлили, камо ли за роден.

Аз за това казах, че е некоректно и от двете страни. От тяхна- хем боли, хем сърби, хем ни е драго. Да гледа децата, ама да не плащаме всичко, пък и знак на примирие. От нейна, ако е знаела за какво я вземат си е направила сметката, че ще изкара и тя една почивка. Ако пък не са й казали истината- няма какво да й се сърдят. Кой бяга от почивка.

# 493
  • София
EliMery, за втори път определяш грижата за децата като 'главоболие'.  newsm78

При нас случаят е обратен - и родителите ми, и свекърва ми душа дават за време с внучката си. Те ме молят да им я оставям да се занимават с нея. Затова ми е странно, че някоя баба се 'главоболи' с внучето си.

# 494
EliMery, за втори път определяш грижата за децата като 'главоболие'.  newsm78

При нас случаят е обратен - и родителите ми, и свекърва ми душа дават за време с внучката си. Те ме молят да им я оставям да се занимават с нея. Затова ми е странно, че някоя баба се 'главоболи' с внучето си.

Щом за много родители е главоболие, защо за баби да не е? После и децата са различни...Има такива малки ...идиотчета да ме прощавате... Laughing че и внук да ми е не бих го гледала. Онзи ден наблюдавахме сцена. Родителите си пийват нещо в заведение, детето им на два метра от тях си топи цялата глава с косата в локвите. Laughing ooooh! Едно днес в един магазин ме изкарва от равновесие с една говореща пушка...не знам родителите как го понасят този ненормалник у дома.

Общи условия

Активация на акаунт