Вече съм в 9-ти клас и хич не ми се влиза в час.

• 52 754
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
  • дълбоката провинция
грешка на клавиатурата Wink...

имах предвид основно

Тези, които кандидатстват след 8 клас, кандидатстват с дипломите за основно образование, защото имат такива.

А дали успехът дипломата за средно образование ще е балообразуващ, зависи от самия университет как е избрал да се формира бала.  В СУ дипломата не е значение, в ПУ - да. В някои университети и матурата е балообразуваща. СУ взима най-малко оценки от дипломата - само тази от предмета, с който кандидатстваш.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 18:34 от forttuna

# 331

Ами уж беше добре, но преди два дена имаше някаква криза и много ме уплаши. Трудно дишаше, крайниците и изтръпнаха, беше лимонено жълта Sad От тогава само лежи.
Може би, защото същия ден се понатовари с ходене.
В понеделник ще я водя на лекар да видят как зараства раната.

# 332
  • Sofia
Лети,  Hug.
Дано бързо се оправи детенце и всичко да е само от натоварването. Може и от жегите нещо кръвното да и е мръднало , нали сега с тези хормони...Нека лежи , давай витамини и скоро да да се похвалиш, че е свежарка  Hug.

# 333
Лети,  Hug.
Дано бързо се оправи детенце и всичко да е само от натоварването. Може и от жегите нещо кръвното да и е мръднало , нали сега с тези хормони...Нека лежи , давай витамини и скоро да да се похвалиш, че е свежарка  Hug.

Hug

Момичета, какво мислите за тези Христоматии по литература и мислите ли, че са добър вариант дете като моето, което няма да прочете препоръчителната литература, поне да има представа от произведенията, които ще се изучават?
Мисля да взема една такава, ама не знам дали ще е достатъчно. Никога до сега не съм чела Христоматии. Аз съм от четящите, а не от скатаващите се и търсещи минимума в четенето Simple Smile Щерката за жалост обаче не е такава Sad

# 334
И синът ми едва ли ще прочете произведенията за 9-ти клас. Силно се съмнявам, че даже и да го натискам, ще имам някакъв успех. Много са далеч от Тери Пратчет Simple Smile))

# 335
И синът ми едва ли ще прочете произведенията за 9-ти клас. Силно се съмнявам, че даже и да го натискам, ще имам някакъв успех. Много са далеч от Тери Пратчет Simple Smile))

omm

Мисля, че христоматията е един добър компромис. И аз ще купувам, само да намеря.

Лети, надявам се, че детето е добре!  Hug

# 336
Лети, надявам се, че детето е добре!  Hug

Hug
По-добре е, но тя от онази случка само лежи така, че като излезе пак и почне да са натоварва не знам как ще е. В тази жега последните дни не ми се тестваше и затова си стояхме вкъщи.

# 337
Лети, нека почива  душицата сега в къщи на хладно, но да не се залежава съвсем - едно от основните правила за добро възстановяване е умереното движение, без напъване или пресилване, но не и лежане  Peace
Като постепенно да увеличава активността и по-скоро да е рано сутрин или късничко като е по-хладно.
Стискаме ви палци скоро да сте забравили за случката и да щуреете подобаващо Hug

И аз мисля за някакви адаптирани формати на литературата от типа "Библиотека за ученика", защото тийна не е от най-четящите, макар на фона на доста от връсниците си да е добре, но пък тази литература е направо  ooooh! ooooh! ooooh! меко казано трудно смилаема точно за тази им възраст и в тези дни безгранични информационни възможности.

# 338
Тя в началото много се движеше. Дори изненада лекарите в болницата, но след случката преди няколко дена, самата аз се страхувам да я карам да се натоварва. Ходи само из апартамента и до магазина, но повече си лежи. За утре съм и казала, че ще излезем на по-дълга разходка, че иска да и купя някакви гривни Simple Smile
Благодаря за пожеланието, Лени  Hug

Иначе и тя не е съвсем да не чете, но едно, че е рядко(или поне в моите очи е такова) и друго, че литературата за училище хич не и е по вкуса. Миналата година прочете по голямата част, защото беше при баща си, а той има електронен четец и така и било интересно Simple Smile Аз и пуснах на филм някой от произведенията. В училище видях, че така процедира и учителката им. Те имат там нов киносалон и за да ги запознае с произведенията им пускаше тези, които бяха филмирани.
Сега обаче не знам дали има филми по тези за 9 клас. Някой ако знае моля да сподели.
Иначе е навита да чете Христоматията и дори ме пита кога ще и я взема Simple Smile

Moonbaby, аз ще поръчвам ето такава http://www.book.store.bg/p25356/hristomatia-po-literatura-za-9-k … ova-k-dineva.html

# 339
  • дълбоката провинция
Не смятам да си изнасилвам детето със задължителната за 9 клас българска литература, но старогръцката ще я прочете. Надявам се и да запомни нещо Simple Smile

# 340
Аз не съм привърженик на това да се гледат филми, вместо да се четат книгите. Едно, че не е равностойно и друго, че не е само сюжетът в една книга. Друго си е да се усетят нагласите, стила и т.н.
Дори и след като се гледа филм, задължително трябва да се прочете и книгата.
А с електронния четец и при нас нещата вървят по-добре - поне чете, макар и засега по свой избор, а не по училищния списък.

# 341
  • дълбоката провинция
макар и засега по свой избор, а не по училищния списък.

аз съм силно ЗА това четене - по свой избор. С тази задължителна литература, единственото сигурно нещо, което се постига е неприязънта към четенето.

# 342
аз съм силно ЗА това четене - по свой избор. С тази задължителна литература, единственото сигурно нещо, което се постига е неприязънта към четенето.

Точно това е и моят довод - да речем, че го накарам да прочете нещо, което не му допада и какво от това - просто ще мине отгоре отгоре и ще си загуби времето, в което би могъл наистина да прочете нещо хубаво според него и да има полза.

# 343
Оказа се, че имам христоматия за 9 клас на Булвест 2000, наследство от каката. Ще я дам на деветокласничката, но подозирам, че предварителното четене няма да има успех. Или, както каза Лени, ще попрегледа отгоре-отгоре и полза - никаква. Хубавото е, че текстовете не са обемни и могат да се четат, когато опре ножа до кокала  Laughing

# 344
  • София
Здравейте, момичета!
Ние се върнахме от почивката. Прекарахме страхотно.

Моята изобщо не ми каза, че има за четене през лятото. Казва - а , има нещичко там...

Интересува ме курсовете по испански. Някой да ми препоръча в тази област нещо. Понеже искам да "не забрави" Joy каквото научи.... Обадих се в инститит Сервантес, има курсове само за големи и он-лайн....

Общи условия

Активация на акаунт