CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 049
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Toва си е сериозна дилема. Аз не знам какво бих направила. По- скоро и аз бих чакала знак на съдбата да реши този въпрос.

и чакам знак, но не идва  Rolling Eyes Имам още точно 1 месец, за да реша  Rolling Eyes

В такъв случай търся вътрешна информация от кухнята, за да съм сигурна, че няма подводни камъни и каква е микросредата във фирмата.

сега съм точно на етап вътрешна информация, макар че и това е много субективен фактор  Rolling Eyes

# 526
момичета,

понеже вие често сте изправени пред избор: какво бихте избрали при условие, че заплащането е едно и също. Старата работа с добра перспектива и добре позната или нова работа с много по-голяма перспектива, но малко позната  Rolling Eyes
Понякога мнението на други хора помага, затова ви питам  Thinking

Даже и да не са еднакви условията си е тежък избор! Аз лично преди 7 години избрах да сменя компанията и все още не мога да преценя дали съм сбъркала - имаще много положителни и много отрицателни ефекти! Със сигурност! Спомням си, че всички около мен ме убеждаваха колко ще сгафя като напусна, не спях да мисля за или притив, но накрая го направих. То е като да се хвърлиш от скала в морето, но да не знаеш под водата какво има! При мен под водата имаше много подаръци и, разбира се и големи камъни, на които се поодрасках здраво! Тежко ще е на всеки, но пък ако мислим позитивно и открием хубавите неща в живота ще се окаже малък проблем. Тая неизвестност мъчи, но пък елементът надежда и сърбежът да опиташ е супер преживяване!
А аз пък да задам въпросът - ами ако откажете новата работа няма ли да съжалявате за това, че не сте опитали!!! Ето това също трябва да се измери...
моят съвет е - вземате лист и делите на две колони - предимства и недостатъци. След това запушвате носа и ...се хвърляте в морето! Нещата в живота просто се случват  newsm03

# 527
Абе знаци има, въпрос е дали ги виждаш  Mr. Green

# 528
А, бе да ви кажа до сега субективния фактор- вътрешна информация не ме е подлъгвал. Стига разбира се да намерите стабилен вътрешен източник, човек който познавате добре. А, и по сайтовете от тип бг работодател , колкото и да е преувеличено се придобива представа, ако не от нещо друго, то поне от микросредата. Фирмите, в които цари хаус, интриги, няма правила са най-коментираните. И обратно- даже не съм намирала инфо за фирми, за които се оказва, че работната обстановка си е ОК и за това служителите не изпитват необходимост да драскат по сайтове и блогове.

# 529
А, бе да ви кажа до сега субективния фактор- вътрешна информация не ме е подлъгвал. Стига разбира се да намерите стабилен вътрешен източник, човек който познавате добре. А, и по сайтовете от тип бг работодател , колкото и да е преувеличено се придобива представа, ако не от нещо друго, то поне от микросредата. Фирмите, в които цари хаус, интриги, няма правила са най-коментираните. И обратно- даже не съм намирала инфо за фирми, за които се оказва, че работната обстановка си е ОК и за това служителите не изпитват необходимост да драскат по сайтове и блогове.

Абсолютно е така  Peace Аз най-малко от този сайт ще се заблудя...

# 530
  • София
не знам какво виждам, но постоянно се лутам между двете възможности и по цели нощи не спя  Rolling Eyes

Ако остана ще се питам: "ами ако бях опитала и бях успяла."
Ако сменя работата: "ами дали не сгреших"

Угодия няма за мен  Rolling Eyes 

Май да взема един лист и да пиша "+" и "-".

Супер тъпа ситуация  Rolling Eyes

От вътрешни източници разбирам, че наистина климатът е добър, заплатите високи и перспективата голяма, НО пък неизвестното ме плаши много  Rolling Eyes Аз по принцип не съм рисков играч, но пък ме блазни от друга страна перспективата, признавам си   Embarassed

# 531
не знам какво виждам, но постоянно се лутам между двете възможности и по цели нощи не спя  Rolling Eyes

Ако остана ще се питам: "ами ако бях опитала и бях успяла."
Ако сменя работата: "ами дали не сгреших"

Угодия няма за мен  Rolling Eyes  

Май да взема един лист и да пиша "+" и "-".

Супер тъпа ситуация  Rolling Eyes

От вътрешни източници разбирам, че наистина климатът е добър, заплатите високи и перспективата голяма, НО пък неизвестното ме плаши много  Rolling Eyes Аз по принцип не съм рисков играч, но пък ме блазни от друга страна перспективата, признавам си   Embarassed

Аз преди няколко години бях в ситуация, в която харесвах настоящата си работа от към условия и заплащане, но някак си се бях заситила от това, което върша. Започна да става рутина и тогава усетих, че просто трябва да сменя обстановката и да имам някакво развитие. Дори и при същите условия на работа и заплащане, но всяко ново нещо ти дава повече и различни контакти, опит, знания. Разбира се трябва да си човек на действието, да не се страхуваш от новото, да можеш бързо да привикваш към нова обстановка и работна среда. И в този случай не се питам ама трябваше ли или не трябваше, защото съм доволна от промяната, малко чист полъх както се казва.

А, и другия фактор, че в повинцията няма кой знае колко голяма възможност да растеж до безкрайност. Максимума е регионален мениджър, така че в това отношение няма какво мн да му мисля какво е можело да стане.

# 532
  • Перник
Аз преди няколко години бях в ситуация, в която харесвах настоящата си работа от към условия и заплащане, но някак си се бях заситила от това, което върша. Започна да става рутина и тогава усетих, че просто трябва да сменя обстановката и да имам някакво развитие. Дори и при същите условия на работа и заплащане, но всяко ново нещо ти дава повече и различни контакти, опит, знания. Разбира се трябва да си човек на действието, да не се страхуваш от новото, да можеш бързо да привикваш към нова обстановка и работна среда. И в този случай не се питам ама трябваше ли или не трябваше, защото съм доволна от промяната, малко чист полъх както се казва.

В момента съм в същата ситуация, но за съжаление явно моментът не е подходящ за промяна, тъй като навсякъде до момента ми предлагат по-ниска заплата от тази, която получавам. А и да ми предложат по-висока, със сигурност ще го има моментът "дали постъпвам правилно".

# 533
  • София
моментът "дали постъпвам правилно" е най-труден  Confused

# 534
Ами затова трябва да сме на принципа--всяко зло за добро. Каквото и да стане, не бива да съжаляваме. В момента получавам някакви високи пари,които трудно ще ми ги дадат за старт. Но тук няма да имам никакво развитие повече от това, което е в момента. Дет се вика, трябва някой да напусне,или да излезе в майчинство (визирам тийм лидерката си), а това по ред причини не се очертава.
Малко сме на афинитети--имахме специален трейнинг за лидери, посочиха ме за следващия такъв, заедно с още един колега, който напусна, а като дойде време за повишения, и повишиха колега, който беше посочен като неспособен лидер....ама нали е любимец на шефката. И не е само това. Работим с остарели телефони, нямаме почти никаква социална политика, все се реве, че пари няма  ooooh! И въпреки това ми е супер, и се чувствам добре. Вече 3 години,спокойно ми е, познавам компанията. Тъкмо се заканих да раждам догодина  Mr. Green
Ще видим...

# 535
  • София
Red Velvet , и аз съм горе-долу на същия хал, като изключим раждането  Wink С тази разлика, че най-после попаднах на добър тийм лидер  Rolling Eyes

# 536
Аз бих сменила работата веднага, но...НО първо- предлагат ми винаги по-малко пари, отколкото взимам в момента, а пък аз в крайна сметка не съм някоя стажантка да с епримиря с ниска заплата и да трупам стаж
и второ- където и да започна, ще бъда на изпитателен срок месеци наред...не че не е нормално да си на изпитателен срок, но нали се сещате че е доста кофти ако нещо не потръгне и останеш без работа, с две деца на главата

# 537
Виждам,че обсъждате варианти за работа.
Може би най-големият риск е да не поемаш риск. Peace

# 538
  • Бургас
Цял ден ви чета и си мисля, че от вчера ми се въртят същите мисли в главата. Аз никога не съм рискувала, работя в тази фирма вече 9 години, започнах още преди да се дипломирам официално Rolling Eyes Фирмата е стабилна, заплатите не са много високи, но има социални придобивки, политиката като цяло е добра. Аз минах през няколко етапа в развитието си тук и повече няма накъде да раста. Развитието ми оттук нататък би се изразявало във внедряване на нови стандарти, за ужас на колегите Mr. Green Но преди известно време нещо се пречупи в мен в резултат на повсеместния негативизъм към едната ми длъжност. Проблемът е, че единият ни отдел / и то този, който в момента е най-натоварен/ се състои от хора, останали в развитието си някъде през 80-те години на миналия век. Постоянно съм в конфликт с тях, постоянно се прибирам скапана вкъщи, това се отразява и на отношенията ми с мъжа ми, изобщо шантава работа. Така тръгнах да се оглеждам без някаква конкретна цел, просто да видя какво се търси на пазара на труда. Искам да опитам нещо ново, за по-ниска заплата не бих рискувала, обаче. Изпитателният срок за мен си е в реда на нещата, аз също изготвям договорите с 6-месечен изпитателен срок. Но все още не мога да преценя дали ми стиска да направя такава огромна крачка. Ето, остава ми един час до интервюто и аз се чудя искам ли да ме одобрят, или не искам Embarassed Мисля, че ако взаимно се "харесаме", ще ми е най-трудно Rolling Eyes

# 539
Проблемът е, че в момента все още бизнес средата е нестабилна. Много фирми търсят служители за временни проекти или в момента са спечелили търг или клиент, за който имат работа, но в някой случаи не ти казват, че това е за 1-2 години. На бившата ми работа имахме подобна ситуация и търсеха нови хора, защото имаше един голям проект,  но с краен срок и шефа не благоволи да им сподели това на кандидатите. А, иначе първоначалните условия бяха мн съблазняващи, ама след 2 години всички трябваше да си търсят нова работа. И това нещо започва да влияе мн лошо на микросредата, защото там не важи правилото последен влязъл- първи излязъл.

Общи условия

Активация на акаунт