CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 21

• 58 059
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Всички ли имате регистрации в LinkedIn?

Аз имам, но инфото е крайно оскъдно. Така и не седнах да се заема сериозно да си попълня информацията.

Аз съм малко скептична към тази регистрация, но се чудя да ли да не си направя  newsm78
Все пак да споделиш лични данни в мрежата...знам ли? Има ли наистина резултат от това? В смисъл все още мисля, че фирмите си пускат обявите в job.bg?

# 496
Споменатата от мен сума беше 400- 500 лв. Абстрахирам се от факта, че в предишната фирма бях на заплата 700 лв. Мисля, че доста съм снижила прага.

Чакането продължава. Simple Smile

Shocked

Наистина ли сте съгласни да работите за тези пари? Не знам как е в по-малките градове, но в един по-голям това е долу-горе разхода, за да ходиш на работа- транспорт, кафе, храна.....

# 497
  • Варна
Някой хора наистина незнаят какво е в провинцията. Не може всички да са "шопи". Има хора в провинцията,които  работят  на 400 лв. ,12 часови нощни смени , 2 дни работа,2 дни почивка. В провинцията е глад  бе хора . Да не говорим за бизнеса, освен хранителен магазин и то от по-големите друго не работи нормално,нямат оборот.

# 498
Разбира се, че хората работят и за толкова.
Работят и за минималната работна заплата и под нея дори.
Какво толкова ви учудва? Не живеете в БГ ли?

# 499
Някой хора наистина незнаят какво е в провинцията. Не може всички да са "шопи". Има хора в провинцията,които  работят  на 400 лв. ,12 часови нощни смени , 2 дни работа,2 дни почивка. В провинцията е глад  бе хора . Да не говорим за бизнеса, освен хранителен магазин и то от по-големите друго не работи нормално,нямат оборот.

Аз не съм от шопите, от провинцията. Просто се възмущавам как се злоупотребява. На човек с висше образование да предлагаш 300 лв.  #2gunfire

Изводът, който съм си направила е, че както се спазариш вначалото. Ако кажеш, че си съгласен да работиш за малко пари ще си останеш с малко, та дори и да вдигат заплатите на колегите ти. Приказки от рода, че след време ще ти я увеличат са вятър работа. Просто наистина човек трябва да си знае цената и да си я търси.

# 500
  • Варна
Когато е безработен от дълго време и на 300 лв. ще падне човек, ако трябва да се храни семейство и да се плащат сметки.

# 501
Може ли някой да ми обясни за сайта на Линкдин как точно функционира. Аз за първи път разбрах за него от вас и ако може да ми разясните, че нещо не мога да се ориентирам в него. Може и на ЛС.

# 502
Може ли някой да ми обясни за сайта на Линкдин как точно функционира. Аз за първи път разбрах за него от вас и ако може да ми разясните, че нещо не мога да се ориентирам в него. Може и на ЛС.

Ако влезеш в него ще видиш, че като цяло има малко постнати обяви за работа в сравнение в jobs. Другото, което ще ти направи впечатление, че всичките са само най-големите компании и то най-вече в ИТ сектора и някоя друга за цвят и не на последно място всичко е за София или за чужбина.

Аз обаче питам колко от вас имат регистрации с попълнени CV- та и някоя компания да се е свързала с вас директно?

# 503
И аз искам да попитам за Линкдин. Дали мога да си скрия цялата информация на профила и единствено само, когато кандидатствам по обява, самият работодател да вижда всичко.

# 504
Като за начало естествено, че ще се съглася да работя за 400-500 лв. Не виждам какво толкова страшно има честно казано. Съвсем нормално е човек да очаква добро заплащане. Като започнах работа при бившите ми работодатели, заплатата ми беше 150 лв, докато минат първите три месеца. Сумата постепенно нарастваше, заедно със задълженията и отговорностите ми, заедно и с това, че показах, че мога да се справям. Честно казано далеч съм от мисълта, че някой ще ми даде като първа заплата 1000 лв.  Thinking

А и откакто следя темата разбрах, че в по- големи градове хората също работят за такива малки суми- приятелка във Варна е със заплата 500 лв, колежка от университета също работи за 500 лв в София.  Peace

Жената, която проведе интервюто изобщо не ми е предлагала да започна работа за 300 лв. Точно тя ми обясни, че съм с добро образование и стаж и съвсем нормално е да искам по- висока запалата, като дори смята, че исканата от мен сума е малка.  Peace

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 00:40 от Анч

# 505
ИТ обяви за Бургас:

http://www.jobs.bg/front_job_search.php?first=1&str_regions= … amp;location[]=4&l_category[]=0&category[]=15&category[]=16&keyword=

За Варна:

http://www.jobs.bg/front_job_search.php?first=1&str_regions= … amp;location[]=3&l_category[]=0&category[]=15&category[]=16&keyword=

А продавач-консултант в Мултирама не е ИТ, моля Ви се  Mr. Green

ЛинкедИн--има доста групи там само за обяви. То е нещо средно между Фейсбук и Джобс. Повечето обяви, които има там, ги няма в Джобс. Аз го ползвам повече за контакти, за да се познавам, макар и задочно, с всички хора от моята област. Да виждам какво постват те, дали си търсят работа. Можете да съобщавате кога си търсите работа и т.н. Има доста функции. Но по-скоро се ползва за неактивно търсещите работа.

Лично с мен са се свързвали за работа до сега около 7-8 компании за последните 3 години.

# 506
  • Бургас
Goldie , разбра ли коя е фирмата, за която се търси специалист? Защото аз имам някакви подозрения. Ако е същата, за която си мисля мога да ти дам информация.  Ако искаш ми пиши на лични.
Не, не съм разбрала, даже ги бях отписала, но ми се обадиха вчера и днес имам предварителна среща. Ако наистина можеш да ми дадеш някаква информация, ще съм ти благодарна. Аз още съм със смесени чувства. Все си мислех, че ако реша да си сменям работата, ще предпочета човешките ресурси пред системите за управление Thinking

# 507
  • София
момичета,

понеже вие често сте изправени пред избор: какво бихте избрали при условие, че заплащането е едно и също. Старата работа с добра перспектива и добре позната или нова работа с много по-голяма перспектива, но малко позната  Rolling Eyes
Понякога мнението на други хора помага, затова ви питам  Thinking

# 508
момичета,

понеже вие често сте изправени пред избор: какво бихте избрали при условие, че заплащането е едно и също. Старата работа с добра перспектива и добре позната или нова работа с много по-голяма перспектива, но малко позната  Rolling Eyes
Понякога мнението на други хора помага, затова ви питам  Thinking

И аз се интересувам от това. Подозирам,че след месец ще трябва да избирам точно в подобна ситуация. Не мога да отговоря. Ами ако сбъркам?

# 509
missence, няма нещо, което човек да не може да научи. Аз лично съм на този принцип и бих избрала новата работа.
Още повече щом и в нея има перспектива за развитие.

Общи условия

Активация на акаунт