Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 021
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Леле   колко сте бързи Laughing! Хубаво заглавие на новата тема. Вчера се обаждах в училището да попитам това онова за предстоящите заявления, зам. директора ме увери, че едва ли ще могат да се подават на 11.06, особено ако отида сутринта ooooh!
Имам въпрос, дано не се повтаря  назад в темата, но... Ако детето подава документи в две области, примерно Пловдив и София и в Пловдив е класирано по първо желание, но то желае да поизчака второ, евентуално трето класиране в София. Какво се случва с класирането в Пловдив?

# 91
# 92
Анушка, писах, писах и се изтрих, та ти го написах на ЛС с предложение Simple Smile

И в наше село има резултатите разпечатани в училището гнездо, както и в РИО и Анушка ми ги предостави услужливо на снимки, откъдето тръгнах като гламава да броя за да стигна до извода, че сме 10-ти. ЧУдя се, при условие, че ги има файловете и не са тайна(щом ги разпечатват и лепят) какво им ковства да ги пуснат в сайта на файл и да си ги таманим както искаме. Много по- лесно и удобно ще е за всички. Вчера ми се обажда една мама колежка, че там където били списъците, се въртяла един час, за да огледа всичко, което я вълнува, сред тълпа още такива като нея. Ама защо да ни е лесно, като може да е трудно. Ей това пък не зависи от учителите.
А за класната нямам думи просто!
Нито обяснения кое как, възможности за други училища- напротив! Тя щяла с тях да ходи да си пишат желанието, само и само да остават в училището. Дъщеря ми като си казала резултата, чак и станало неприятно. РС никаква през тази година. Сега другите класове пари щели да събират за класните си за подарък. Не искам да я видя тази жена! Не подарък да и купуваме... Толкова я мразя от дъното на душата си! След всички нейни реплики, които съм чула и след всичкото бездействие и незаинтересованост! Само едни нейни думи към децата ще ви напиша и то казани в междучасие: "Вън от стаята! Само аз имам право да крещя!" и си правете сами изводите за педагогизъм...

На вас поне са ви говорили, на нас ни раздадоха по един лист (разпечатан от сайта на МОН) със сроковете и с това се приключи информацията за кандидатстването.

Нищо такова!
Ако не бях заинтересована сама да ходя да питам и да се осведомявам от други училища, нямаше нищо да знам. За това писах по- рано, че министерството трябва да се заинтересова за равна осведоменост на родителите. Да се спусне заповед до училищата! Да ги задължи да четат ОПРЕДЕЛЕН текст на родителите и с подпис. Така... една класна знае едно, друга друго, трета пък нищо не каже...Пълна анархия!

# 93
http://www.monitor.bg/article?id=340955
Тук нищо не пише за 91 НЕГ, ...дано ни стигне балът за там, ако ли не 9ФЕГ Praynig

# 94
За да се запиша и аз в новата тема да кажа,че и в училището на моето дете ги имаше приказките, че напъвката за ЕГ не си струва, щото видите ли техният хорариум по английски бил само с един час по-малко седмично.

# 95
По повод кандидатстването в друг град.Най- добре вашата директорка да разговаря със съответното РИО,за да не се окаже,че с приоритет се ползват децата които живеят в съответното населено място.Ако училището обаче е национално не би следвало да има проблем.

# 96
  • Вече на светло в София
Последно как ще се отбелязва 1 АГ  в заявлението по паралелки или с един код?

# 97
  • София
Последно как ще се отбелязва 1 АГ  в заявлението по паралелки или с един код?

По паралелки, както и досега. Редактираха си файла РИО, месец след публикуването му. Twisted Evil

# 98
http://www.monitor.bg/article?id=340955
Тук нищо не пише за 91 НЕГ, ...дано ни стигне балът за там, ако ли не 9ФЕГ Praynig

Тези разни вести направо ще ме побъркат - само догатки, намеци и разни вълнообразни. То като  гледам целия юни, а може и част от юли ще сме си под напражение. Сега ще чакаме в тръпнене да благоволят да ни пуснат статистиката, после в последния момент ще дадат и класирането, после второто , дано да не се стигне и до трето, че съвсем ще си изгубя панталоните!

# 99

Имам въпрос, дано не се повтаря  назад в темата, но... Ако детето подава документи в две области, примерно Пловдив и София и в Пловдив е класирано по първо желание, но то желае да поизчака второ, евентуално трето класиране в София. Какво се случва с класирането в Пловдив?

Аз каквото дотук съм прочела, ако дете е класирано по първо желание, трябва да се запише. Ако не се запише, губи мястото си. То и реално погледнато след първо класиране или се записваме, или подаваме заявление за второ класиране, но когато детето е класирано по първо желание няма какво да очаква от второ класиране, защото не може да иде и да каже "ще изчакам да видя дали няма да ме приемат на по-предно желание", защото по-предно няма.

Така че deadline ако детето е класирано в Пловдив по първо желание, но реши да поизчака второ в София, и затова не се запише в Пловдив - ще загуби мястото си в Пловдив и ще чака в София.

# 100
  • В най - голямото село
Страхотно заглавие на новата тема   bouquet

Успех на децата и класиране по 1-во желание!

# 101
хайде, финала наближава Laughing

# 102
Момичета,извинявам се че нахлувам в темата ,обаче трябва да запишем детето на наши приятели ,а аз не мога да открия датите ,през които става записването за 1 класиране. newsm78 Можете ли да ми подскажете и къде да видя гнездото за записването? Преди 2г всичко следих ,но вече не съм много в час.Благодаря ви много  Heart Eyes и успех на децата!

# 103

Не знаех, че само тия с оценка над 5,80 се водят отличници!!! Човек се учи, докато е жив.

# 104
Аз да отговоря за първото и второто желание. Ако детето е прието в един град примерно Пловдив на първо класиране, но не е прието в София, може да изчака второ класиране, като му се пази мястото на първо класиране. За второ класиране не се подава заявление, защото ако не е записано никъде след първо класиране автоматично участва за второ такова. Едва за трето класиране ако не е записало никъде след първите две класирания чак тогава трябва да се подаде заявление за участие в третото. Така че ако в София желае да учи, но не е прието на първо класиране, спокойно може да изчака второто класиране, и ако и тогава не е прието в София отива и записва в Пловдив.
Дано съм се изразила разбираемо  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт