Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 096
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Exodia, взема ги от малкото инфо, което се пуска в пресата  Confused. За журналистите информация има, но за родителите - не! Бясна съм!
На всичко отгоре съм в абсолютен стрес, защото нямам идея какви ще са крайните оценки на детето по БЕЛ и Мат в училище  ooooh!. А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.
Днес правят класно Shocked
Вчера дъщеря ми трябваше да прави класно по английски език, но не са правили, защото на госпожата са и казали, че няма право да дава класна работа вече. Направо са им оформили годишните оценки, а от днес вече и дневник няма да имат.....Какви са тия класни по никое време newsm78... и дали наистина имат право да ги правят?
Да, но данните за 2012 са от поста в Монитор от преди малко и са за отличници между 5.80-6.00, а не за отличници между 5.50-6.00. Затова се чудя newsm78

Грешка е сигурно - отличници над 5,50 явно се има предвид, както пък пишеше в един друг вестник от вчера.
[/quote

Най-вероятно е грешка. Никога до сега не са давали интервал 5.80 - 6.00. Такова живото нЕма!

# 166
Готови сме за пресконференцията...Някои тенденции и с просто око се виждат в категорията на отличниците - все по-зле по БЕЛ и по-добре по мат, като последното не е в състояние да компенсира изцяло първото. Момичетата са доста по-добри по БЕЛ от момчетата, а по мат - резултатът е долу-горен равен със съвсем лек превес на девойките. Момичетата дължат твърдо 61,8% от отличните оценки и по двата предмета и т.н. Е, остава само да са поанализира малко влиянието на прилаганите през трите години различни формули за трансформиране на точките в оценки, ама това са подробности.

Статистика за 2010-2012

Оценки по БЕЛ над 5,50 - общо
2010 – 1276, момичета – 902, момчета - 374
2011 – 918, момичета – 644, момчета 274
2012 – 543

Оценки по МАТ над 5,50 - общо
2010 – 469, момичета – 249, момчета - 220   
2011 – 515, момичета – 258, момчета - 257
2012 – 653, момичета - ?, момчета - ?

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - общо
2010 – 536
2011 – 503
2012 – би трябвало да са някъде в интервала 370-420

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момичета
2010 – 331 (61,8% от общия брой)
2011 – 311 (61,8% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 230-260, ако процентът пак е 61,8

Оценки по БЕЛ и МАТ над 5,50 - момчета
2010 – 205 (38,2% от общия брой)
2011 – 192 (38,2% от общия брой)
2012 – трябва да са някъде в интервала 140-180, ако процентът пак е 38,2

baigun, а откъде вземаш данни за статистиката за 2012. Нали досега не са я пуснали? newsm78

Чета вестници и интер-/екстраполирам. Друго какво да правя до понеделник.

# 167
Здравейте дами,
Аз ще заместя майка ми в четенето, че не й издържаха нервите... Надявам се да не е проблем Simple Smile
Практиката да се убеждават учениците да кандидатстват в същото училище. Майка ми дето човек трудно я убеждава, за малко я убеди директорката да си остана в същото училище. А в мой то училище бала е много интересен, има паралелки на 1 класиране за момичета бал 26, а за момчета - 21, а останалите паралелки са си 21 бала и за двата пола.
С майка ми се отказвахме от идеята да кандидатствам там. Иначе класната ни се погрижи да ни информира и нас (децата) добре за кандидатстване.

Докато не се появи статистиката май нищо не може да каже Sad

А за ВО дето говорихте, че имало високи резултати в някой училища и било странно това. Отговорът е прост, там квесторите са от това училище, в което учиш и заради това се е преписвало яко.

vale3000  благодаря, затова че ми вдъхна надежда, че децата били интелигентни и възпитани в елитните училища, че 7 години прекарах в джунгла.

Приятен ден  Heart Eyes

# 168
Exodia, взема ги от малкото инфо, което се пуска в пресата  Confused. За журналистите информация има, но за родителите - не! Бясна съм!
На всичко отгоре съм в абсолютен стрес, защото нямам идея какви ще са крайните оценки на детето по БЕЛ и Мат в училище  ooooh!. А в момента правят класно по БЕЛ  ooooh!.
Вчера дъщеря ми трябваше да прави класно по английски език, но не са правили, защото на госпожата са и казали, че няма право да дава класна работа вече. Направо са им оформили годишните оценки, а от днес вече и дневник няма да имат.....Какви са тия класни по никое време newsm78... и дали наистина имат право да ги правят?
 Оффф, и аз се чудя дали имат право, но в тяхното училище на 12-ти ще вземат дневника. Даскалицата им съм я признала за "загубила връзка с външния свят" и изобщо не ми се говори с нея. Ако пак реши да му намалява оценката заради тетрадката за работа в клас или учебната тетрадка ще пратя таткото да си поговорят.
  Моят хубавец ми заяви, че ако не се класира на Първа испанска искал НПМГ, но на мен ми се иска повече да опита в другите ЕГ-та, за да има още един език. Все пак ще се съобразя с него, защото той ще учи, а не аз и не искам да си късам нервите следващите 5 години като му слушам натякванията  Crazy. Както и да е. Ще го мислим като излязат резултатите в НПМГ и статистиката.

# 169
Здравейте, момичета. Имам един въпрос , но първо статистиката за моя дъщеря: БЕЛ 5.339
МАТ 5.268. Голямо разочарование  за нея , защото може да и коства оставането в нейното у-ще ( 73-то ),което е и най-голямото и желание.
Та , въпросът ми е : Ако подадем заявление за Търговско-банковата и Финансово-стопанската гимназии , едно или две медицински свидетелства  трябва да взема от ЛЛ ?
И ЛЛ знае ли точно какво медицинско трябва да ни издаде ?

ПП.В нашето у-ще има залепени списъци от вторник вечерта.

# 170
eslanchice, Naddya, Благодаря ви за мненията. Аз лично съм за средата- както пише eslanchice, синът ми обаче иска да учи това, което му се учело. Изобщо пълна каша...

Средата си е среда, но тя не е коренно различна в "елитните" ЕГ-та. Но дали ще бъде немски или френски, явно на детето не му е все едно. Не е все едно и втория език. Така че не просто всички варианти в една елитна ЕГ, а по-добре друга елитна ЕГ, но с по-желан втори език например
Само за сведение, мисля, че втория език е на много ниско ниво /пример СМГ -едното ми дете беше с немски, другото с руски/. В този смисъл не съм сигурна до колко е важен при избора.
А средата е МНОГО важна. Naughty

# 171
  • софия
 Оффф, и аз се чудя дали имат право, но в тяхното училище на 12-ти ще вземат дневника. Даскалицата им съм я признала за "загубила връзка с външния свят" и изобщо не ми се говори с нея. Ако пак реши да му намалява оценката заради тетрадката за работа в клас или учебната тетрадка ще пратя таткото да си поговорят.
  Моят хубавец ми заяви, че ако не се класира на Първа испанска искал НПМГ, но на мен ми се иска повече да опита в другите ЕГ-та, за да има още един език. Все пак ще се съобразя с него, защото той ще учи, а не аз и не искам да си късам нервите следващите 5 години като му слушам натякванията  Crazy. Както и да е. Ще го мислим като излязат резултатите в НПМГ и статистиката.
  На тая жена не й стигна цял срок да направи класно,та остана за последните дни..... И като знам колко време ги проверява,как ще стигне до вторник не ми е ясно... #2gunfire

# 172
 iv74, и аз това се чудя. Само се надявам да не станат някакви издънки, че засега сме на ръка от 6-тицата.

# 173
  • София
Колкото повече мисля, толкова повече се обърквам...
Значи продължаваме със списъка. Обаче искам да разбера нещо друго.

Примерно харесали сме 3 на брой у-ща (Х, У и Z). Стават 3 желания.

Но в у-ще Х ни харесват два профила. Първия  е с Английски+Испански. Втория е Испански+Английски.  И списъка се допълва, нали, като стават вече 4 желанията?
По същия начин  ако и от другите две оставащи у-ща (У и Z)  си харесаме по два варианта, увеличаваме броя, нали?!?

# 174
  • София-Младост
Колкото повече мисля, толкова повече се обърквам...
Значи продължаваме със списъка. Обаче искам да разбера нещо друго.

Примерно харесали сме 3 на брой у-ща (Х, У и Z). Стават 3 желания.

Но в у-ще Х ни харесват два профила. Първия  е с Английски+Испански. Втория е Испански+Английски.  И списъка се допълва, нали, като стават вече 4 желанията?
По същия начин  ако и от другите две оставащи у-ща (У и Z)  си харесаме по два варианта, увеличаваме броя, нали?!?

Да, точно така.

# 175
В понеделник или вторник, моето дете и още няколко, които искат да си повишат оценката за срока по МАТ, т.е. да им е 6-ца, са говорили с госпожата и тя им е казаха, че днес ще им даде 4-6 задачи само на тях да решат писмено и кавато оценка изкарали на това, така ще им пише за срока и годината  #Crazy Сега се чудим дали да се опита да решава днес или да си остане с 5-ца, защтоо, ако се изпошашка и не изкара повече от 5 какво правим? Пада и бала с още  #2gunfire Не знам какво да я посъветвам вече  newsm78

# 176
  • Варна
Здравейте, момичета. Имам един въпрос , но първо статистиката за моя дъщеря: БЕЛ 5.339
МАТ 5.268. Голямо разочарование  за нея , защото може да и коства оставането в нейното у-ще ( 73-то ),което е и най-голямото и желание.
Та , въпросът ми е : Ако подадем заявление за Търговско-банковата и Финансово-стопанската гимназии , едно или две медицински свидетелства  трябва да взема от ЛЛ ?

Медицинското е само едно. Правят се копия.
Нашата ЛЛ каза само да пратя детето. Тя има бланки. От мамите тук знам, че е важно да има текст за цветоусещане.

# 177
В "Наръчника" пише: "Желанията се подреждат по паралелки, а не по гимназии. В списъка с желания могат да се вписват разбъркано паралелки от различни гимназии."

# 178
  • София

Медицинското е едно - представя се оригиналът, но се оставя копие. Приемащите само сверяват.  Hug

# 179
  • София
Ходих да гледам работата на дъщеря ми по математика. Отнели са й по погрешка 1 точка повече (за нещо, за което по указанието се отнема една точка, на нея са й "цъкнали" 2) . Вместо очкаваните 97, тя има 96 точки. Учителката, която беше там го потвърди и каза, че много съжалява, но се случват и такива неща.

Мамка му, разбирам да беше по БЕЛ, но нали математиката е точна наука. Колебания в оценяването НЕ трябва да има. Арбитраж трябва да се прави и при 1 точка разлика.

За някои сигурно изглеждам дребнава, но тази 1 точка може да се окаже фатална за детето.

Най-лошото е, че тя беше заедно с мен и сега е много разстроена от несправедливостта Sad

Чудя се да ходя ли да гледам работата по БЕЛ изобщо  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт