Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 048
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Спомням си, че в първата тема, в която писах се обсъждаха точно старомомински идеи. Споделих и тогава, споделям и сега. Подобни жилища ме задушават. Не е моето.
Минимализъм също не търпи душата ми.
Нищо твърде лъснато или твърде прашно, на кратко Laughing.
Ух, Барбабо, тази сбъркана еклектика как я уцели Laughing! Подсети ме, че преди години когато това нещо набираше сила с приятелчетата, с които обсъждахме стилове разни (увирали са ни на нас главите едно време Mr. Green) го наричахме мутренски барок (конкретно за третата снимка).
За Икеа да си кажа - има симпатични неща. Ние също имаме някои от там (плот и смесител за кухнята, легло, замислила съм някои аксесоари...). Нооо... ще ме прощавате за думите, обаче този магазин е едно ново в София Айко/Комо/Лабиринт/Зона и каквото още се сетите. Нито изборът е УАУ, нито цените са УАУ, нито с някакъв УАУ дизайн впечатляват повечето продукти. Дано не засегна някой, но това е личното ми виждане. И наистина започва да се получава ефектът, за който говори Пина и който беше доста... хм, потискащ.
Не обичам жилища без дух. Без нещо изразяващо собственика, нещо на показ. Книги, картина, снимка, икона, гоблен, малка скулптура, фигурка, сервизче, вазичка, черга, кожа, пискюлче, нещо! Все трябва да го има.
Също не харесвам изтупаните, тематични детски стаи. Барбабо чудно го написа!
За тях мога мнооого да пиша, пък в момента и нашата ми е на дневен ред. Но по-късно може би.

# 286
  • Пловдив
Аз харесвам еклектика и сбирщайн неща. Даже в повечко. Абе обичам шаренко и кич. Номер 1 на криворазбрана еклектика на Барбабо - http://1.bp.blogspot.com/-S-66JTSZsOw/TcAqMJlchNI/AAAAAAAAHYA/4s … tched+chairs.jpeg ми е съвсем ОК Simple Smile

# 287
  • София-в сърцата на моите деца
Аз харесвам еклектика и сбирщайн неща. Даже в повечко. Абе обичам шаренко и кич. Номер 1 на криворазбрана еклектика на Барбабо - http://1.bp.blogspot.com/-S-66JTSZsOw/TcAqMJlchNI/AAAAAAAAHYA/4s … tched+chairs.jpeg ми е съвсем ОК Simple Smile
newsm10 newsm10 newsm10Толкова много обичам шаренкото и аз...някак ме зарежда и ми е едно такова слънчево,слънчево....     Nature Sun With FaceИ в къщи ми е шаренко и цветно....

# 288
Разглеждам сега едни реални Wink бани в един сайт  Flutter (ами...) и като видях тази се сетих за Самурайка Wink
И тази е детска, не знам що все по детски си падам  newsm78

По темата "икеа" ще си замълча   Sunglasses

# 289
  • софия
Офиса на списанието в Грозната Бети определя ли се като лъскав минимализъм с гадни цветове? Grinning  Много ми харесва, тъкмо гледам сериала.
За ИКЕА, мисля, че може да бъде много разнообразна и многолика, зависи докъде стига въображението на потребителите.
Нещо не можах да се изразя като хората  Rolling Eyes

# 290
shhhh..., аз те разбрах Simple Smile както каза един по телевизора, "Аз съм индивидуалист и пазарувам в икеа  Mr. Green "
Pina, и теб те разбрах  Peace Много е разпознаваема и понякога малко дразни Simple Smile

# 291
Ама покажете си и вие вашите лични "интериорни алергии"! Wink Twisted Evil

# 292
  • София
Не харесвам обзавеждане като механа или български битов стил.
Мислех много по-хейтърски да се включа, но се оказва, че ми е твърде дълъг списъкът с нехаресвани неща.  Mr. Green Май харесвам само това, което е у нас (или което би било у нас, ако имах още десет стаи и стотина хиляди лева).
И нормално, всеки смята своя вкус за най-добър.  Grinning

# 293
  • софия
аз ще покажа утре като изровя. на първо време се сещам за резбованите чамови мебели (в никакъв интериор не ми харесват), също коплектчетата секции от череша от Арон-подобните магазини. ако са комбинирани с някое извито диванче и прасковени стени...
също шаби шика и мутробарока
и естествено интериорите от предаването, което бях споменала преди, то там стил няма или пък не му знам името  Mr. Green(98% от американските домове, които показват там)

пп бе нещо не знам вие дали ме разбирате, тази вечер аз сама не си се разбирам  Mr. Green

# 294
Ами тя "хейтърската" статия е много детайлна - до физическите усещания - и аз мразя вълнени одеала, топки косми по кьошетата, също мразя и усещането на изкуствена кожа под голите ти кълки в летните жеги  Sick.
Харесвам дърво. Няма как едно нелакирано и не напластмасено дърво да изглежда грозно, даже преди два дни имахме спор с моите строители - аз се опитвам да ги накарам да оставят открита една подпорна конструкция от дърво на тавана в детската стая, а те се опитват да ме убедят колко по-добре ще е тя да се скрие. И ме "пУалшат" - ама тя се състои от една дебела греда (аз  Heart Eyes ) ама на нея на Х са сложени едни две други греди от друга дървесина (аз  Heart Eyes Heart Eyes), ама са захванати с едни грамадни метални болтове - и аз вечеее  Heart Eyes Flutter Heart Eyes Flutter И ми обясняваха как не се предполагало това да се вижда и било от "грозно дърво" - та има казах, че според мен няма такова нещо като "грозно дърво". Последно се разбрахме да го направят открито и ако ми хареса - да го оставят така.  Голям зор берат с мен горките  Mr. Green

Като интериорен стил - гррррр . Не знам как да го опиша - труфня  newsm78 Без значение в какъв стил е издържано, всичко което е претрупано, предобрено, пренагласено, пре-, пре-, пре-....Получава се, когато хората не могат да преценят реалните възможности на 65 квадрата панел. И се почват - окачени тавани, "интересни" (разбирай изшилени, непрактични и с умопомрачаващи цветови комбинации) кухни, дневни задушаващи се под огромни лежанки и барокови кресла. Може да се получи и в 300 квадрата къща. Не е проблема в криворазбраната еклектика, която колкото и да е криворазбрана пак може да е чаровна, стига да е с мярка. В тези интериори има от всичко - само мярка няма! Sick
Също в хейтърският ми списък специално място има феномена "практичната домакиня - интериор-дизайнерка" - това са хитове като стъклена маса с муашмичка (да н'са дращи), дистанционно в найлонче - класика в жанра!, стените са в цвят "портокалова бебешка диария" за да не се цапат  Mr. Green (ей това "да не се цапа" ме съсипва, хора), на гости се сервира в луксозен сервиз от Дуралекс (туй нещо и подобните му го мрааааазяяяя!), прахът е старателно избърсан и четката за миене на мивка и вана в банята са в пасващи си цветове с плочките и висят красиво подредени на стената. Нещо такова. Ааааа, може и пред някоя врата да има нагънато чердженце "да не духа", много е ветровито в домовете на такива домакини, забелязала съм, вратите се затварят винаги - да не стане течение (това е смъртоносно явление дори в августовските жеги) и да не се тресне вратата - отиде витража!

От на Барба алергиите не споделям голите кружки - според зависи са ми. А от криворазбраната еклектика #4 много ми хареса  Mr. Green Ужасните цветове не ги харесвам ни в дрехи, ни в аксесоари, още по-малко в интериор. Но пак си мисля , че е в мярката. Една крещяща ваза би ми била симпатична, както и една шнолка, но цяла стена в маджента с тигров ефект ми иде в повече...

Мутро-барокът в утвърден интериорен стил с много строги правила. Аз вече го преживях като явление и сега го възприемам както и интериорните предпочитания на Майкъл Джексън. Преди години и те щаха да са в хейтърският ми пост, но сега откривам странен чар у тях (М.Дж. нещата, мутробарокът еволюира от  Sick до  Rolling Eyes в класацията ми, чак чар не мога да открия все още).

И последно - и преди съм го писала. Не харесвам интериори изпълнени със съдържание, но лишени от смисъл. Прави ми впечатление, че е много слесно да си "стилен" напоследък - бели стени, малко Иимс, малко Ногучи (не я харесвам тая маса), зебрен килим, плетен пуф, ИКЕА аксесоари - воала - стилен дом! Интериора е характер, а не външност. Тук е малко сложно и дълбоко, не мога да го обясня...

Статията на Пина за "Вашите жилища"много ми хареса - и маше много сладки неща там. Много харесвам "Направи си сам" неща - носят много заряд, много индивидуалност, много характер!

Като се замисля какво най-много може да развали един интериор и стигам само до един извод - парите! Интериор правен с пари и нищо друго не става за нищо! Безпаричието ражда идеи, наследствеността ражда уют, а парите, не знам защо, но имат ужасната склонност да пораждат кич.

Досадих  Embarassed Скривам се в ъгъла.

# 295
Самурайка, много се забавлявах, хич не досади newsm74

Покрай дистанционното с найлонче се сетих за декорациите с алуминиеви кутии от бира и безалкохолно в "зората на демокрацията"  Laughing

# 296
  • софия
и аз се забавлявах, също и се разпознах в "малко Иймс, малко ИКЕА"  Laughing

# 297
Вчера писах как не харесвам изкуствени камъни, налепени по стени, "лачени мебели",
сатенени пердета, животински кожи, стола Пантон, диван тип Честърфийлд, дома на Лили
Иванова ...но без да искам си изтрих поста и после реших, че по-добре от Шанта, Барбабо, Самурайка не мога да се изразя Laughing.
Ето малко снимки, за да илюстрирам какво недолюбвам http://www.mebeli.me/uploads/data/news/inerior-hol.jpg
http://www.mebeli.me/uploads/cachedata//steve-bolkan-dizain/Vito … 84%29-448x299.jpg
http://s51.radikal.ru/i132/1006/06/45cc1c589a03.jpg
http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2010/05/greek-country … se-livingroom.jpg

# 298
Наще дивани са тип Честърфилд, но съвсем в друга посока интерпретирани.
Гюлфия ми напомни за явлението 'дом тип механа' - ей това  май ми е върха на интериорната алергия! Ама бях забравила.

Самурайка, много интересно и забавно!  Simple Smile И да ти кажа изкуствена или естествена кожа, кълките все ти залепват.

Връщам се да допълня  -  да ви кажа органически не понасям само едно - жилище с миризма комбинация от готвено, телесни миризми, цигари, мухъл   Sick  Имате ли идея колко много вмирисани жилища съществуват?! И лятото, но зимата..........  Sick  И мръсотия до шия... Хем не съм чистница, не, не съм, но имам някакви предели на поносимост.

# 299
.........Връщам се да допълня  -  да ви кажа органически не понасям само едно - жилище с миризма комбинация от готвено, телесни миризми, цигари, мухъл   Sick  Имате ли идея колко много вмирисани жилища съществуват?! И лятото, но зимата..........  Sick  И мръсотия до шия... Хем не съм чистница, не, не съм, но имам някакви предели на поносимост.

Айде и аз в тая група, да не съм само аз пренесена Grinning, т.е. пренасяла съм се, както ми беше речено веднъж по повод на лъхащи миризми при отварянето само на външната врата. Не става въпрос за момента на готвене, когато ароматите са други, а за оная застояла миризма на манджи всякакви в комбинация с още мириси. Peace

А за харесването и нехаресването вече съм по-умерена, гледам да не се изразявам категорично, щото в магазин съм виждала нещо, дето го "мразя", след това ми е попадало в жилище, добре комбинирано с останалите предмети и ненадейно ми е харесвало вече. Не става въпрос за отявлени грозотии или кич, въпреки че и кичът, поставен на подходящото място, си има чар. Разбира се, това не означава, че бих пробвала у нас да съчетавам неща, дето не ми харесват с цел да ги докарам да ми харесат. Виж, ако само един предмет много, ама много ми хареса, вземам го и хич не мисля, че няма как да се съчетае с останалото. Слагам го някъде и ходя да му се любувам, и хич не ме вълнува съчетава се или не с другата обстановка. Щом ми създава настроение и приятни емоции.......хич не мисля за стил! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт