Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 704
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Майсторът на нашите използва и канал, и тръба от тоалетната, че бяха срещу хола, т.е. доста по-близо от банята, където щеше да се наложи смяна н аплочките в целият коридор.
Както се използва тръбата от кунята може да се използва и каналът, към който е свързана мивката и двете да минат под подовата настилка на бъдещата детска стая. Само трябва малко да се вкопаят за да не се повдигне нивото на пода.
Зависи, какво цели майсторът - да те улесни максимално или да ти вземе повечко парички. Въпросният беше приятел на нашите и търсеше най-рационалното решение.

# 631
Освен вода има и канал,нали не забрявате newsm78

Не , не забравяме , но и знаем , че в апартаментите, където има вода , има и канал! И това съм го правила в предишното жилище,  по- точно баща ми премести всичко, да точно с вкопаване, ако не го вкопаят се вдига нивото на пода със замазка.

ПП както горе споменах, всичко това може да се направи с меки връзки и да се наложи само леко издълбаване на стената на кухнята , а не пода.

# 632

А къде е вратата към балкона на празната стая??

вдясно, до стената на кухнята.

Росна, ние имаме в момента въртяща се стойка за телевизор, но не знам дали имаш предвид същото нещо
https://picasaweb.google.com/101173878720596830813/DropBox#5695301104691437330
54-55 снимка
доста е стара,както съм написала и под снимката, ние я ползваме самозащто телевизора е стар и обемен,но в хола ТВ-то искаме да е модерно, тъничко и да виси от някоя стена, за да не ни заема място на пода. Тази поставка сегашната отнема доста място, а е точно на пътеката между вратата на спалнята и на терасата.
За възможността да се изместят тръбите ще се консултираме с ВиК майстор, но според брат ми друго е по-проблемно: че имам само 16 кв.м, в които да наблъскам мивка, пералня,хладилник,печка, някакви кухненски шкафове, диван, трапезна маса, столове...и още нещо ако ми се приуми.

Tatitt , наложително е да имаме разтегателен диван или нещо аналогично. Нервен мъж,който не може да стои с други хора в една стая, иска да спи сам, освен него има и фактор "баба", която идва да гледа болното дете, понеже в моята работа не се носят болнични листове....племенница и други гости идват понякога с преспиване....

Върти ми се и идеята за детска + гостна в едно помещение. Обаче детската няма да дава много поле за изява на Личността. Мислех си за нещо като висок подиум в единия ъгъл на стаята, където да се разположи леглото на дъщеря ми, в подиума да е вкаран шкаф, отделно или без гардероб за дрехи, а останала част на стаята да е гостна с диван, масичка, някакви етажерки с прахосъбирачки.....
нещо подобно http://prikachi.com/images/293/5054293T.jpg
а цялата стая ще е нещо като това ( макар че това е доста грозно,но върши работа за примера)

В Ловеч блоковете от преди 30-40 години имат същите апартаменти. Много хора са си ги направили така : кухнята става спалня за мама и тати- само легло и гардероб, дори няма пътека; едната голяма стая е хол+кухня, другата голяма стая е детска, като имате предвид, че по онова време хората без да се замислят си раждаха поне две деца. И сега се ядосвам,че ние направихме едната стая на спалня, наистина просто е излишно да хабиш това пространство заради едното спане.....

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 11:56 от Amelly

# 633
Не , Амели , не такава, сегашната ми е подобна - не е тръбна. Това нещо представляваше един лост който се сгъва, а на самия си край , където е тв- то се върти. Хваща се за стена.  Не мога да го обясня , ще търся в нета.  

Не , не - детска =гостна го изключвам - моите деца са големи, и идва един момент, когато всички и всичко им пречат и трябва да си има свое място, където сами на себе си да пречат - споделен опит. Grinning

Последната снимка -  ooooh!
А защо не помислиш както е в Ловеч, в началото и аз това си мислех , но нали каза да не мислим за спалнята и аз се съсредоточих в/у другата стая.
Нали на горните снимки ти е направената спалня? Гардероба ще си го оставиш и не знам само като размери леглото дали ще се събере в сегашната кухня. Големичко е...

# 634
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ами размествайте де! Какво те спира!
Аз не бих правила детска и гостна на едно място. Искрено вярвам, че детето има нужда от лично пространство, в което не само да спи.

Аз бих сложила малък диван от този тип  или дори от този - мисля, че са много удобни за спане. Бабата/племенницата може да спи на него спокойно при детето.
А бащата пак може да си спи на лежанката - мисля си.... Това само идеи за да видиш и други гледни точки де....
За у дома аз обмислям следното:
Да усвоя терасата (при нас е възможно)
Да разположа кухненските шкафове до двете дълги стени (тъкмо удобно за мивката ти)
Да сложа маса тип остров в края на кухненската час, между шкафовете, на която хем да се храним, хем аз да си работя. Хем да имам чекмеджета от всички страни.
На късата стена да сложа ТВ и пред него малко разтегателно диванче. Ще се опитам да го начертая и при теб. Имаш ли идея за размерите на стаята?!

Тук се чувствам страшно уютно.  Heart Eyes, а в това се влюбих.

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 12:09 от Tatitt

# 635
Татит, много ми хареса това с маслено зеления диван в първото, а второ ми дава ерорр 404 Grinning Grinning

# 636

А защо не помислиш както е в Ловеч, в началото и аз това си мислех , но нали каза да не мислим за спалнята и аз се съсредоточих в/у другата стая.

щото вече поръчахме тази зима голямото легло,което е в спалнята, и голям гардероб 3,40м и не можем да ги набутаме в кухнята ( виждат се в линка със стойката за ТВ). Не можем и да ги хвърлим, пари сме давали....а и гардероба е страхотен,не се лишавам от него  Laughing

Tatitt , идеята ти звучи страхотно!!!!!!!!!!!! Веднага си го представих и мисля,че може да се намести в нашите 16 кв.м. Размерите на стаята са 3,40 м късата стена и 4,20м по-дългата.
Диван като втория и аз харесах като модел, но мъжа ми не го одобри. Ето

Мога да кажа,че за има-няма два часа и няколко поста, ми се стопи хаоса в главата и отново съм обнадеждена!  Laughing Благодаря!!!!!!

ето този модел дивани също ми харесват , опират в пода,т.е няма да лазя и да бърша прах отдолу, имат ракла и се води че това е най- здравия разтегателен механизъм. Достатъчно малък и достатъчно голям за нашите нужди.

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 12:15 от Amelly

# 637
Татит, много ми хареса това с маслено зеления диван в първото, а второ ми дава ерорр 404 Grinning Grinning

Ми щото тотално съм объркала линковете, но вече ги оправих де  ooooh!

Амели, отивам да чертая, а ти не се ядосвай заради спалнята. В кухнята ще стане много уютна и кокетна детска според мен  Hug

# 638
В това дюшеме и този висок таван как да не се влюбиш  Grinning

# 639
Здравейте, момичета  bouquet
От самото начало ви следя темата, но тъй като не ми предстоят ремонти и преобзавеждане, ми беше малко неудобно да ви се пречкам и все не намирах повод да се включа. Сега поводът са терзанията на Амели Laughing Та, ако позволите, събувам обувките и влизам при вас  bowuu

Амели, моят съвет е да не се плашите от остъкляването на втората тераса. Ако е тип лоджия (а сигурно е, имам познати с точно такива апартаменти), трябва само да сложите дограма и въпросната тераска се превръща в чудесна кухничка.На стената със старата кухня ще са ти мивката и пералнята, на срещуположната - печката и хладилника. На стените над електроуредите - кухненските шкафове.
Стаята си остава всекидневна с голяма маса за хранене пред прозореца, където сега си написала "празна стая" Laughing и диван или дори ъгъл с лежанка срещу вратата към коридора. Щом ще се ползва активно от мъж и преспиващи, ще имате нужда от повечко място за сядане и спане.
На отсрещната страна ще си сложите тесни шкафчета, библиотечка, които да ти побират разните нещица, не намерили място в кухнята.

Мои познати направиха така и стана чудесно. Едните дори оставиха старата дограма и кухничката се отделя с прозореца и вратата. При готвене се притваря балконската врата и няма миризми. Другите махнаха дограмата, но не разбиваха стените, само над радиатора направиха бар-плот. Също стана много добре.
Щом тъй и тъй ще разбивате за удължаване на водопровода и канала, по-добре използвайте терасата. Да събереш кухня, трапезария и хол в помещение 16 кв.м. не е добра идея. Ще стане тясно и наблъскано.
Ааа, не съм чула децата да се оплакват, че им шуми водата.

# 640
Амели, ето две три бързи картинки - разбира се мноого насочващи и никак не конкретни.
http://tatitt.snimka.bg/daily/interiors.637980.27924516

И аз смятам като Птица - усвоете си балкона. По-напред в албумчето ще видиш и моите си скици за у дома и как съм вмъкнала т.нар от брат ти "крепежни колони" в кухнята, за да не ми пречат.  Hug

Птица, добре дошла. Всъщност тук не е тема за обзавеждащи, а за мечтаещи  Mr. Green Искаш ли пантофки?  Laughing Hug

# 641
Птицо, добре си дошла!  Hug

В новото строителство има доста дневни трактове по 15- 16кв., става. В свекърва ми направихме такова дневно помещение от кухня, трапезария и хол, на 15кв и според мен е добре. Обаче, тя е сама жена, готви 2 пъти месечно... пералнята е в банята. И все пак - кухнята е точно 3 метра долни и горни шкафчета ведно с готварска печка и мивка, хладилника е отделно. Масата е малка, като за 4 души, но леко продълговата, със зор и 6 могат да се настянат. Има 4 трапезни стола и 2 дървени, градински на терасата, които могат да влязат вътре ако се наложи - за една година не се е налагало. Има диван тройка. Няма кресла и табуретки, няма холска масичка. Има секция на стената срещу дивана и то не малка, с телевизор и сума шкафчета. Посредата на стаята даже има празно място, но това е когато масата е под прозореца и с 3 стола наоколо. За повече хора я мести в средата със столовете и тогава няма място. Има спалня, но сега е отстъпена на гостенка и тя спи в хола, тъй че и за спане става.

# 642
и аз да се метна тук с идея за скицата на Амели Simple Smile

ако не искате да къртите стени,
моята идея е неостъклената на първо време тераса да е лятно място за отмора, както и майсторска стая Wink надраскала съм си идеята  Mr. Green
тръбите и канала от кухнята да изместите наляво към празната стая, да има два канала в апартамента. Под стена ние сме премествали тръби, като особеност е да се следи нивото Simple Smile
и спалнята да стане детска стая.

п.п. бих остъклила и втората тераса, когато имам възможност.

# 643
Благодаря, момичета!

Ако може боса, без пантофи, че сега в жегите... Обещавам да не понамирисвам, буквално и преносно Mr. Green Т.е. няма да се заяждам и развалям хубавия климат в темичката Grinning

Пина, то за ставане, всичко става, но си е тесничко. А и едно е сама жена, друго е семейство с малко дете, защо не след време и второ, с чести гости, баби-детегледачки и т.н. Много хора се събират, добре е да има простор във всекидневната.
А терасата, не, че е лошо да си имаш свободна тераса, и въобще тераса, на която да си пиеш кафето сутрин или седиш с приятели вечер, но при малко жилище е за предпочитане да я включат по-активно в полезната площ.

Да не говорим, че Амели не каза какво е изложението на апартамента. Ако е южно, мерси за терасата! Имам такава, не смея да изляза на нея вече месец и повече. Изгоряха ми китките, избеля ми прането..., полза никаква, само дето за чистене повече. Още мога да мрънкам Crossing Arms

# 644
И данъка ѝ плащаш!  Twisted Evil  И аз мърморя, защото имам 13 кв неизползваема площ по същия начин  Confused

Да, по- добре е да усвоят терасата, още повече без да събарят стени е възможно. Сама жена е съвсем друго, аз затова го уточних.

Общи условия

Активация на акаунт