Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 062
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Визи много мил разказ  Heart Eyes По времето на нашите родители не толкова парите са били проблем, колкото тоталната липса на избор и асортимент  ooooh! И от там идва болезненото им пристрастяване към вещите - ако беше до парите - пестиш, трупаш, зориш се, но все ще ги изкараш, ама като НЯМА - няма и толкоз! Майка ми ми разправяше как си купувала холна гарнитура от магазин Явор - ходи се всеки ден и се пита - има ли? - ми няма. И така в продължение на месец, може и повече. За неин късмет - докарали скришом, но някакво партийно величие не харесало дамаската и - о чудо!- един ден - ми ИМАМЕ! И хоп- гарнитура в хола. Ма тва модел, размер, десен - кой ти гледа  ooooh! И понеже не е за гледане и без друго - следват задължителните китеници - от истинска 100% вълна - от тогава мразя вълнени одеала и каквото и да е друго плетено нещо да се опира до тялото ми  Sick
Иначе с майка ми двете правехме ремонтите в къщи - тапети, боя, преправяне тук-там. И нейното жилище беше консервирано и обявено за светая светих. Не мога да ви опиша с какъв зор я изринах оттам и преместих в нов блок и нов апртамент с нови мебели - ще речеш, че на заколение я водех. Вече бях почнала горко да съжалявам, че изобщо ми е хрумнало,мислих си че съм й нанесла тежка травма, че жената е привързана трайно и непоправимо, но...не минаха и няколко месеца и тая жена разцъфна - партита, приятелки, купони. На всички се хвалеше с новото си жилище, много й е удобно и приятно, много е доволна- сега. Та явно има един много дълбоко насложен с годините момент, психологическа бариера, която трябва да се разчупи.

Кухните на пина и shhhh... ми харесват и двете, но сапример как интериора е цялостна визия - антична сграда, високи тавани (поне 3 метра бих казала аз), гипсови бордюри, винтидж обстановка. Само и единствено в такъв контекст полилеят стои красиво. Пляснат в хола на някоя панелка, висящт над плюшена тройка с две табуретки и ПДЧ масичка би седял гротескно. Сами по себе си няма грозни неща, има грозно съчетани неща.
Барба и аз се озадъчих от ръчичките - мислех, че са за бижутата на шетащата домакиня, но тогава би било по-подходящо да са до мивката  newsm78 Както и да е, явно се предполага да носиш тежки пръстени в тази кухня. И на двете ръце  Mr. Green

Шанта става и без дупки, но камъчетата трябва да са перлит - той задържа влагата (когато е повече) и я изпуска, когато е по-малко. Не става с какви да е камъчета. Перлите се продава навсякъде в градинските центрове и се съдържа в повечето почви за домашни разтения. Теб ти трябват от големите камъчета за дъното и ситнички - размесени в пръстта.

# 346
  • София
Здравейте, извинявам се че така нахълтвам в темата ви, но тъй като ви чета от доста време с небивал интерес (но все нямам какво да добавя) реших, че мога да ви заинтересувам с един шкаф, който ще отиде на боклука. Може пък аз да имам сантимент, а той наистина да си е за изхвърляне, но все пак това е шкафът, от който е останала само надстройката и плота върху който е стояла (заедно с две плоскости от изкустевн розово-оранжев мрамор). Подарявам, ако ви се реставрира подобно нещо и ако можете да ги изнесете от балкона...Шкафът си имаше история и мога да разпитам, но вече не помня всички детайли. Върти ми се, че е немски, а дървото е огъвано на пара.
Връщам се да ви чета от 19та стр. насам Simple Smile
П.С. Не мога да превключа нещо на латиница и да направя поста малко по-културно, за това давам направо линк: https://picasaweb.google.com/108554229684703812922/Shkaf

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 11:56 от Ama O Mar

# 347
  Шкафа е красив Simple Smile

# 348
Samuraika, благодаря, ще провам така!

Ama O Mar , шкафът ти е страхотнически! Аз бих го взела веднага ама няма как.

# 349
Ama O Mar, пусни линка с шкафа ти и в тази тема. Ще бъде оценен. Simple Smile

# 350
  • София
Благодаря!

# 351
Шанти, Елинор, Лабрекс, Пина, Самурайка Hug!
Елинор, наистина прекаляването с каквото и да е води до грозни последствия Rolling Eyes. Дори и най-красивото нещо, дойде ли в повече става... Tired

Това с недаването на играчки на децата никога не съм го разбирала. С мама сме си го коментирали. Тя е срещала подобно нещо в детството си при нейни приятелчета. Винаги сме си мислили с нея за какво са им на възрастните тези играчки!? И на нея и на мен всичко е давано. За моето си дете няма какво да коментирам, разбира се.
Аура, Барбабо, така съм се смяла с вас!
Барбабо, твоята Венера ще разбие досегашните представи на съседите за стил и красота в градината! Heart Eyes Laughing
Пина, на мен полилеят ми харесва. Бих сложила такъв у дома, ако имах подходящото място. Обаче... Цялостното излъчване на тази кухня ми е твърде неприятно. Представям си в нея някоя развихрена г-жа Лъвет Blush. Твърде мрачно ми е.
Самурайка, права си за липсите. Но и при тях създаването на дом е било изкуство. Всеки се справял според възможностите/наличностите и уменията си. Може би в тези усилия се корени и привързаността на по-старото поколение към дома. Плюс и всички спомени...
Дали и ние ще станем така сантиментални с годините?
Иначе у мама ремонти се правят... Единствено кухнята не е пипана от десетилетия. С изключение на уредите, естествено.

Да попитам все още в кичозния дух на темата; вие имате ли някоя щуротевина, която ви е сантиментална? Нещо мъничко, не на място...
Аз си признавам... Blush От полилея в дневната ни е виснало прасенце с крила. Подарък ни е от приятелка, за да носи късмет и да кара нещата да се случват, отвъд кукувия ден. Ще си го вземем и в новото вкъщи, и там от някоя лампа ще виси. Mr. Green

Аз съм на вълна спалня. Забила съм жестоко и само цъкам снимки в мрежата.
Споделям един ужас в тази връзка. 1, 2
И няколко симпатични за мен неща.
1, 2; следващите три са за селската ми къща Laughing 3, 4, 5; а тези... просто ме впечатлиха 6, 7; нещо за Пина

Момичета, вие какво държите в спалните си?
В настоящата ни спалня имаме легло, скрин и гардероб. Графика и снимка над скрина. Понякога на скрина слагам ваза с цветя или кристална купа пълна с боклучки; въпрос на настроение.
В новата спалня имаме възможност да сложим етажерка. Обаче идея си нямам какво бих слагала на нея. Може и да не я сложим, разбира се.
Мястото ни е много малко. Леглото ще е без табли, покрито с текстил. От едната му страна ще има скрин (който се пада и под прозорец/прозорецът не на стената, на която е облегнато леглото, а на съседната, т.е. скринът е в ъгъл). От другата страна на леглото ще има нощно шкафче, което не е измислено какво ще; иска ми се да е нещо домашно производство; умувам го и като вид, и като цвят. Има гардероб на стената срещу прозорците. Висок и не много широк; с шест вратички; три на един ред; три на горен ред. Стените са... няма такъв цвят Laughing. Светли, бежово-сиви-лилави-никакви, но много приятни и даващи възможност да се съчетаят с всякакви цветове. Вратата е бледо розова, като на нея има и стъкло, което всъщност още го няма - дупка е, в процес на измисляне. Имам място за етажерки на стената с прозореца и балконската врата. Отстрани на вратата, над радиатор. Биха прикрили прекрасно грозните тръби топлофикация Mr. Green. Обаче, идея нямам дали да слагаме такива. Какво бих могла да слагам по тях? Притеснявам се да не стане едно малко и задушно килерче. Стаята е едва 11кв. Tired Другият вариант е да сложим перде на цялата стена, на която са и прозорците и то да скрива тръбите (на тавана има място за корниз, зад перваз). Дали обяснявам смислено? Embarassed

# 352
Нашата спалня е 12кв. а вътре има легло с табли, две нощни кафчета, голям гардероб, скрин, поставка за телевизор на колела... само мен ме няма там - денем  Simple Smile Ужас е, така се затлачи  Confused

# 353
  • София
Visible, май вече имате доста неща вътре, според мене идеята за цялата стена в перде е добра, но нищо повече. Евентуално картина над леглото. Нашата спалня е също 12 м2 и имаме само легло, гардеробна ниша и предстои да си направиме сами нощни шкафчета-етажерки.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:11 от ginger tea

# 354
Виз аз и да ти опиша моята спалня няма да ти е от полза. Два прозореца един срещу друг, между тях футон, от двете му страни наредени купчинки книги (той) и списания (тя). Туйто!  Mr. Green Ооообаче! В новата ми къща спалнята ще е с бял под и таван, тапет с флорален мотив, ще има френски прозорец към тераса и три тънки дълги прозореца, вертикални. Те ще са с бели пердета. Вграден бял гардероб. Леглото ще е ... не съм го измислила още  Thinking знам ли... Ще има и нощни шкафчета, ама и те не са намислени, нещо леко, идеята със столовете много ми харесва, аз нещо в тази посока си мислех - табуретка, щайга, мини-масичка...
Но над главите ще си закачим едни картини, купувани в Китай, от едно магазинче пред забранения град - на цъфнало "уме" клонче и на бамбук - символизирали мъжът и жената. Не са точно това картините, но са подобни. Май това ще е  моето крилато прасенце  Embarassed Както и репродукциите ми на стария Париж в хола. И...ми ще си кажа, нали сме тръгнали да си признаваме...един бумеранг  Embarassed Всичкото са еФтинджос сувенири ама като си имат сантиментална стойност пусто. И една нефритена топка с друга топка в нея ще си кична - пина сигурно ги знае - символ на хармонията в семейството  Grinning 

Ама шкафът е много, много красив! Наистина много ще му се зарадват в другата тема, а и са майсторки - ще бъде спасен и обичан, сигурна съм! Hug

# 355
  • софия
и нашата спалня е малка, 12 кв, от които 2кв. м. са преградени за гардероб, цялата стена. срещу леглото имам голям скрин, от едната страна ниско нощно шкафче, от другата вместо шкафче е пластмасова кутия от ИКЕА. купила съм я навремето без капак и отгоре е плоскост от кухнята. грозна работа. на перваза на прозореца са наредени книгите, снимки, фенери... не ми стига мястото за книжки, въпреки, че в този апартамент са много малко. измислила съм тези етажерки за над спалнята отстрани http://www.ornament.bg/buy/conceal-shelf/.
така че етажерките са си удобно нещо, все ще наредиш някакви красоти и книги.

не ми е тясно, така или иначе там влизаме само да спим. имаме телевизор върху скрина, който почти не се пуска. не мога да измисля второто шкафче, иска ми се нещо по-леко, пък в същото време си трябват и шкафове за боклуци и документи  newsm78

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 13:58 от shhhh...

# 356
Трябва ми идеи за обзавеждане на хол / дневна/ която ще се ползва и за спане от двама човека.
Съвременното обзавеждане не ми е по вкуса, но моя вкус и виждания няма как да използвам.
Не желая това помещение, обаче да прилича на офис или мотел за приспиване за една нощ. Не понасям и кича и прекалено цветните неща. За ярки контрасти няма пространство. Пространството е малко 4,80/3,40 и не позволява съчетанието на различни стилове. Не съм привърженичка на преградите.
Не съм съвременна.

# 357
Visible, ние нямаме нощни шкафчета, но имаме 2 етажерки на едната стена, която е под доста тъп ъгъл с другата, от пода са високи 180 май, но тесни по 25см. за книги, уредба и колонки, две кутии с разни играчки на малката, една снимка в рамка и другото е празно. Но отгоре съм пуснала две прозрачни платна като завеса. В спалнята имаме още легло 210 см ширина, на земята до него нощна лампа, още дървено детско креватче, 1 комод 4 чекмеджета, гардероб до тавана с 2 плъзгащи врати, малко килимче пред детското легло, една кутия с играчки, която служи и за столче на малката там Wink и едно бюро тип "направи си сам", мъжа ми го измайстори, един не много широк плот до етажерките с едно чекмедже отдолу и по-дълго от обикновеното Wink то много не личи, че е бюро де, но е много функционално там, където седи. Понеже е срещу спалнята там обикновено слагаме неделя сутрин бамбуковото подносче с 2 чаши топло кафе и още нещо Simple Smile
стаята създава оранжево усещане, това е преобладаващият цвят, а стените са в най-бледо розовото близо до бялото с капка оранж, ние сме направили цвета, така че не мога да дам точното описание. Слънцето грее сутрин до към 11 и нещо.
забравих да добавя една малка кутия пак тип "направи си сам"на стената до прозореца, с размери 40х40см. на 9 квадратчета, в някои сме сложили платнени кутии, повечето са празни, но го сложихме там с идеята, ако има нещо дребно да е там - сега там стоят шепа ластичета за коса например.
креватчето и комода сложихме в последствие в спалнята  Party

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:12 от jos

# 358
  • София
Момичета отново благодаря! Намериха се вече две желаещи в другата тема да го подхванат и да го разкрасят!
И по темата за детайлите и прасенцата с крилца - обичам детайлите със символика, нещо далеч от суеверие, но пък за лични духовни нужди и спомени. Тук в хола държим 100те имена на Аллах, които са просто символ на някакъв спомен от Мароканските години на моя мъж като дете, макар че се появиха като подарък от Египет от едни наши познати преди 3-4 години. https://picasaweb.google.com/108554229684703812922/SNIMKINAMIAST … 29330151223472706
Също така и една странна наистина мароканска съдинка за ароматни масла от преди 30 години. https://picasaweb.google.com/108554229684703812922/SNIMKINAMIAST … 50465280402224450

# 359
Ama O Mar домът ти изглежда много приятен и интерсен, би ли ни показала още? Съдинката за масла е  Heart Eyes
Снежа разбрах какво не харесваш, но не разбрах какво харесваш- как си го представяш, на диван ли да се спи, на легло, искаш повече пространство или повече удобство? Ето от мен нещо, нали съмпо футоните,аи съм спала точно на такова - страшно удобно.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 14:41 от samuraika

Общи условия

Активация на акаунт