Интериорен стил по аматьорски 6

• 62 698
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Tatitt , страхотна си! Наистина всичко изглежда възможно, стига човек да си има пиленце в главата   Simple Smile

Вашето жилище изглежда дори по-малко от нашето и пак сте го направили умно, а аз, срам и позор, изнемогвам и се оплаквам от голям апартамент.

jos , познаваме ли се от някъде?  Laughing Остъклената тераса е цялата в тъмно кафява ламперия (не знам дали така се казва, тънки по 5 см дървени лентички) и има етно вид. Подът - оранжеви малки квадратни плочици. Там ще бъде мястото за отдих и за майсторене, в момента дядо ми прави пейка, ще има малка масичка и някакви етно декорации - постелчици, покривчици, разни неща,които съм си купувала от баби из България. Терасата е 3,40 х 1,30м, за мен голяма. В момента там простирам,защото другата е зарината с боклуци от предишните собственици и наши  Embarassed, но идеята е наистина такава, да се ползва като лятна стая, а другата тераса да е за простиране на пране, съхранение на рядко използвани вещи.

Апартаментът е южен, но не страдаме от това - втори етаж,  блокът е леко вкопан, ние сме на гърба на блока и точно пред терасата са короните на две големи дървета,които правят страхотна сянка. Много е романтично Simple Smile Гледаш една разкошна зеленина вместо праните гащи на съседа от отсрещния блок  Laughing

Малко офф - мен ме е страх да събаряме каквото и да е, много се уплаших от земетресението на 22 май,бях сама вкъщи, който е бил в София, ще ме разбере, виждаш как стаята се завърта като пумпал и се накланя, при нас явно защото са стари, се отвориха с трясък всички врати и прозорци и си викам....ако всеки си разкърти където му харесва, при такива силни трусове ще се сринем до нула. И като гледам,че повечето комшии са си усвоили терасите, имам чувството,че остава още един-двама да поразкъртят и ще падне блока.

# 646
Amelly, мисля, че не се познаваме  Embarassed
много гот сте го измислили с пейката на терасата Simple Smile

ето една идея за разположението в празната стая, нещо подобно:
Скрит текст:

иначе си представям при вас и бяла кухня, бели полици горе, да няма горни шкафове.

# 647
  • Варна
На първо четене, наистина е най-неудачно комбиниране на детска и всекидневна, затова действай по посока кухня=детска и всекидневна стая. Ако е възможно поне пералнята да е в банята?

Тук в бг-мама има и тема за маломерните жилища също.

В София си имате Икеа там има доста готови решения за малки пространства, може съвсем реално да видиш като размер и обем и да черпиш идеи.

И ако можеш все пак допитай се до дизайнер, виждала съм интересни идеи като например апартамент 33 кв - http://www.apartment101.net/bg/index.php, мини дневна http://www.your.dibla.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=136:мини-дневна-с-мини-кухня-и-още-нещо&Itemid=98...

# 648
Tatitt, страхотна работа си свършила  Peace
Относно идеята на Птица за разположението на кухненската техника - нали знаете, че печка и хладилник не трябва да се слагат едно до друго  Wink

# 649
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt, страхотна работа си свършила  Peace
Относно идеята на Птица за разположението на кухненската техника - нали знаете, че печка и хладилник не трябва да се слагат едно до друго  Wink

Не трябва, ама моите са така вече сума си години. С малко рафтче между тях, ама като няма място.......
 Rolling Eyes

# 650
Amelly, мисля, че не се познаваме  Embarassed
много гот сте го измислили с пейката на терасата Simple Smile

Скрит текст:

иначе си представям при вас и бяла кухня, бели полици горе, да няма горни шкафове.

E, НЕ!!!!!!!!! Определено знаеш много за мен Simple Smile Снимката е точно в цветовете,които искам за дневната! Даже вече си купих няколко симпатични керамични саксийки-чайник и покривка-одеало за дивана в тези тонове!

Бяло обаче не обичам. Напомня ми на болница, болка и смрад. Мен ме търси в жълтото,оранжево,червено и зелено.

Дорис, ИКЕА не предлага нищо като за моя вкус. А с тази дама, чието жилище си показала, се свръзах и цената,която ми посочи за изготвяне на проект, мисля,че ще мога да си позволя като вземем обезщетението за колата ( още не знаем точно на колко ще възлезе).

# 651
Леле , всички сте страхотни Hug Hug Нали, нали ще ми помогнете?
 В разпределението.на мебелите в моята дневна, кухня , хол. Държите ли да е мащабирано , ама няма как, а и толкова чупки, ще чакам инженера. И утре и аз с план .
Птица , добре дошла Hug Hug

Ето за такава стойка за стена говорех:

# 652
E, НЕ!!!!!!!!! Определено знаеш много за мен Simple Smile Снимката е точно в цветовете,които искам за дневната! Даже вече си купих няколко симпатични керамични саксийки-чайник и покривка-одеало за дивана в тези тонове!

Бяло обаче не обичам.

предположих, че говорим в този смисъл за познаване Wink
но като си представих Вашата тераса, такава китна и уютна, някак си много домашна, веднага си спомних за тази снимка, запазила съм си я, защото нещо в нея много ме привлича, като цяло излъчването на стаята. Ахъ, ясно е, че бялото с такива асоциации и аз не бих използвала за мебели.

Важното е да се избистри сега концепцията и да не се бърза с купуване на мебели на кило, че после да се чудите кое къде да сложите Wink
дори може едно по едно, ако не е цяла поръчка.

А спалнята е готова за живеене ли?

Росна китка, тук доста идеи стават реалност, най-малкото мечтите стават по-достижими Wink

# 653
Добре заварила, Росна китке  Hug
И аз съм на Вие с новите технологии, рисувам си на листче, когато ми трябва нещо, а ми се иска да усвоя някои основни умения. Да мога да си драскам схемички, разпределение и т.н. на компа.

За хладилника и печката по принцип е така, но на практика много не се спазва. И при моите родители бяха един до друг. Отначало имаше някакво шкафче 30-на см между тях, после се махна по не помня какви причини, проблем не е имало. Както и при приятелите, за които споменах. И уредите си работят, и сметките не са по-големи от това.
Както и да е, явно отпада този вариант, щом Амели държи да си запази терасата.

# 654
У нас хладилника е до фурната (само вградена фурна, без котлони). Казаха, че не било проблем  Thinking И засега наистина не е  Thinking Мисля, че у много хора е така  Thinking

# 655
А може ли да споделите коко горе-долу струва консултирането с дизайнери? Ние в момента правим ремонт на ново за нас жилище. Вече сме направили баните и имаме идея за стаите, цветовете и т.н., но все си мисля, че може би има и по рационално използване на пространството от това, което ние сме измислили. А и ми остават две детски стаи, които съм решила едната (по-малката) да бъде за спане за двама, а по-голямата за игра  newsm78
Има и доста въпросителни...

# 656
Май е късно вече за дизайнер, трябва преди старта, по принцип. Иначе цената е на квадрат, но 20лв ли беше, 30лв или друго, дано някой знае по- точно от мен.

# 657
Жалко, то жилището е 125 кв.м. и аз бях чула горе-долу такива суми, които ми бяха малко доста високи. Нищо, живот и здраве ще се консултирам с вас  Laughing
Че още мъдрим цветовете в някои от стаите, сложили сме акценти от гипс-картон и трябва да изпъкнат, а и детските стаи ми се иска да са интересни за малчовците - цветове, картинки, съоръжения.
Когато имам повече време ще го снимам и ще ви питам, ако ви се занимава.

# 658
  • Варна
Скрит текст:
Дорис, ИКЕА не предлага нищо като за моя вкус. А с тази дама, чието жилище си показала, се свръзах и цената,която ми посочи за изготвяне на проект, мисля,че ще мога да си позволя като вземем обезщетението за колата ( още не знаем точно на колко ще възлезе).
Предложих Икеа, защото имат реално обзаведени стаи и би могла да придобиеш представа например такъв размер диван как би изглеждал в такава квадратура.
И да допълня, стаята, от линка е огромна в сравнение с посочените размери за съжаление.

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 17:21 от Doris

# 659
  • София
Здравейте, аз ви чета от време на време и много ме кефите  Flutter, та да предложа помощ на тези които им е трудно с изчертаването, ако пуснат схема на жилището с размери на помещенията, аз мога да ги изчертая и да сложа обзавеждане с реални размери, а вие да давате идеи върху него.

Общи условия

Активация на акаунт