БЕЛГИЯ - 24

• 51 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Brussels
Здравейте Hug Искам да ви питам дали като си запазите час за подаване на заявление за паспорт в посолството ви дават точно определен час? На мен само дата ми казаха, но не и час.

# 661
Ми няма час, те не се преработват там, до обяд са приключили  Joy Отиди с отварянето  Peace

# 662
  • Brussels
Мерси, Блонди   bouquet Направо ми писна да се занимавам с тях!

# 663
Здравейте, редовно ви 4ета и съпреживявам с вас емоциите около беб4етата и малките де4ица и много ви се радвам. Много благодаря на вси4ки, които откликнаха на вапросите ми как да намерим специаст по електри4ество и с тяхна помо6 успяхме да включим готварската пе4ка.
Имам една питанка и 6е съм ви много благодарна ако някои има опит с Атентиа да сподели с мен, може и на ли4ни. Подали сме документи за детски, за дъ6еря ми, която е студентка в Холандия 2 година. Проблема е 4е ни6о не ни пла6ат. Дължат ни детски от м. Април /т.е. когато бе6е първа година/. Изпратихме няколко пъти меил с въпрос за6о ни6о не полу4аваме и ни отговориха, 4е са изпратили запитване до Холандия и все о6е чакат отговор от тях, въпреки, 4е ни дадоха документи на холандски и в Университета ги попълниха и подпе4атаха.
 Сега полу4ихме отново съ6ите документи, които Университета трябва да попълни и подпе4ата за втората година. 4естно казано, ве4е сериозно започнах да се съмнявам, къде е при4ината дали е в Холандия или те не6о ни мотаят. Когато попитах служителката, колко процента лихва 6е ни платят за забавянето, тя бе6е безкрайно у4удена и ядосана и каза, 4е няма да полу4им никаква лихва. В изражението и има6е толкова неприязън, 4е... Тогава мъжът ми я попита, а ако аз закасненя да си платя данъци и такси трябва ли да си пл6ам лихва...
Днес имах и др интересна слу4ка. Минах през турския магазин до нас и попитах къде може да се запи6а за женералист, обясниха ми 4е наблизо има 3-ма, но по-добре да избера унгарката, 4е тя е от на6ите. Това последното 3 пъти ми го повториха. и в тоя ред на мисли - все о6е ли има разделение на тези от ИзТо4на Европа и останалите.
Предварително ви благодаря за отговорите, мненията и съветите. Хубава ве4ер на вси4ки

# 664
Диди мими,ние взимаме детските от Атентия,но моите деца са по-малки и нямам опит със студентите.Мога само да кажа,че когато бяхме подали документи за баткото се забавиха доста,а и едва ли ще ни изплатят всичко,на което има право,защото формуляр Е104,който се попълва от БГ не знам дали ще го получат,макар,че лично съм го подала там. И с премията за раждане имах проблем,понеже незнайно къде ми бяха потулили документите,но оправих нещата.Но пък за бебка,нещата си бяха ок и вече получаваме детските за нея.
Колкото до разделението мисля,че все още си съществува и никога няма да изчезне........

# 665
Tsvetik, благодаря ти  Hug  за споделения опит и мнение. 6е 4акам, но и няма да престана да им досаждам с мейли и директни визити, пък каквото сабя покаже.
Хубав ден на вси4ки   bouquet

# 666
Здравейте и от мен - и аз с молба за информация Simple Smile

Местим се в ново жилище и в неделя ще се изнасяме от това. Трябва ми чистачка, за да оставим апартамента в прилично състояние. Тази, на която разчитах, иска да си почива в неделя. Ако можете да препоръчате някоя жена в Брюксел, ще съм благодарна. Не говорим френски или фламандски, затова стандартните Titres Services не ми вършат работа. Освен това не ми се занимава да се регистрирам  в системата за чекове и предпочитам да плащам на ръка.

# 667
Добър вечер...
Извинете за нахлуването. Embarassed Предстои ми преместване в Брюксел, някой знае ли дали има превози от Пловдив за багаж? Исках и да питам дали има български хранителни магазини в Брюксел, но видях на първа страница, че има. Видях също и педиатър - българка, супер всичко си има значи. Rolling Eyes Не говоря френски, мъж ми не е българин не говоря и техния език, нямам и роднини там, тъй че ако има и бг мами, с които можем да се срещаме по площадките и да обменим бълг. реч ще ми съм много щастлива. Hug

# 668
Добре дошла, Накри88. В кой квартал ще сте тк в Брюксел?

Днес бяхме на консултация : 9.450 кг и 71 см. Расте младежа. В БГ се сдобихме с 2 зъба и си мисля че още някой е подкарал. Иначе не знам болни ли сме, или всичко това е от зъбите - хрема и кашлица.

Лаис, напускате ли квартала или???

# 669
Лаис, напускате ли квартала или???
А пак сме в Етербеек, по-близо до училището на Мони и с малка градинка към апартамента. Тук стълбите до четвъртия етаж ме изморяваха много, а и ми омръзна да травмирам децата си със забележки да пазят тишина.
Гледам си се върнала в Брюксел, ще ти звънна по работа Wink

nakri88, не съм чувала от Пловдив да превозват. Може да потърсиш инфо и тук:
http://www.bulgabelga.com/
Ние ползвахме спедиторска фирма първия път като се изнасяхме от България.

Иначе си намерих кой да ми помогне за почистването Peace

# 670
  • Willebroek, Belgium
Здравейте  Simple Smile

Много отдавна не съм писала при вас  Embarassed

Може ли да ми пратите линка на ФБ групата и на мен, че там ще ми е по лесно да влизам, отколкото в форума  Simple Smile Това е моят профил в Фейсбук:
https://www.facebook.com/dobrinka.kostova.16

На нас също ни предстои местене другата седмица  Crazy Събота ще вземем ключа и започваме с чистенето и боядисването.
Ще се местим в Вилебрук. Малко градче е, но доста по спокойно от Брюксел. Wink
Притеснено ми е като знам какво ни чака. Дано успеем за няколко дни да се оправим, че Емито започва в другото училище на 10 октомври. Rolling Eyes

Блонди как сте с малката принцеса.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 19:13 от dobito

# 671
bruxelles1 ми все още не знам квартала, тоест все още не знам нищо. Embarassed Но ще питам мъжа ми. Peace
Лаис мерси за линка има страшно много полезна информация. Hug А коя фирма сте ползвали?
Ще ме добавите ли и мен във фейса, макар и малко нахална да ставам, но там в действителност влизам по често. Това е моя профил http://www.facebook.com/nmetodieva1 ще се радвам и на приятелство във фейса и от момичета живеещи в Брюксел.

# 672

На нас също ни предстои местене другата седмица  Crazy Събота ще вземем ключа и започваме с чистенето и боядисването.
Ще се местим в Вилебрук.
newsm44 newsm44 newsm44
Ихааааа , аз също живея във Вилебрук , веднага да ми се обадиш като дойдете , къде ще живеете точно ?

# 673
Нямаме група във фейсбук или поне аз не знам за такава  Mr. Green Свиркайте ако направите  Wink

# 674
  • Willebroek, Belgium

Ще се местим в Вилебрук.
newsm44 newsm44 newsm44
Ихааааа , аз също живея във Вилебрук , веднага да ми се обадиш като дойдете , къде ще живеете точно ?

Ихаааа супер  Simple Smile Радвам се, че ще си имам компания. На улица Boomsestenweg 46 ще живеем. Сега ако кажеш, че сме близко една от друга  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт