Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са цените и условията в частните детски градини в София?
Какви са разпоредбите за коланите в автобусите, превозващи деца?
Какви са мненията на други родители относно детските градини, свързани с лицензирането и отношението на персонала към децата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са цените и условията в частните детски градини в София?
В София има различни частни детски градини с различни цени и условия. Цените варират въз основа на предлаганите дейности, езикови програми, работно време и включени услуги. Някои градини предлагат обучение по английски, немски, руски и други езици, както и разнообразни спортни и художествени дейности. Цените варират от около 200 до 3000 евро годишно, включително транспорт и храна. Важно е да проверите дали градината е лицензирана и дали отговаря на изискванията за безопасност, включително наличието на предпазни колани в автобусите за превоз на децата.
-
Какви са разпоредбите за коланите в автобусите, превозващи деца?
Разпоредбите за коланите в автобусите, превозващи деца, варират. Някои детски градини изискват всички деца да бъдат закопчани в столчета, докато други не използват никакви предпазни средства. Въпреки че законът не е ясен по този въпрос, родителите трябва да проучат политиката на конкретната детска градина или училище за безопасността на децата си.
-
Какви са мненията на други родители относно детските градини, свързани с лицензирането и отношението на персонала към децата?
Мненията на родителите за детските градини варират, но много от тях оценяват лицензираните заведения поради положителното отношение на персонала към децата. Препоръчително е родителите да проведат собствено проучване и да се консултират с други родители, за да вземат информирано решение относно детската градина на детето си.
-
Какви са мненията за конкретни детски градини като "Малки стъпки", "Азбукарче", "Слънчогледи" и други?
-
Кои са препоръчителните детски градини в района на Бизнес Парк София, Младост 4 или в квартал Манастирски ливади - запад?
Та миналата седмица реших преди да подпиша и занеса договора, да заведа детенце да види яслата. Искаше ми се да видя и нейната реакция, но най-вече реакцията на учителките, които щяха да ръководят нейната група.
Останах и с впечатление, че децата ходят някак под команда до тоалетна. Нормално е това да се случва примерно преди лягане, след ставане, преди излизане и т.н. Но както децата си играеха и изведнъж хайде всички до тоалетна. Как една жена изпишква по 7-8 деца наведнъж на две смени, идея си нямам! Нито веднъж и не ги попитаха иска ли някой вода. А беше много горещ ден, вътре беше доста задушно. Оказа се и че искат плащане на ТРИмесечие!
За капак портиерът, който регулира паркирането по време на оставяне и вземане на децата ми вдигна мини-скандал чут от други родители около нас за това колко дълго съм си оставила колата отпред, без въобще да е наясно каква съм, що съм, каква уговорка съм имала с управителката, която изрично ми бе казала, че няма проблем да я паркирам отпред, без да ме ограничава във време... Ама така е, нямало е достатъчно място за тузарските лимузини отпред и някой е надигнал вой!
Защото ние в същност сме си много доволни от Марита и няхме много натъжени при мисълта, че детето ни повече няма да ходи там.
Тя се чувства прекрасно там, вече са си създали страхотна връзка и с децата и с лелките/учителките, имат лично отнощение към децата, просто личи с каква любов ги гледат. А това за мен, а и предполагам за всеки родител, е най-важно! Пък английски все ще научи, друг начин няма!