Частни детски градини и ясли - София (5)

• 123 127
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Ето и моите наблюдения върху няколкото градини, които обиколих:
Бояна, непретенциозно обзаведена, приятна градина, може би леко тясна, но пък с намерение най-малките да се преместят в друга сграда скоро. Много отзивчиви лелки - въпреки че аз предпочитам персоналът да не е обременен от дълъг стаж в държавни градини. Единственото лошо впечатление ми направи това, че 3-4г група гледаше телевизия по столчетата, когато отидох. За мен това е една малко над средното ниво държавна градина.

Монтесори Хай, по Икейски цветно и весело обзаведена, много готина собственичка и мил персонал.
Харесаха ми монтесорските им материали и игрите, които включват и МОН книжките, но като минимална част от заниманията, за разлика от Бояна, където основно и само с тях учат. За съжаление бусчето им натоварва децата към 4:30-5:00, което означава, че следобяд детето ми  няма да има кой знае колко време да се наиграе и да побеснее, а и ще пристигне твърде рано вкъщи. Това, в комбинация с непоносимо висока такса, ме отказаха....а иначе ужасно много ми хареса (с удоволствие аз бих ходила там, вместо на работа hahaha)

Увекинд, уютно място и хора, които от дълго време работят това. Имат наистина добра концепция за заниманията на децата. Страхотно впечатление ми направи дневникът на всяко дете, в който и родителите пишат ежедневно, за да не се пропусне нещо от обратната връзка(за да не се окаже, че родителят казал, но никой не го отразил). Като организация там ми допадна най-много. Но това, че почиват през август и работното им време е до 6, ме притесниха.

101 Защо, тесничко и леко схлюпено, но пък доста активно място. Впечатлиха ме как занимават децата и колко представления и участия имат. Изключително амбициозна директорка. Също имат папка за всяко дете с подробна програма, всички песни и стихчета, теми, които се обсъждат и ситуации, които се проиграват...и родителят я получава веднъж в седмицата. Хареса ми, че поддържат редовно база с клипчета от ежедневни и сценични изяви, което от една страна е добре да си видиш детето, но пък и другите могат да го гледат....И въпреки сравнително захабената база и малкия двор, се спрях на тях....от утре!

За Веселото гардже чух добри отзиви от приятели, които са я посетили. Нова и хубава база, амбициозен екип..."доста пари са наляли в нея" беше коментарът. Не знам обаче до какъв резултат е довело това.

# 541
  • София
....
За Веселото гардже чух добри отзиви от приятели, които са я посетили. Нова и хубава база, амбициозен екип..."доста пари са наляли в нея" беше коментарът. Не знам обаче до какъв резултат е довело това.

да, това е въпросът  Rolling Eyes Освен да отида до там и да видя за какво иде реч  newsm78

# 542
Ако искаш провери и Слънчогледи. Само суперлативи съм чувала за нея, но ми е твърде далече.
Лапину също много ми я хвалиха и настояваха да го запиша там, но не стигнах да я видя...предпочетох да ми е по-близо.

# 543
  • София
Ако искаш провери и Слънчогледи. Само суперлативи съм чувала за нея, но ми е твърде далече.
Лапину също много ми я хвалиха и настояваха да го запиша там, но не стигнах да я видя...предпочетох да ми е по-близо.

мерси, сега ще прочета за тях  Hug

# 544
  • София
Само да кажа, че сайтът на ДГ "Кристофър Робин" вече работи - не знам дали е възможно да се допълни вече в първия пост, ако не - може да го имате предвид за следващата тема Simple Smile (всъщност не можах да я намеря в първия пост, а като че ли я имаше newsm78)
 www.c-robinkids.com
Очаква се съвсем скоро да има и лиценз, дано е така, защото засега съм много доволна и ще се радвам да си изкара там и предучилищната. Не знам дали да се хваля или да се оплача, но вече няколко пъти не иска да си тръгва като отида да я взема Joy

Инкс този сайт нещо работи странно. На контакти ми отваря адрес в Англия.  newsm78

# 545
инкс, сайтът за съжаление не е сайт, а работен вариант с латински текст и малко снимки, които предполагаемо са от БГ. Би ли дала повече информация, къде се намират, как занимават децата, каква е обратната връзка с родителите и изобщо каквото прецениш за полезно.

# 546
Брех, явно нещо пак го работят, оня ден си беше ок newsm78 Предполагам, че до два-три дни ще е ок, т.е ще може все пак да влезе в новата тема. Сори, че съм ви дала неточна информация. Щом го пуснат като хората ще пиша пак. Hug

Веднага давам повече информация за детската градина намира се на ул."Момин кладенец" , точно до ъгъла с "Крум Попов", което е близо до Римска стена, ВИАС, стадион "Васил Левски", канала...дано да си го представихте. Занимават се по програмата на МОН и всеки момент чакат лиценз. Имат два пъти седмично английски (с много готина учителка), който влиза в цената. Храната също влиза в цената. Въпросната цена е изключително приемлива според мен - 450 лева. Другите допълнителни занимания са в процес на организиране и ще се заплащат допълнително. Очакваме всеки момент да има йога, като се съберат още две - три деца вече може и танци, от пролетта плуване и т.н в зависимост кави ще са желанията и възможностите.
Условията са добри, всичко е чисто ново. Като минус - дворът е малък, но пък ги извеждат редовно. Засега е достатъчен напълно. Още не е направен с гумени плочи и прочее, но то и сезонът е неподходящ за такива дейности, като се стопли идеята е да се направи. На две крачки от парка е също така, така че, ако всички родители искат и са съгласни биха могли в хубаво време да ходят понякога и до там.
От отношението към децата и от това как ги гледат съм много доволна. Отивам на работа напълно спокойна и знам, че наистина е обгрижена. Извадих голям късмет да я открият тази градина на две крачки от нас и са тия пари. Май вече казах, че като отида да си я взема редовно ми се сърди, че и прекъсвам с каквото там се занимава и ме кара да я изчакам да си довърши рисунката, примерно Joy
Храната е хубава, от ресторант с кетъринг, който обслужва няколко ДГ. Имах някои забележки (но аз съм си кукувица на тая тема) и се постараха да ги вземат предвид. Още е рано да кажа трайно ли са ок нещата, като мине време ще мога да се произнеса.
Ами ако някой иска нещо друго да пита - насреща съм, не се сещам в момента, а и стана малко дълго, да не ви досаждам. Като всяко ново нещо има още неща да се донатъмънят в движение, но хората са с много желание да вървят напред и това е важното.

# 547
  • София
Инкс, от колко годишни е приема?

# 548
От 3, няма ясла (не знам дали ще има, засега се беше отказала да прави, защото там изискванията са други, трябва мед. персонал, а не е намерила засега читав такъв и т.н)

# 549
Сетих се още нещо, което пропуснап - докато заработи сайта - имат фейсбук група, където могат да се видят все пак снимки, също има тел. за контакти, ако се интересува някой
http://www.facebook.com/groups/142830812521900/

# 550
Здравейте момичета!
Темата вече е актуална и за нас - търся частна ясла за сина си, който е на година и осем месеца. Районите, които ме интересуват са Борово, Красно село, Бели брези, ... южните части на София. Най-удобни като място са ми Цветенце и Пламъче, за които не намирам отзиви и смятам скоро да посетя. Моля за мнението ви за тези ясли, разбира се ако някой ги посещава или ги е посещавал, както и за други ясли в района. Благодаря ви предварително, а аз отивам да чета назад в темите!  bouquet

# 551
kriss, впечатленията са ми от м.септември 2011, може и да има промени оттогава - Цветенце: доста мрачна къща, с малки за моите разбирания помещения и неподдържан, почти незатревен малък двор. Леглата бяха от този тип, които се вдигат и прибират към стената, в същото помещение, където се играе. Пламъче - дори не го проверих, защото имаше доста лоши отзиви от майки (нито една от моите познати от квартала не даде/ остави детето си там), с две думи - много гледане на телевизия и ядене на вафли. Но пак с уточнението, че нещата може да са се променили оттогава. Имате наблизо един кооператив, не знам отношението ти към кооперативите, а и децата в този конкретно са по-големи и не знам дали изобщо имат свободно място, но ако решиш все пак - "Детски стъпки" (rkdetstep@gmail.com), от другата страна на пазара Красно село са, мисля, че на ул. Лерин. Иначе положителни отзиви има за "Детство мое" в Стрелбище (0-3 г), за Марита (зад Била на бул България, но ще се местят май). Над Борово, в Манастирски ливади, са "Мила", "Дима", "Маргаритка", които сме обсъждали тук. Добри думи бяха казани и за заниманията в детски център 'Алфиета" (зад Била на бул. България). Най-вече зависи какво търсиш и на какво държиш, добре е лично да се проверяват нещата Simple Smile Успех!

# 552
За дете под 3 бих препоръчала Мериленд, ако Павлово не ти е далеч.  Peace

# 553
  • Berlin
Обсъждана ли е The Castle? Не намирам тема за нея. Замислям се вече вместо яслата да вземем детегледачка и направо на градина после, ама ще видим ... ако се науча да шофирам, може и на яслата пак да се върна. Иначе се ориентирахме към Германи по мнения на колеги на мъжа ми засега.

# 554
  • в ябълковата градина
За Цветенце впечатленията са ми лични. Ади е много симпатична и моето дете съвсем искрено я харесваше.
В къщата така и не съм влизала.
Дворчето е малко наистина. Ние я посещавахме няколко летни месеца.

Общи условия

Активация на акаунт