Шницелите и кюфтенцата изглеждат страхотно, Дядо Хаджи ! А за хумуса идеята каква е, аз съм правила само с нахут (което ме подсеща отново да си направя фалафели)? Как приготвяш бадемите?
И ще ми е интересно дали ще се получи тофу, сигурно! А ако му сложиш на това нещо сиренена мая какво ли ще стане .
...
По принцип тофуто не се използва мая за сирене, а пък и точно в пости едва ли бих я ползвал. По принцип у нас соевото мляко го пресичат с ябълков оцет или лимонов сок и после проблема е пресирането (притискането) на пречената маса за да се получи тофу. Аз обаче казвам, че и без да си играя първо да получавам соево мляко, па после да го пресичам и т.н., само от сварена и пасирана соя получавам на вкус и консистенция подобен продукт.
Хумуса от бадеми - първо бадемите попарвам с вряла вода, обелвам ги, пасирам ги и от там нататък ги ползвам вместо нахута.