Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 859
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Просто се изисква по-голяма компетентност да я свалиш в използваем вид, което считам че е дискриминация спрямо родителите с ограничени ИТ познания.  Grinning

Ще ме убиете...Simple Smile Почти през пост се намира повод за съдебен иск към МОМН  Joy

Само няма кой да го заведе!  Party Party Както всяка година - недоволни има, но решение на проблема няма!  Mr. Green Mr. Green

# 151
  • в семейството
Monche Подозирам, че входящите номера не са поредни, т.е. има и такива, които не са "раздадени". Една майка проверяше тук резултатите на поредни номера, нека да каже дали има номера, на които "липсват" ученици.
А ако детето не се яви на изпита, би трябвало да му пишат служебна двойка. Така или иначе те вече имат списък с входящите номера и децата, на които съответстват.

Аз предлагам да помогнем на журналистите за конференцията в понеделник и да ги подготвим с един списък от въпроси, които да зададат на МОМН. Например:

1. Защо формулата за преизчисляване на точките в оценки се променя всяка година и то след като се проверят работите?
2. Защо формулата не се обявява публично?
3. Защо тази година формулата не се прилага към всички деца? (Примера за 100т.)
4. Защо статистиката за успеваемостта не се изнася веднага след резултатите, или в рамките на 1-2 дни?
     подвъпроси: а) В какво точно се състои обработката на оценките за да се формира статистиката и защо са необходими 7 дни за това?
                          б) Защо някои РИО (Варна, Пловдив) успяха да качат статистика за успеваемост още на 4.06 (това означава, че такава статистика е направена вече) и защо след няколко часа статистиката беше свалена от сайтовете?
5.Защо във всички РИО не се изнася статистиката по един и същи начин? И въобще кой определя какво трябва да включва статистиката?

Бих добавила и още един въпрос:

6. Къде е записано кой има право да определя тази формула?

# 152
Специално за Пловдив качих сканирани страниците от справочника за тази година за начина по който се изчислява относителното място на дадено дете спрямо другите, както и статистика за натрупаните честоти за Пловдив за езиковите гимназии на последните 3 години. Например миналата година на първо класиране в ЕГ "Пловдив" последното прието момче за АЕ  е било на 222 място в генералната класация по бал. Ако на някой не му стане ясно как да пресметне това място за своето ще обясня повече, но мисля, че в документа е обяснено добре:

Как се пресмята относителното място на ученика: http://dox.bg/files/dw?a=9982bda5e8

Натрупани честоти за Пловдив 2009-2011 г.: http://dox.bg/files/dw?a=eaa328b1c1

Статистиката за 2012 година (за да не я търсите по темите): http://dox.bg/files/dw?a=c3dc0fe8f5

Ако пък някой има натрупаните честоти за другите пловдивски гимназии за миналата година би ли ги споделил?

Браво на теб! Много полезна информация.

Браво и от мен ! Все пак не всички имат наръчника на Ню Имперс.  bouquetЗа съжаление нямам натр.честоти за другите ,иначе с удоволствие бих споделила..

# 153
  • Mladost
Абсолютно правилно формулирани въпроси  Ясмина,  но едва ли ще се получат отговорите от  отговорните за хаоса  лица. Ще увъртат, ще усукват и ще се измъкнат, а  ти смятай стотни, хаби нерви и ....
Питам се  колко випуска на мрака ще има още?
Не е ли по лесно да възпитаваме децата си в едно регламентирано и правово  общество - докога децата ни ще се под стрес- какви задачи са се падали, какви критерии ще има и куп бюрократщини. Колко по лесно и нормално би било -  ясно критерии за подготовка( а не 5 учебника и някои от тях с грешки), ясни критерии за изпитване, ясни критерии за оценяване,  коректни квестори, коректни преверяващи, пълен достъп до информация( ние от малките градове какво правим???  питам директорката за елементарни въпроси и няма отг, намирам ги тук от Вас).
Проверяваща на 4 клас от нашия  град  сподели следното - има 5 думи които трябва да са правилно изписани  в диктовката и това е критерия за максимум точки. Тя попада на работа със започващо изречение с малка буква, липсва цяло изречение и куп още  грешки, но точно тези 5 думи така важни  ги има и са верни и оценката е заветното 6.

За съжаление у детето ми остана огромно количество негативизъм  от НВО - липса на подготовка в училище  и необходимостта от куп  уроци за да навакса,  квестори които им отвличат вниманието в стремежа да помогнат на познати деца( дъщеря ми каза радвам се че по  английски имам 5 защото квесторката преписа част от моите грешни отговори и така преписвачите имали 3 и4).
Не съм съгласна с това и когато я изпратих да се оплаче на директорката и казали "незнам за съм чула подобно изказване от други деца". ТОВА Е ОПРАВИЯ НЯМА.  
Сега  трепери за испанската и се ядосва, че по МАТ се е оплескала, но за част от емоциалното и състояние по време на изпита имат вина  и двете квесторки( все пак е в пубертет и хормоните лесно играят)  и  формулата си взе нейното и  това е....

# 154
  • София
Добро утро на всички,
Извинявам се, че ви връщам назад в темите, но помня, че някой се беше обаждал в 1 АЕГ с въпрос за кандидатстването по паралелки, но не обърнах внимание на отговора. Сега търся, но сред потока от страници / по 50 на ден/ не мога да намеря нищо. Може ли с две думи да припомните Praynig

Това го оправиха накрая и в сайта на РИО-София 1 АЕГ вече е разделена на паралелки. Оказа се, че в 1 АЕГ не подозират, че ще приемат ученици общо като 1 НЕГ, а са си направили паралелките и чакат да се кандидатства за тях, а не общо.

# 155
Да се запиша и аз в новата тема. Заглавието отново е супер   bouquet! За стихотворенията - думи нямам   Mr. Green!
И тук да се извиня на мамите, които са поискали файловете на ЛС. Бяхме на гости и чак сега пуснах компа. Съжалявам  Tired!
Нямам търпение да се запозная с част от вас утре  Hug!

# 156
  • София
За да лъсне докрай гафът на малоуМОН, предлагам доуточняващ въпрос, след като др.министър или онова нещо, дет му е заместник, започнат да обясняват колко е обоснавана формулата: как така дете с по-висок сбор точки от двете матури, получава бал за класиране с десети по-нисък от друго дете, чийто сбор точки е по-малък?

Можем ли да измислим вариант, в който този списък от няколко въпроса да стане максимално публичен през уикенда - да го качим в някой блог и разпратим линка до множество медии??? Да го постнем в дет що профили по социални мрежи имаме - да се опитаме да направим така, че до понеделник масата журналисти да знаят за тези въпроси (а не само тез, които ни четат и които явно на повечето работното им време, както установихме, е до 17:00)...  Thinking

# 157
В колко и къде е срещата на Пловдивчанки днес ?Сигурно няма да успея  Sad, но ако все пак се справя да знам и да тичам..

# 158
Абе хора, вие не спите ли. Не мога да смогна да ви изчета.
Снощи заспах каталясала от нерви.
Първо : разговор с класната : Почуствах се виновна, че детето има намерение да кандидтатсва /много пъти съм споменавала, че им се намалят умишлено оценки /
Второ : видях случайно една госпожа по разказвателен предмет / умишлено не споменавам кой/
Пак същото чувство . Завърши разговора: оставям му 5,защото многооо малко му трявба за 6
Добре де защо не го изпита тогава :АМи така преценила #2gunfire
Трето : По друг предмет госпожата го е похвалила, че е изкарал най много точки наНВО,
но преценила че неможе да му остаеи повече от  3 #Crazy. А те през годината имаха пререкания със сина ми.
За капак ми се обади една майка да ми се изреве, че детето ще кандидатства с друг разказвателен, обаче оная умишлено оставила 4 на детето /все пак това била една от най високите оценки в класа/
Така са орязали децата в класа че просто нямам думи.
Просто ми дойде в повече вчера след работа. Извинявама се за дългия пост, но ми дойде в повече

# 159
АЗАЗ, много си права. Обучението и критериите са под всякаква критика, а аз съм убедена, че има достатъчно много по-кадърни и подготвени специалисти от тези "умни глави", които пишат учебниците и измислят програмите. Но в нашата държава е така, достатъчно е да имаш гръб, за да пробиеш на едно такова място. Нямам друго обяснение как бивши партийни кадри са в списъка със съставителите на учебника по история примерно. Точно такъв случай имаше преди години, мъжът ми с изненада го установи. После иди се чуди защо има купища глупости и малоумщини за периода на социализма в Бг..  ooooh!

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 10:34 от lady Green

# 160
  • в семейството
Бихте ли ми казали как да намеря файл-а където имаше снимка на таблицата с последния приет номер в паралелките? Дали ме разбрахте? Embarassed
В дадените линкове няма нищо  newsm78

# 161
Завърши разговора: оставям му 5,защото многооо малко му трявба за 6

Ако това ще те успокои :
при нас завърши с другарско потупване по рамото и ,колко мнооого сме били постигнали ..Нищо ,че половината ,на които им се остави 6 са с по-ниски оценки на  изпитите Crazy CrazyДобре ,че детето се справи прилично , та сега да не треперим чаааак толкова много, не че не умираме от нерви де , но карай..

# 162
ЕВАЛА, ОПАСНИ СТЕ!!!  bouquet

# 163
  • Варна
мама_съни А може ли учителката да обясни какво е нивото й на преподаване след като детето, с най-добър резултат от НВО, има 3.  Thinking
мама_съни, а какво би станало ако подадеш оплакване към директора?

# 164
Завърши разговора: оставям му 5,защото многооо малко му трявба за 6

Ако това ще те успокои :
при нас завърши с другарско потупване по рамото и ,колко мнооого сме били постигнали ..Нищо ,че половината ,на които им се остави 6 са с по-ниски оценки на  изпитите Crazy CrazyДобре ,че детето се справи прилично , та сега да не треперим чаааак толкова много, не че не умираме от нерви де , но карай..

Толкова е отвратен от госпожите си ,че ми каза даже и две да бях изкарал нямаше да остаан в това у-ще.Щях да ида в друго СОУ.

Общи условия

Активация на акаунт