Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 896
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
  • София
АЗАЗ, много си права. Обучението и критериите са под всякаква критика, а аз съм убедена, че има достатъчно много по-кадърни и подготвени специалисти от тези "умни глави", които пишат учебниците и измислят програмите. Но в нашата държава е така, достатъчно е да имаш гръб, за да пробиеш на едно такова място. Нямам друго обяснение как бивши партийни кадри са в списъка със съставителите на учебника по история примерно. Точно такъв случай имаше преди години, мъжът ми с изненада го установи. После иди се чуди защо има купища глупости и малоумщини за периода на социализма в Бг..  ooooh!

Абе не знам кои са съставителите, ама аз лично не съм в състояние за преразкажа смислено нито един урок от учебника по история. Чудя се на сина ми какво и как разбира. Всичко е някак разхвърляно, насипано, разсипано и т.н.

# 166
мама_съни А може ли учителката да обясни какво е нивото й на преподаване след като детето, с най-добър резултат от НВО, има 3.  Thinking
мама_съни, а какво би станало ако подадеш оплакване към директора?

Не знам какво и е нивото, само знам че цяла година тя и още една неможаха да овладеят класа.На децата въобще не им беше интересно. А и да се оплача няма да има никакъв ефект.В момента съм по тиха от тревата само  за да му оставят 6 по  БЕЛ и МАТ , затова не искам да ходя да се карам. Все пак тези оценки в момента няма да му трябват. Така  успокоявам себе си и него

# 167
  • Mladost
 Нямам друго обяснение как бивши партийни кадри са в списъка със съставителите на учебника по история примерно. Точно такъв случай имаше преди години, мъжът ми с изненада го установи. После иди се чуди защо има купища глупости и малоумщини за периода на социализма в Бг..  ooooh!
[/quote]

lady  Green  за историята също има какво да се понапише да. Добре, че там попаднахме на учител и  обори заедно с детето ми   огромните мои съмнения за успех. Учителят и  по история в началото  забрани да чете единия от препоръчаните учебници и това ме обърка доста, но явно той си знаеше работата. много съм  му благодарна, защото все пак има един почти сигурен вариант за измъкване от простотията и невежеството  ширещи  се "на село".

# 168
Здравейте! Това е нашата статистика за 2010г. - не зная дали ще ви свърши работа.Важното е да се напише първото желание на детето, така им бяха казали учителите.Пък каквото стане......
Успех на всички деца!!!

СТАТИСТИКА НА УСПЕВАЕМОСТТА

в ПЛОВДИВ

БЕЛ

В интервала   Общо   Мъже   Жени

От   До   Брой оценки   С натрупване   Брой оценки   С натрупване   Брой оценки   С натрупване

2.000   2.999   535   4727   344   2413   191   2314

3.000   3.499   971   3756   623   1790   348   1966

3.500   3.999   947   2809   565   1225   382   1584

4.000   4.499   1005   1804   512   713   493   1091

4.500   4.999   871   933   403   310   468   623

5.000   5.499   655   278   242   68   413   210

5.500   6.000   278   0   68   0   210   0

СТАТИСТИКА НА УСПЕВАЕМОСТТА

в  ПЛОВДИВ

Математика

В интервала   Общо   Мъже   Жени

От   До   Брой оценки   С натрупване   Брой оценки   С натрупване   Брой оценки   С натрупване

2.000   2.999   543   4691   295   2444   248   2247

3.000   3.499   1533   3158   840   1604   693   1554

3.500   3.999   1225   1933   694   910   531   1023

4.000   4.499   895   1038   439   471   456   567

4.500   4.999   607   431   286   185   321   246

5.000   5.499   305   126   131   54   174   72

5.500   6.000   126   0   54   0   72   0

# 169
Колко жалко, че така се изроди системата и учителите станаха толкова ужасни в желанието си да си запазят хляба и забравиха, защо всъщност са в училище  Sad! Седя пред компа и рева, защото току що разбрах, че любимият ми учител е починал  Cry. Преподаваше история, но не просто да си изпее урока и да излезе, а ни "вкрваше" в историята. Уроците му бяха "живи" и образни. Научи ни на родолюбие и ни караше да се гордеем, че сме българи! Няма такъв учител! Толкова отдаден на децата и на професията си...! Ако не беше той, днес нямаше да съм юрист Sad. Поклон!
Извинявам се за спама, но ми стана много тежко на фона на всичката простотия от последните дни  Sad!

# 170
Абе не знам кои са съставителите, ама аз лично не съм в състояние за преразкажа смислено нито един урок от учебника по история. Чудя се на сина ми какво и как разбира. Всичко е някак разхвърляно, насипано, разсипано и т.н.

И на мен нищо не ми говореха имената на съставителите, но мъжа ми ги знае. Попита ме защо се възмущавам на глупостите в учебника, след като е писан от лицата Х и У. Колкото и да не ми се иска да обръщаме въпроса в политически, факт е, че партийни кадри, доносници и всякакви подлоги на предишния режим още дърпат конците. И не само в сферата на образованието.. Хора с образование и ценз не могат да си намерят подходяща работа, а ей такива.. като умниците от МОМН съсипват бъдещето на държавата.  ooooh!

# 171
Завърши разговора: оставям му 5,защото многооо малко му трявба за 6

Ако това ще те успокои :
при нас завърши с другарско потупване по рамото и ,колко мнооого сме били постигнали ..Нищо ,че половината ,на които им се остави 6 са с по-ниски оценки на  изпитите Crazy CrazyДобре ,че детето се справи прилично , та сега да не треперим чаааак толкова много, не че не умираме от нерви де , но карай..

Толкова е отвратен от госпожите си ,че ми каза даже и две да бях изкарал нямаше да остаан в това у-ще.Щях да ида в друго СОУ.

Всичко си е до човек - това е! Учители  по други предмети , на който се възхищавам и , като личности и преподаватели-света изровиха ,за да мислят начини да вдигнат оценките на някои деца.Изпитваха ги до края ,даваха проекти да правят и какво ли още не , но им помогнаха,защото са напълно наясно , как се учи при нас и , какво е нивото в някои други училища.Все пак един преподавател ,ако желае винаги може да даде на един ученик шанс,още повече ако не искаш подаръци , а просто шанс..

# 172
  • София
И аз тук  Simple Smile

# 173
Ами какво стана с реформата в образованието? Нали учетилите като стачкуваха и искаха по-високи заплати, се оказа че не били на нужното ниво. Щели да им повишават квалификацията и тогава да вдигнат заплатите. Кое от всичко това се случи?

Вдигнаха им малко заплатите, за да мълчат - запушиха им устите. Какво повишаване, каква квалификация?! Даскалици, които преподаваха на моето поколение, още си пеят една и съща песен от преди 30 години.. и топлят преподавателските столове. А после се чудим защо са толкова малко желаещите да стават педагози.. и обучението е на това ниво.

# 174
  • Mladost
главите ни изпушиха, сърцата ни са свити в очакване на статистики и класирания  ... нека разпуснем малко тези два дни.... ние отиваме да съберем малко слънчеви лъчи на  Черноморец и от понеделник пак ще смятаме  Simple Smile
 beer

# 175
главите ни изпушиха, сърцата ни са свити в очакване на статистики и класирания  ... нека разпуснем малко тези два дни.... ние отиваме да съберем малко слънчеви лъчи на  Черноморец и от понеделник пак ще смятаме  Simple Smile
 beer
Завиждам ти. И аз искаааааам, ама колата е на ремонт. Приятно изкарване ида разпуснете добре Hug

# 176
привет на всички.поклон за уникално полезният форум.имам един въпрос дъщеря ми е с бал 31,643 дали ще и стигне за НФСГ и НТБГ.благодаря на всички

# 177
мама_съни А може ли учителката да обясни какво е нивото й на преподаване след като детето, с най-добър резултат от НВО, има 3.  Thinking
мама_съни, а какво би станало ако подадеш оплакване към директора?
Точно в този момент се съмнявам, че директора ще направи каквото и да е... Лично минах през една разправия засягаща един-двама преподаватели субективно оценяващи децата. Ще спомена само част от жалбата ми - по физкултура дъщеря ми беше освободена за първия срок, а госпожата и писала 2 за лоша дисциплина в междучасието, вместо забележка. В последствие и написа и 6 плюс още една 5 и за срока 5......Директора на първо четене не пожела да вземе отношение. Ходих и в инспектората и бяха удивени, че освободено дете с медицински документ има оценки......В края на срока ясно и дадох да разбере, че или оценката ще е 6 или ще е без оценка както би трябвало да бъде...
Повечето си правят каквото поискат, но то не е от сега. Лошото е, че масово родителите в нашето училище не взимат отношение навреме, а в края на годината е късно вече.

# 178
златина, писала съм ти на лични за срещата в Пловдив ,ако някой съм пропуснала да свирка

това с оценките за годината и как учителите не правят компромис направо ме вбесява, какво им коства бе ,какво???Не стига ,че ги гърчиха децата цяла година ,всеки ден по 2-3 контролни-5минутки ,незнам си какво ,тия деца вън не можаха да излезнат да си поиграят от залягане над учебниците, а сега се правят на интересни,нямам думи #2gunfire

# 179
Аз искам да задам въпрос, който вероятно интересува доста мами. В резултатите видях, че има едни и същи балове. Ако 10 деца с един и същи бал се борят за 2 места в някоя гимназия как избират кое да приемат и кое не? Някъде четох, че при равен бал на 2 деца се взима оценката от втория език, а ако и тя е равна се приемат и двете деца.....но при 10 деца това няма как да стане newsm78 По диплома ли ще ги приемат в такъв случай или?

Общи условия

Активация на акаунт