Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 877
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Понякога имат разпечатани, но си го носете вие;)

# 241
Благодаря  bouquet

# 242
 Длъжни ли са децата да присъстват лично при подаване на документите и при записването в съответното училище?

# 243
  • София
Длъжни ли са децата да присъстват лично при подаване на документите и при записването в съответното училище?

Не, не е задължително.

# 244
Я да ви питам, задължително ли е детето да присъства:
- на подаване на заявлението за 1-во класиране
- за 2-ро класиране
- при записването в у-ще
Питам, защото девойката иска да ходи при баба и дядо в друг град и се чудя кога да я пращам, така че да не я разкарвам много напред-назад.

# 245
Здравейте
Виждам, че емоциите около списъка който обнародвах , са се поуталожили и мога да кажа някои неща в  по-спокойна обстановка.
Първо да се извиня ан тези които се оказах лишени от възможноста да ползват кода „123 or egn’. Все пак мисля, че отклика, който предизвиках,  компенсира тази загуба.
Ще разочаровам и всички, които си мислят, че нещо съм „Хакнал” .  Единствения достъп до даните на МОНМ,  който съм си позволил, е достъпа до страницата им в интернет.  Просто оставих тази досадна работа да я върши една програма-робот, която спретнах за два-три дни, след работа. Всъщност хората, които занят за какво става въпрос,  биха се учудили,  че ми е отнело толкоз време.
След  като „роботчето”  изчете 9999 пъти уеб страниците на МОНМ и записа прочетеното във текстов  файл,   за мен остан само да го пусна в интернета.  И тук имено стигаме до най-важното.
Колкото и интересна информациа да имах под ръка, ако не съществуваше прекрасният  форум , който сте създали ,  тя щеше да е безполезна.  Имено възможноста,  да  предложа данните, не на комерсиална медия, а  на аудитория, на която и „пука”, придаде на действиаята ми истинската им значимост.  Изключително съм признателен на всички участници във форума за адекватната им реакция и правилнотот разчитане на „знаците”.  Страхотни сте!
Бих искал и в МОНМ да осъзнаят, че край тях живеят мислещи и чувстващи хора,загрижени родители и трудолюбиви деца.  Всеки от нас, който е превел детето си през подобна кампания , знае какво е коствала  тя и на децата и на родителите.  Поведението на МОНМ в седмицата, в която в училищата се оформят окончателните  оценки  и напрежението е стигнало връхната си точка,  може да се сравни само с поведението на пиромани спретнали си хепънинг на полето баш по жътва.  Е какво са очаквали да им се случи?!?!?!
Забавянето на обобщените дани от изпитите е необосновано, но най-вече е неетично. Трудът и амбициите на децата нетрябва да бъдат попарвани  от чиновническа ленност.  Ние като нация се нуждаем от точно обратното,  непрекъснато стимулиране на всеки дръзнал да поеме напред и нагоре.
Надявам се МОНМ да са разчели правилно реакциите на всички вас и догодина да оформят една по-смислена информациона стратегия.  Догодина отново ще има седмокласници и загрижени родители. Догодина ще има и медии, които ще се стремят да повишат рейтинга си. Така че много е вероятно в МОНМ да се сблъскат не със ефекта от следобедните занимания на 52 годишен чичко, а   със истинска хакерска атака. Най-лесният и ефтин начин да избегнат тази опасност е да публикуват своевремно, състоятелна и значима информация, за всеки етап на целия изпитен процес.  Децата и родителите не се нуждаят от нищо повече.

# 246
Но всичко свързано с проверяването е окончателно и не полежи на корекция независимо от основанията.

Всъщност мисля, че има вратичка. Миналата година и ние ходихме да си гледаме работата, но после не ни се разправяше. Но предварително бяхме проучили, че не може да се обжалва оценка, но може да се пиша възражение за "техническа грешка" при проверката. Имаше такъв тънък момент. Може тази информация да помогне на някого.

# 247
  • София
RobotIT благодаря ти много  bouquet Днес дишам по-спокойно, като си направих сметката.
Благодаря и на момичетата, които помогнаха със статистиката  bouquet

Утре съм на линия за срещата в 13 часа Grinning

# 248
RobotIT, огромна благодарност за всичко, което направи за нас. Това е страхотно мнение и се радвам, че има хора като теб newsm20  Hands Clap omm

# 249
  • София
.....Поведението на МОНМ в седмицата, в която в училищата се оформят окончателните  оценки  и напрежението е стигнало връхната си точка,  може да се сравни само с поведението на пиромани спретнали си хепънинг на полето баш по жътва.  Е какво са очаквали да им се случи?!?!?!
Забавянето на обобщените дани от изпитите е необосновано, но най-вече е неетично. Трудът и амбициите на децата нетрябва да бъдат попарвани  от чиновническа ленност.  .....
Peace
Много, много благодаря и аз!!!  bouquet

# 250
Robot IT,  приемете, моля,и моите поздравления! Аз съм пловдивска мама и грешката на нашенското РИО да публикува статистиката спести доста нерви, но прекрасно разбирам какво им е било на другите. Скептична съм по отношение на това какви ще бъдат изводите и корекциите в политиката на МОМН, като за догодина, така и за още години напред. Няколкото дни интензивно четене тук, поведението на тези сърцати мами, жестовете на хора като вас, ми показаха,че изход от бездушния и човеконенавистен Simple Smile лабиринт на държавната администрация има. Respect!

# 251
  • София
 Здравейте!
Бях обещала да споделя интересното от консултацията във Веди;която се проведе днеска от 10:00ч.
За мен нямаше никаква интересна информация...
Залата беше препълнена (с правостоящи) и задушна.Стъпките по подаване и попълване на заявлението;действията по трите класирания  и статистика на успеваемостта за2011г. -основните неща коментирани на консултацията.
За някой родители може и да и било интересно.
За форумските родители и тези с наръчника на НЮ ИМПРЕС  определено им е било безинтересно.
Единственото нещо ;което ме впечатли:на въпрос за попълвана на 1АГ  шефката на школата беше категорична ;че се изписва на един ред....
Ама толкова категорична; че като се прибрах пак отворих РИО за проверка.
Това много ме разочарова;защото школата не е лоша ;но да се дава грешна информация не е правилно.
С две думи : нищо полезно..(за мен).

# 252
  • София по рождение
RobotIT браво!!  Hug

Днес, ходих на консултацията във Веди.Тя беше обща за група родители и по-скоро беше разяснения за подреждане на желания, подаване на заявление...и такива неща които коментираме тук ежедневно. Единственото нещо което не ми беше ясно как точно се изписват училищата в заявлението- изписват се съкратено. Напр. 91НЕГ, 2-ро желание: 35 СОУ, НЕ, РЕ, БЕЛ и т.н. Кодовете се попълват от служител.

# 253
Хиляди благодарности и от мен, Robot IT!    bouquetHug
Радвам се, че в тази държава все още има истински хора, като всички вас, които помогнахте ядовете и главоболията, предизвикани от некадърността и безхаберието на чиновниците от министерството, да бъдат поне малко смегчени.   bouquet

# 254
  • София по рождение
albenapen, аз бях от 12 и вече не само, че не твърдеше, че е на един ред 1АГ, ами каза че е разбрала сутринта от родители за няколкото паралелки. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт