Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да науча бебето си да използва залъгалка?
Как да се справя, ако бебето използва гърдата като залъгалка?
Какво да правя, ако бебето ми не иска да пие от шише или залъгалка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да науча бебето си да използва залъгалка?
Научаването на бебето да използва залъгалка може да отнеме време и търпение. Някои родители споделят, че е полезно да опитат различни видове и материали, като каучук или силикон. Можете да опитате да предложите залъгалката, когато бебето е спокойно и в добро настроение. Ако бебето не приема залъгалката, можете да му позволите да я разгледа или да я дъвче без принуда, за да събудите интереса му към нея.
-
Как да се справя, ако бебето използва гърдата като залъгалка?
Ако бебето използва гърдата повече за успокояване, отколкото за хранене, това може да бъде изтощително. Много майки споделят, че е важно да поставите граници и да научите на рутинни хранения вместо на успокояващо сучене. Можете да опитате да предложите биберон веднага щом забележите, че бебето не суче активно, а по-скоро „играе“ с гърдата. Няколко минути преди заспиване можете да предложите биберона, за да го свържете с успокояването вместо с гърдата.
-
Какво да правя, ако бебето ми не иска да пие от шише или залъгалка?
Някои бебета отказват шишета или залъгалки, независимо от опитите с различни дизайни или размери. В такива случаи опитайте да им предложите вода или сок с лъжичка или медальон, докато свикнат с идеята. Бебетата често преминават през периоди на отхвърляне, които преминават с времето. Разнообразието при предлагането може да помогне, както и наблюдението за признаци на интерес в бъдеще.
-
Как мога да облекча болката в зърната по време на кърмене?
-
Как мога да разбера дали бебето ми е гладно или просто има нужда от комфорт?
Защо толкова много? 
(не говоря за новородените, които нямат силици много и сучат и дремат с часове на гърдата, това е ок, но големите да се приспиват и забавляват - не
)