Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 410
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Оо Фейт историята с майка ти ми напомня една история с моята.Била е вече в началото на 9тия месец и с една съседка баба отивали нанякъде в доста тъпкан тролей и той спрял рязко и бабата с главата дуууум в корема и.До този момент съм била седалищно и от удара съм се обърнала.Ама е било голям шок;)

# 406
Канелче, наистина хората са като диво стадо. Не гледат, не се съобразяват и рядко се извиняват. Няма за какво да се срамуваш от себе си. Аз ако бях и два шамара щях да й зашия, а за мъжа ми-незнам дали щяха да са само шамари...  Изчакай бебо да се размърда, а ако се притесняваш ходи при доки. Стискам ти палци! Всичко ще е наред!  Praynig

# 407
Канела аз за успокоение бих отишла веднага на доктор, ако не друго като отидеш и видиш бебока ще се успокоиш и ще му спестиш стреса който ще изтърпиш докато се убедиш, че е добре...А за хората просто нямам думи има ги всякакви, аз затова гледам сама да си се пазя, все още съм сравнително пъргава и успявам да ги избегна или направо си стоя на едно място докато не приключат с маневрите си...На мен така една лелка в автобуса се опита да ми се стовари отгоре ама аз бързо я подпрях с ръка и се изместих, че както бях в ъгъла щеше да ме смачка...А то да кажеш, че е виновен шофьора не е...жената реши да си се разхожда без да се държи твърде точно когато автобуса завива.
Фейт аз писах в темата на пловдивските мами за др Тотев, аз съм ходила на един профилактичен преглед при него и много ми допадна и сигурно при него ще се запиша, но искам да мога често да ходя на запис на тоновете, а нямам идея къде в Пловдив имат такъв апарат, а от сайта на Димед не ми стана ясно имат ли нямат ли.

# 408
  • Stara Zagora, Bulgaria
Миленка, май ти четеше една книга за бебето доста дебела, как е харесва ли ти, мъжа ми се скара, че не съм четяла и не съм знаела какво ще правя като си дойдем с малката вкъщи трябвало да чета Laughing.
Как се казва книгата , ти я беше постнала, но не помня Wink. Някой ако чете да сподели за неговата книжка.
Канела, имам чувство, че някои нарочно го правят, толко злобен народ...и аз ще ти кажа да идеш да видиш принцесата, та да се успокоиш, после пиши.

# 409
Аз чета "Грижи за бебето и детето" на Д-р Спок-тя си е класика.  Осъвременено издание и е доста дебеличка.  Grinning

# 410
И аз си шофирам спокойно. Даже от бременността съм станала доста по-хладнокръвна, че и идиотите в трафика не са в състояние да ме изнервят. Установих, че предпочитам аз да съм зад волана, защото ми прилошава като ме возят. Нещо вестибуларният ми апарат ли сдаде багажа не знам, но след два-три злополучни опита, които почти завършиха с обръщане наопъки на стомаха, реших повече да не си правя експерименти и да си шофирам аз.

Иначе за подготовката за раждането... Вече съм посъбрала някои неща. Кошарка с матраче+протектор и пикливка за повивалника, количка с кош за новородено и кошница за кола, ваничка, завивки, пеленки, няколко бодита с къс ръкав, гащеризончета с маншети, чорапки, шишета, помпа за кърма, биберони, стерилизатор... и т.н. но за болницата конкретно нищо не съм подготвила. Все път като излизам и се прибирам с по някоя дреболийка за бебата, да не е съвсем безцелно и да не ми идва много шок. Аз си мисля да избирам лекар само, ако се наложи планово секцио по медицински показания, иначе ще си ходя и който се случи. Нито мога да предвидя колко време ще отнеме, нито какво ще стане.

И аз четох Simple Smile И дебели, и тънки книги, и честно да си кажа, имам чувството, че все едно нищо не съм направила. и по сумати лекции за родители и кърмене ходя... Главата ми си е все така празна и все така изгубена се чувствам в цялата "бебешка" тематика.  newsm78

Почнах да събирам дреболийките от спалнята, където ще слагаме легълцето, в кутии, за да се събира по-малко прах, но има доста работа. А и кутии за съхранение ще трябва да купя. Пак ще трябва да се разходя до "Джъмбо" да взема. Ако някой се сети къде има по към центъра, ще съм благодарна, че аз толкова бензин ще изгоря, докато стигна до магазина.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 13:35 от Agira

# 411
И аз не мисля да избирам екип,не толкова заради парите ,колкото че нямам много наблюдения кой лекар какъв е,ЖК ми я води АГ в поликлиника ,който не изражда,ФМ ги правя при друг,който много харесвам ама за съжаление вече не изражда също.От тук на сетне не съм запозната с докторите ,най-малко в Майчин Дом ,където вече със сигурност избрах за сцена на събитието:))).Как го казах и аз.
Маймунке "Книга за бебето" се казва,около 1000 странички.Обаче е написана на толкова подходящ език,така обяснително и интересно ,че минават часове и ти се чете все още.Привършвам я вече.Ще потърся линка ,който бях постнала,там я имаше качена цялата книга-ако ще ти е удобно да я четеш от комп.Иначе е 30тина лева.Кажи на мъжа ти той да чете,ти си имаш инстинкти:)).В кръга на шегата де-аз съм доволна ,че поне знам нещичко.Като забременях си купих една "Бременността по седмици " или нещо подобно...Ми не ми беше интересна-като учебник беше.Сега запомням докато просто си чета,без препрочитане.Търся линка и ти го пращам на ЛС

# 412
Здравейте, момичета.
Аз цял ден по задачки, до нотариус, до съда, до банката... Направо капнах  Tired Сега се опитвам да си почивам, опънала съм се стабилно на два стола и отмарям  Mr. Green Исках да гледам за бебка по магазините, но ме домързя страшно много  Embarassed
Канелка , само така   bouquet Хората са толкова несъобразителни и злобни, че нямам думи  ooooh! Дори и да не ти личи и дори и да не си бременна, това не я извинява да те блъска и дори едно "извинете" да не получиш. Моят приятел щеше да бие една баба в Кауфланд един ден заради мен. Аз вече по такива магазини без него не ходя, защото всеки се бута и винаги в корема ме удрят  #Cussing out Предполагам, че на бебка нищо й няма, защото е подсигурена в коремчето ти, но ако се притесняваш за твое успокоение по-добре отиди на лекар  Hug

# 413
Еее,за съжаление май не е качена цялата както си мислех ,а нещо от сорта на 35 страници.Поне ще видите дали ви харесва:).

# 414
аз да не остана назад - качих сега коремчо в албумчето - намазан с крем Прегнакеър - мирише на бисквитки с кондензирано мляко  Heart Eyes ...тръгваме   bouquet

Книга за бебето - даже тук в Укр я препоръчват - скоро почвам да я чета  newsm68

# 415
И аз не мисля да избирам екип,не толкова заради парите ,колкото че нямам много наблюдения кой лекар какъв е,ЖК ми я води АГ в поликлиника ,който не изражда,ФМ ги правя при друг,който много харесвам ама за съжаление вече не изражда също.От тук на сетне не съм запозната с докторите ,най-малко в Майчин Дом ,където вече със сигурност избрах за сцена на събитието:))).Как го казах и аз.
Маймунке "Книга за бебето" се казва,около 1000 странички.Обаче е написана на толкова подходящ език,така обяснително и интересно ,че минават часове и ти се чете все още.Привършвам я вече.Ще потърся линка ,който бях постнала,там я имаше качена цялата книга-ако ще ти е удобно да я четеш от комп.Иначе е 30тина лева.Кажи на мъжа ти той да чете,ти си имаш инстинкти:)).В кръга на шегата де-аз съм доволна ,че поне знам нещичко.Като забременях си купих една "Бременността по седмици " или нещо подобно...Ми не ми беше интересна-като учебник беше.Сега запомням докато просто си чета,без препрочитане.Търся линка и ти го пращам на ЛС
Миленче, може ли и на мен да ми пратиш линка. Hug

# 416
И аз искам линка  Hug

# 417
Аз чета "Грижи за бебето и детето" на Д-р Спок-тя си е класика.  Осъвременено издание и е доста дебеличка.  Grinning

Аз точно онзи ден намерих старото издание в билиотеката не свеки ... от `79 година  Joy Joy Joy
Предполагам, че във всяка къща я има - гя е била класика за времето си  Crazy
Сега тази новата я гледах, струваше около 30 лв. и мисля да си я взема и аз  Peace

Ех, че хубави снимки сте качили  Hug
Анхелче .. все едно гледам моя корем  Crazy

# 418
За тази книга "Книга за бебето" съм чувала страхотни отзиви и скоро ще бъде прочетена  Grinning Миленче, може ли и на мен линкче.  Blush

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 14:11 от Mishony

# 419

Общи условия

Активация на акаунт