Жените и самоунижението

• 17 354
  • 181
  •   1
Отговори
# 165
А не ви ли идва наум, че наистина има красиви хора, като Шанталчето, и качествени хора, като мъжът ми?   Grinning
Те просто съществуват.И няма нужда някой да ги мисли.Или хвали.   Peace

Пп:Предполагам, че ако оревавах форума колко е гаден мъжът ми, колко е проста свекървата, колко е зла зълвата/етървата,  или друго подобно, щях идеално да се вписвам.
Ама....какво да направя, като съм случила и на мъж, и на свекърва, и на етърва, и на деца, и ....на всьо. Laughing
Не мога да си измисля проблеми, за да се харесам на някого си.....Сориии!    Heart Eyes

# 166
А не ви ли идва наум, че наистина има красиви хора, като Шанталчето, и качествени хора, като мъжът ми?   Grinning
Те просто съществуват.И няма нужда някой да ги мисли.Или хвали.   Peace

Точно това искам да кажа.

# 167
Донякъде съм съгласна с Трещерица, но и вече имам чувството, че хората толкова са се вкарали в някакви клишета, че като споменеш, че някой е направил нещо супер елементарно, като например си е опрал гащите, така ще му се извъртят думите, че ще излезе възхвала и преклонение   Laughing

# 168
   Ами просто звучи нереалистично, обикновено истината си личи в контекста и без да е изтъкната в пряк текст при всеки удобен случай.
  На Шанталетка, и да не го казваше често, по всичките и писания става индиректно ясно, че е красива и глезена от мъжете жена.
 Докато на Краси мъжът, доколкото виждаме съвсем нормален и свестен човек, чийто и елементарни действия са преекспонирани в нещо рядко и достойно за възхищение - често буди желание, поне от мен, да отвърна на поредната хвалба с " Ами и моят го прави същото, голям праз".

Въпрос на семантика, иначе и двете ги харесвам. Просто казвам, че съм съгласна с тезата на 10 c's

# 169
  • София
а аз забелязвам, че дотолкова вече почти всеки е свикнал да се оплаква и да е недоволен от всички и всичко, че ако случайно някой сбърка да си похвали домочадието, веднага бива нарочен, че преувеличава, че няма покритие, че непременно има нещо гнило в семейството. И после защо отвсякъде бликал песимизъм и недоволство! Ми, как няма да блика, то човек не смее да се похвали, защото или му завидят, или го пишат нещо ненаред!
Дали нечии действия са преекспонирани или не, е субективна преценка на слушателя.

# 170
Един спор не може да се води само ч/з изтъкване на крайностите, ако търсим в него нещо различно от спорта т.е приближаване някакво. Да, поощренията, позитивната нагласа и похвалите са от нужни по-нужни, дори по-нужни от простото връзване на кусури просто ей така.
И не е субективна преценка, ако някой се скъсва да хвали мъжа си как всичко може, а когато ти потрябва да се окаже некадърник. Точно такова нещо ни се случи с един много хвален мъж със 'златни ръце", който разбира от отпушване на канали през  лепене на плочки и инсталиране на сателитни чинии ,и когато прибегнахме до услугата да ми постави едни лунички в банята, не можа да се справи и от 9 кладенеца вода извади как не можело  Simple Smile Толкова ми трябваше, за да се амбицирам и да си ги поставя сама... Този човек в момента слага паркет у едни хора, Бог да ги пази.
Всичко, заради мълвата, която жена му настоятелно разпространява:)

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 12:38 от 10 c's caffè&lounge

# 171
А пък аз малко да изляза от тона, в който сте влезли, и да спомена, че снощи видяхме с милото една такава, с бирите. Понеже му разказах за драмата, та той самият ми я посочи - ето, вика, една от ония с бирите.
Пък аз тука в тая тема няма да се хваля, от кои съм. Нито пък в съседната ще се оплаквам. Сега, ако кажа, че вкъщи аз съм тая с бирите, е сега ме е срам да кажа кой ги купува точно. Е хубаво де, ама едното е за сметка на друго, в случая съм съгласна с Трещи, на моменти някой хора много се превъзнасят, ама много.
Но както казват, 'Скромността е за тези, които не притежават други качества'  Laughing Wink
Много мога да се хваля и много да се оплаквам, ама няма пък.  Wink Не и тук.
* за протокола, никога не съм купувала бири. Пък който както иска да го разбира, не ми пука.  Wink Мъжете, с които съм била, са държали да носят торбите, аз пък през това време съответно съм вършила по-подходяща за жена работа. .........  Confused Не съм седяла, лежала, нито някой от нас се е унижавал, всеки е вършел това, което умее по добре..... Нищо неясно не виждам, честно, и чак в спор с авторката влязохте. Мойто пък мило като чу, се отврати чак.... Айде изяжте ме сега....

# 172
  • с/у ОколоМръсТното
* за протокола, никога не съм купувала бири.

и аз... Но онзи ден цял стек му купих  Mr. Green
Та какво беше... никога не казвай "никога".

Някакви взаимоотношния в конкретно семейство - цяяяяяла тема.

# 173
покрай самоунижението да купувам алкохол на мъж преди време се оказах под ухажорската атака на един руски княз.... та бих казала, самоунижение, самоунижение, ама съдбата си знае работата.

# 174
Първото което се сетих беше:,,Мене никой не ме е прецакал досега, а той ще ме цака с топла бира!"

# 175
Самоунижението не е избор а следствие на:
- прекършена воля в ранно детство
- безизходица
- стокхолмски синдром
- финансова зависимост
- липса на образование и социална култура
- собствено самозалъгване, бягство в един свят, където казаното е една илюзионно изживяна мечта.
Ако някой има време да прескочи до Якоруда, Родопите по границите и селата, ще ви се уплаши окото и няма да повярвате, че сте в България, попадате директно в тъмните векове на ранното средновековие.
Но е факт има момичета, които не правят кариера, не се борят за образование, женят се в уредени бракове, майките им ги принуждават да търпят, нямат работа, няма при кого да се върнат и затова е виновна държавата, че не пази за достойнството на човека и не изгражда социална система. Почти всяка четвърта българка би зарязала мъжа си, ако имаше финансова независимост. Ако държавата й осигуреше достатъчен доход и й плащаше квартирата, и парното, щеше ли да търпи михлюзин. Ами не, и тъй като няма държава, за тези без късмет, няма и достойнство.

# 176
затова е виновна държавата, че не пази за достойнството на човека и не изгражда социална система. Почти всяка четвърта българка би зарязала мъжа си, ако имаше финансова независимост. Ако държавата й осигуреше достатъчен доход и й плащаше квартирата, и парното, щеше ли да търпи михлюзин. Ами не, и тъй като няма държава, за тези без късмет, няма и достойнство.

Държавата пък какво е виновна в случая.  newsm78  Доход се осигурява с работа не с плачене по форумите

# 177
Почти всяка четвърта българка би зарязала мъжа си, ако имаше финансова независимост. Ако държавата й осигуреше достатъчен доход и й плащаше квартирата, и парното, щеше ли да търпи михлюзин. Ами не, и тъй като няма държава, за тези без късмет, няма и достойнство.

Много е хубаво така да си бършеш краката в държавата когато самият ти си за нищо некадърен лузър.

Ще ти плащат квартирата и парното на ония свят в Рая. На Земята няма такива истории мила моя.

# 178
затова е виновна държавата, че не пази за достойнството на човека и не изгражда социална система. Почти всяка четвърта българка би зарязала мъжа си, ако имаше финансова независимост. Ако държавата й осигуреше достатъчен доход и й плащаше квартирата, и парното, щеше ли да търпи михлюзин. Ами не, и тъй като няма държава, за тези без късмет, няма и достойнство.

Държавата пък какво е виновна в случая.  newsm78  Доход се осигурява с работа не с плачене по форумите
И аз това се чудя , от чии зор държавата е виновна и онази трябвало да търпи ? #Crazy
И в коя държава го има , може ли да ни посочиш това ?

# 179
  • София
не разбирам, всъщност разбирам го, но ми е трудно да го приема, защо винаги се извъртат нещата така, че жертвата сама си е виновна! В любовните и семейните взаимоотношения доверието е водещо, иначе няма как да се случи една връзка, човек сваля защитите, защото иска и има нужда партньорът и семейството да са нещата, които му дават сигурност, иначе ще се побърка. Едва ли някой очаква от чуждите да милеят за него и едва ли някой милее повече за чуждите, отколкото за своите, затова и много лесно се пада в капана. Достатъчно е да попадне на партньор, който е по свой начин доминиращ, егоистичен и манипулатор. Всеки може да изпадне в положение на безизходица, а в такива моменти и периоди най-важно е оцеляването на човека, макар и с цената на много или тежки компромиси. В тези неща няма правилно и грешно, защото инстинктите се задействат, и то не заради някакви трети лица тип "обществено мнение", а защото на всеки са му наредени ценностите по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт