Отговори
# 615
Честито на новите мами. Да сте живи и здрави, много да ви радват малките слънчица!

# 616
Наща беба също се обели след ойлатум и я намазах с мострата на бочко от р.д и кожичката се отърка и падна  купих си този бочко колкото и да  е евтин мога да кажа че на нас ни действа страхотно,кожичката и е като памуче.
Линко и ние сучен нощем с ваще часове и сме на пойскване и така ще е няма начин докато не станат на 2,3месеца Thinking, но на мен не ми пречи чесно казано кърмя я навън по пейки и хич не ми пука Mr. Green
на не родилите пожелавам скорощно облекчение аз ви казах как става номера Blushпоне е 100%

# 617
Честито на всички мами   bouquetкойто са се сдобили със свойте рожби  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 618
Еййй, колко много нови бебчовци! Честито на техните щастливи родители!   Hug
Аз днес ще сменям Инфакол-а с нови капки, че май спря да действа - а и от самото начало не беше особено ефикасен при нас май  Rolling Eyes Ще пробвам Колийф, да видим. И чайче от копър сварих - ако не помогме, не вярвам и да навреди. Дано само бебка го пие изобщо  Thinking

# 619
  • София, св. Троица
Добро утро мами,
Честито на всички родили, да са ви живи и здрави ечицата и да ви носят много радост и щастие.  bouquet

Най-сетне намерих време да се отчета и аз. Бобчо за 20 дни е качил около 900 гр., доста повръща, но май е от преяждане. При нас системата е  - яде, повръща, яде, напъва се, ака и едновременно повръща и така 2-3 часа.  В началото гледах график(да яде поне на 2 часа), обаче като започна да наддава стабилно и да дебелее го оставих на поискване, а той постоянно иска и аз постоянно давам . Проблема е, че от това повръщане(връщане) постоянно сменям бодита и пералнята всеки ден работи.

Да питам мамите с породени дечица, т.е. с малка разлика, как се държат те с бебетата? Нашия батко, май се страхува от бебето, не знае какво е това нещо с което постоянно се занимавам и от време на време ме инструктира да го сложа в креватчето и да го оставя да нани.

Някой беше питал за шумовете и стряскането на бебетата. Тъй като мъжа ми има известни познания по слухопротезиране от него взех ето тази брошурка Чува ли моето дете До колкото знам от него брошурата е трябвало да бъде издадена от МЗ, но това така и не е станало. Отделно от това педиатъра би трябвало да прави подобни тестове с бебето и ако слухов проблем да се установи още в първия 2-3 месеца, както е в цивилизована Европа. В България, слуховата загуба се установява едва на 2-3 години, когато се очаква детето да проговори, а то не говори и не реагира. Мога да говоря още по темата, но се надявам и пожелавам на никой да не му се налага да се задълбочава в нея.
Наблюдавайте бебетата си – ако се тряскат от силни резки шумове, трябва да се радвате, значи чуват. Добре е да се наблюдават и след всяка имунизация.

bouquet
Ако прецените може да сложите брошурата на първа страница. Така повече майки може да видят теста и да го направят.

# 620
  • София
Честито на Даниела и на Монако да са им живи и здрави произведенията и много да се слушат   bouquet

ЛЛЛ аз да питам силиконовите зърна намаляват ли сукателния рефлекс или коли4еството кърма което поема бебка? На мен ми е 17-ти ден след раждане но немога да изтърпя болката и затова ползвам протекторите. Обсъдих й позата в която я поставям й начина на засукване и не намерихме проблем. Давам от гърдата 2 пъти и на третия рева от болка и се налага да сложа протектора. Но гърдите ми постоянно са напрегнати и огромни немога да разбера дали е свръх лактация или бебка не изсуква достатъ4но или тея протектори нещо пр4ат? ве4е не знам какво да мисля, а ина4е имаме 4-5 памперса в денонощието наакани и отделно видяхме 4е за 1 седмица Лияна беше ка4ила 290гр което май е добре. Не знам какво да мисля  newsm78

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИ4КИ ПРАЗНУВАЩИ   bouquet

# 621
Честито на мамите и техните малки съкровища !!!!
Merlinski И аз не виждам файда от тези капки давам ги само през нощта но ефект никакъв  Weary Чайче също давам на хип но само през деня .Много ми е гадно като се мъчи душичката ми от тези колики а аз съм безсилна ,но ще чакаме да минат ,а казват че момиченцата били по леки  Sad Сушоара помага но до някъде цяла вечер не мога да го държа включен  Whistling
Амо може да кажат и други мами как се справят с коликите  Praynig
Лек ден ,а на чакащите  Peace

# 622
Мами, питах моята приятелка с детенцето с лющещата се кожа - на A-derma ползвала лосионче  Peace

Честити нови бебчета!!! Живи и здрави!!!   Hug

Ния я мъчат яко колики  Rolling Eyes  дано по-бързо приключват, че и аз се измъчвам с нея!

# 623
Здравейте! Честито на всички, на които не съм честитила!
За Colief мога да говоря със суперлативи, до миналия ден бяхме на Espumisan L, никакъв ефект, вчера  сутринта като ревна в осем и половина и цял ден рев, съдра си задника да реве, нищо не помага, уплаших се, че не са колики, а нещо друго, обадих се на мъжа си, той си дойде, закара ме при педиатъра, тя каза, няма му нищо колики са, но не ми каза какво да му давам, като Espumizan-а не действа, рев цял ден, бях сама у дома, тропнах на съседката една бабичка да го побави, за да изтичам до аптеката, там ми продадоха Colief, вземали го, когато друго не помагало, да чукна на дърво, заспа към 22 ч. и спа непробудно до сутринта и днес няма проблеми. Мисля, че се дължи на капките. Вчера имах чувството, че съм попаднала в ада #Crazy Дано да се пооправи тумбачето му, съседите и те похвалиха Colief, казаха ми, че откакто синът им ги вземал не знаели, що е колика Tiredуспех на неопитните като мен мами, сега осъзнавам, какво е да има някой да се  Tiredвърти наоколо:)друго си е да имаш компанийка, уви:)хубав ден

# 624
здравей те момичета на 25.06.2012 се роди нашата дъщеричка Андреа 3200 51 см раждането мина нормално и вече сме си вкъщи

# 625
ЛЛЛ аз да питам силиконовите зърна намаляват ли сукателния рефлекс или коли4еството кърма което поема бебка? На мен ми е 17-ти ден след раждане но немога да изтърпя болката и затова ползвам протекторите. Обсъдих й позата в която я поставям й начина на засукване и не намерихме проблем. Давам от гърдата 2 пъти и на третия рева от болка и се налага да сложа протектора. Но гърдите ми постоянно са напрегнати и огромни немога да разбера дали е свръх лактация или бебка не изсуква достатъ4но или тея протектори нещо пр4ат? ве4е не знам какво да мисля, а ина4е имаме 4-5 памперса в денонощието наакани и отделно видяхме 4е за 1 седмица Лияна беше ка4ила 290гр което май е добре. Не знам какво да мисля  newsm78

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИ4КИ ПРАЗНУВАЩИ   bouquet

Аз също се включвам съм питането за силиконовите зърна. Продължавам да ги ползвам, защото много ме боли през цялото време докато суче. Иначе почти на всяка смяна са наакани памперсите, спокойна съм че се храни добре. Притеснява ме да не се вкарвам в омагьосан кръг - ползвам силиконовите зърна, изменя си захапката, после като махна протекторите ми прави рани и после пак слагам силиконовите зърна...
Skrech, благодаря ти за статията за "безгрижното" кърмене. Точно така се разполагам, само че тялото на бебето е перпендикулярно на моето, а не по дължина. Даже от днес си слагам възглавница на корема и тя подпира бебето да не се обръща и двете ми ръце са свободни ако се наложи и така съвсем ми е удобно. Само тази болка при кърмене остана. А сме на педиатър чак на 16-ти, в отпуска е дотогава и няма как да питам дали има къса юздичка. Явно ще си карам още с протекторите.

# 626
И за Colief щях да давам мнение - вече трети ден ползваме. Втория ден беше доста добре, почти не е плакала. А снощи си имаше колики късно през нощта, но ревът беше доста по-слаб от първоначалните писъци и дранета и се успокояваше на гърда, където престоя с прекъсвания 1-2 часа докато минаха коликите и заспа.
И ние имаме люспички по ръчички и крачета, засега с нищо не съм ги мазала, само следя темата тук и ще пробвам нещо, от което има доволни.
Имаше и едни бели, приличащи на гнойни пъпчици зад ухото, но те изчезнаха с 1-2 намазвания с кремче против подсичане.

# 627
Фрида, Роника, Теденцето, Даниела, Дявол, Монако, честито момичета , да са ви живи и здрави рожбите да растат умни и щастливи деца!
Дано не пропускам някоя мама.

Р-М-Е, Надя 83, честити месечинки на вашите дечица!

Наденце, аз реших да ползвам зехтин, да видим как ще му подейства.
Доминика, и  на Самуил му се образува мехурче, бели се и пак се появява, но това е от сукането.

Днес мъжът ми ходи до Тутракан да вземе акта за раждане на бебето  и епикризата му, но тя не била готова, защото компютъра им бил се скапал, сега как да си запиша детето на педиатър, като тя ми иска епикризата да види кога е бито БЦЖ-то. Щели да я пратят по Еконт като стане готова.

За коликите, не мога да се оплача още не са ни напънали, но започнах да давам и аз като Ети Биогайа, дано ги изкараме леко, а не като при баткото ooooh!

# 628
То и аз давах Био Гайа, още от родилно, ама  Tired
Чай варя от копър, цъфналата част, не знам как се казва, така ми препоръчаха. Бебка малко се чудеше, но вече е изпила към 50 гр. между храненията. Освен това дадох и Колийф и - ами, щом съм в и-нет вече половин час  Laughing  Wink Лошото е, че според мен капките действат само няколко дни, после организмът свиква  ooooh! Затова трябва да ги сменяме. Чаят ще го давам - ако не помага, то и не пречи. Щастлива съм, че днес сме спокойни, дано не е за 3 дни само  Twisted Evil

Отделно - Колийф пише, че се слагат в млякото и се дава половин час по-късно. Нощем ми е абсурдно, а и през деня е сложна работа, бебка не е под твърд режим... четох някъде, че може да се сложи мляко в лъжичка с капките и да "действат" докато бебка се храни и накрая да се дадат капките от лъжичката. Ще са минали поне 15-20 мин. Обаче дали ще ги глътне, вече сита... ?!  Rolling Eyes Вие как процедирате?

# 629
  • София
Здравейте!  Hug Имам въпроси към някой от ЛЛЛ. Предварително благодаря.  Simple Smile
Изписаха ни вчера. Синът ми се роди на 25 юни, тоест сега е на 5 дни. Ето какво ме вълнува:
1. Колко време да кърмя? По 20 минути на едната и после на другата гърда или по 10 минути по време на едно кърмене? Или само от една на кърмене? Обикновено то заспива, ако му сменя гърдата, но пък май остава гладно. По-лесно ми е да редувам гърдите на всяко кърмене - сега на лявата, а след 2-3 часа на дясната.
2. След всяко кърмене ли да изцеждам гърдите? Двете или тази, от която не е сукал? Ако не чувствам тежест в гърдите, да изцеждам ли?
3. Да му давам ли вода със захар (препоръка на педиатъра) през хранене? Чувала съм, че не е добре това и досега му давах само глътка да си измие устичката, но педито държи да му давам да си пие. (Имало лека жълтеница и затова.)
4. Да го будя ли да се кърмим, ако спи вече 4-ти час или да чакам да се събуди? И също, ако постоянно иска да го кърмя, какво да правя? Примерно сукало е общо 40 минути и като го сложа да легне, плаче и отваря устичка с желание да суче. Цяла нощ така се кърмим през половин час и все изглежда гладно. Да му изцеждам ли кърма и да му я давам в шише в такива случаи? Педито твърди, че може да е имало фалшиво сукане и да е гладно. По тази причина каза да си купя Фризо 1 и да му го давам от време на време. Аз обаче съм против адаптираната храна, в болницата не му я давах, а те са му давали през нощта. Мога ли да разчитам, че ще е нахранено само от моята кърма? Според педиатъра може да ми спре кърмата или да не е достатъчно (а аз да мисля, че е) и затова трябва да давам и Фризо.
5. За и против биберона (залъгалка)? Успокоява се като му дам, но трябва ли?
6. Ако плаче непрекъснато, да го слагам ли на гърда с идеята, че е гладно или я използва за биберон?

Simple Smile Засега са тези въпроси!   bouquet БЛАГОДАРЯ, че моят Марти бързо беше добавен на първа страничка!

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 17:23 от Монако

Общи условия

Активация на акаунт