Любители на Котки Тема 62

• 34 159
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Има една стара поговорка "Казана дума - хвърлен камък!". Нещата няма как да са по старому, но по принцип в живота аз съм човек, който няма нищо против поставянето на нови начала, без старото да се забравя. Това е тема за котките и в случая е по-важно какво става с твоите Макс и Адела! Искрено ти желая за доброто на животинките ветеринарите да успеят да идентифицират проблема, съответно да лекуват! Успех!

# 631
  • До хладилника, който обичам
ekita, късмет с кастрацията. Сигурно е за добро.

Фея Кръстница, дано Simple Smile

Докато котето е малко, не ме притеснява да го разнасям напред-назад, те са като малките деца и лесно се адаптират, самият престой като място позволява домашен любимец, но всичко друго - да следя какво прави, да не избяга, грижите по него - също ще са като за още едно малко дете, то пък една почивка ще е тогава Crazy
Но знам хора, които си ходят с котарака - на каравана, напред-назад. Винаги ми се е искало котката да обича да пътува в автомобил - да се разположи на задната кора и да спи... ама ядец, все ми се падат емоционални котки, които мяучат със задгробен тон от началото до края на пътуването.

# 632
Благодаря! Hug
Дано наистина всички е наред и да се излекуват,че ми е много мъчно и за двамата!

# 633
  • София и Морето от време на време
Наш Чочо пътува от 3м бебе всяка година по 2 пъти от София до морето и обратно (вече 12г). Първия около половин час попомяуква едно такова странно, после си ляга някъде в колата и си дреме. И на задната кора, и по седалките, миналото лято на връщане реши, че пред волана му харесва - е за там вече не му се отвори парашута.
Мърчо също си пътува с нас - и с него нямам проблеми.
Веднага се адаптират и двамата на къщата към ходенето навън до тоалетна и което е хубавото, че като се върнем обратно в апартамента - веднага си ходят в тоалетната.
Май съм случила на котки. Като изключим, че и двамата само на мъж ми се глезят и отиват да ги гали. От мен и децата не приемат особено много ласки.  Cry

Екита, за съжаление е така в живота. Когато някой е прекалено категоричен по някои въпрос и остър в комуникацията по дадения въпрос, живота му дава урок по не най-приятния начин. Човек винаги има правото на собственото си мнение, просто начина по който го излага и защитава е определящия за естеството на комуникацията с други хора, които не са на същото мнение.
Важното обаче в случая е, че ти доста бързо взе поука и вярвам, че този урок е вече научен и няма да се повтаря за теб.  Peace
Стискам палци всичко да е наред с Адела и Макс, както и с всички останали котета, които имат някакви проблеми.

# 634
Цитат на: TINA.K link=topic=663112.msg22405378#msg22405378 date=1341321156

[b
Екита[/b], за съжаление е така в живота. Когато някой е прекалено категоричен по някои въпрос и остър в комуникацията по дадения въпрос, живота му дава урок по не най-приятния начин. Човек винаги има правото на собственото си мнение, просто начина по който го излага и защитава е определящия за естеството на комуникацията с други хора, които не са на същото мнение.
Важното обаче в случая е, че ти доста бързо взе поука и вярвам, че този урок е вече научен и няма да се повтаря за теб.  Peace
Стискам палци всичко да е наред с Адела и Макс, както и с всички останали котета, които имат някакоблеми.
Да,така е.Урокът е научен и няма да се повтори със сигурност! PeaceВече ще ми е като обеца на ухото!

# 635
За пътуването - по характера на котето е хубаво да се взема решение. Нашите умират от страх, умират от страх и от чужди места и чужди хора, така че най-доброто решение е да ги оставяме вкъщи сами, с някой който минава 1 път дневно. Зайко вземаме с нас за кратки и неангажиращи пътувания, него не го притеснява, за по-дълги го отделяме в кабинета затворен, че има най-малко мебели, и така има място да се разтъпква.

Ако котето не реагира агресивно, няма нищо лошо да се подстриже за сезона, тази козина не им е нужна, особено на нашите географски ширини и живот вътре. Ако не му понася самата процедура - фурминатор.

Има, Беконче е много по-добре, благодаря! Още даваме лекарства, че са на цикъл и едното даване е 1ч. през нощта, като зомбита сме тези дни, ама днес последно и ще си отспим! За съжаление реагира с много сериозно повръщане на Уринари на Роял Кейнайн, и ще трябва друга храна да пробваме за контролиране на ПХто на урината.

ekita Стискам палци и за Адела, и за Макс. А той  уринира ли нормално? Хапчетата за паразити дадохте ли на цикъл със второ даване след определен период, за да се хванат всички буби?

# 636

ekita Стискам палци и за Адела, и за Макс. А той  уринира ли нормално? Хапчетата за паразити дадохте ли на цикъл със второ даване след определен период, за да се хванат всички буби?
Нормално уринира,в началото като го взех дори пишкаше и мяукаше,а сега не го прави!Хапчета не дадохме за втори цикъл...ветеринаря каза,че щом не е изхвърлил нищо и е спрял с кръвта,нямало нужда.Той каза,че това хапче можело да не улови всички буби и ако имало нещо ще започне инжекции,но след като спряла кръвта му нямало нищо.Аз му нямам голямо доверие,затова се допитах до още 2 мнения и сега ще водя в една клиника,където гледах на първата страничка,че са кастрирали един котарак от Бургас.Четох добри отзиви за там и дори ми казаха,че щом го заведа ще му изследват акото,за да установят какво точно има.А той дори не го погледна отзад,само натисна коремчето Rolling Eyes Този ветеринар става само за някое хапче да ти даде за вътрешно или за ваксина,за друго е.....

# 637
  • на брега на морето
Екита, дори и да ти изглежда в поучителен стил:

Приемам извинението ти. Фактът, че се извиняваш публично говори за душевна сила, която не всеки има.

Съветът ми като по-възрастна от теб е, че, когато си в общност понякога се налага да тушираш за себе си неприятното. Няма как - хора много, темпераменти и реакции различни.
 Темата е една от най-красивите и топли; няма необходимост от остро противопоставяне.
 Най-важното - пожелавам ветеринарните интервенции да преминат с най-положителните си ефекти, а неизбежните странични да са без проявления.
 Hug

# 638
Екита, дори и да ти изглежда в поучителен стил:

Приемам извинението ти. Фактът, че се извиняваш публично говори за душевна сила, която не всеки има.

Съветът ми като по-възрастна от теб е, че, когато си в общност понякога се налага да тушираш за себе си неприятното. Няма как - хора много, темпераменти и реакции различни.
 Темата е една от най-красивите и топли; няма необходимост от остро противопоставяне.
 Най-важното - пожелавам ветеринарните интервенции да преминат с най-положителните си ефекти, а неизбежните странични да са без проявления.
 Hug
newsm51 Благодаря ти!

# 639
ekita и на мен не ми харесва този вет, да видим другите какво ще кажат, дано е само паразити и се размине бързо!

# 640
И аз стискам палци, Ekita и вярвам, че всичко ще е наред. Колкото до моя въпрос- след кратко проучване сред ветерианрните кабинети, реших, че няма да подлагам Мароко на упойка, без да има уважителна причина за това. На повечето места ми казаха, че тръгват да махат козината, без упойка, но обикновено се налага да се сложи, тъй като котетата се плашат от машинката и много се движат, което е опасно. Затова съм поръчала фурминатор. Предполагам, че до ден два ще е при мен и в петък или събота ще хвърчат коси Laughing. Благодаря много за отговорите! За пореден път ми бяхте много полезни.

# 641
  • До хладилника, който обичам
А... фурминатора за късокосмести има ли смисъл да се ползва? Не съм видяла на живо бъдещото коте, но от снимките мога смело да предположа, че е с къс косъм с подклас, т.е. стандартно окосмение за европейска късокосместа.

# 642
Стискаме палци и лапи с Пърси за всички болни котаци. Да се оправят бързо,бързо.
Уникални пухльовци сте показали на предните страници. Heart Eyes

Ето нещичко от нас

Относно фурминатора, аз ползвам малко по-евтин еквивалент на оригинала
И съм страшно доволна. И да има смисъл и при късокосмести, ще се изненадате колко козина сваля. Само като си представиш,че цялото това нещо би се залепило по всички мебели,дрехи и по пода...

# 643
К'ъв Пърси, бе? Туй е Зоро!  Heart Eyes

Бу, Furminator е велико ресАло! И моя Рижик пуска повече косми от "дългокосата" Лили. Без ресаАлото дори Dyson-а няма да ни помогне...

# 644
  • София
О! Сега откривам тази тем! Simple Smile Привет на всички!

Живо се интересувам от споменатия фурминатор... да споделите после практическия си опит! Че моя мил мачкопиш  Mr. Green много страдае от козина, а и стопанките му покрай него  Mr. Green

Понякога ми хрумва еретичната идея - дали пък да не го обръсна?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт