Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 130

• 38 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • На изток от рая...
Благодаря за снимките!

Забелязвам, че Мука е седнала до Мюнир и Решат, а Мерием и Рахми са от другата страна.

Тази кукувица дали все пак няма да свидетелства в полза на Яшаран  newsm78 newsm78 newsm78
След последния епизод съм убедена, че и като майка не заслужава и грам уважение, но ако и това направи, за мен тя ще бъде злодей номер 1 във филма.

# 481
  • софия
въх, Мукадес подсъдима ли е????

Марте - мисълта ти е ясна Hug
ама ми се струва, че имат нещо по-прозаично предвид...

Новата любов на  Емре е Дениз - досега не се били влюбени, само "проявиха интерес"..., а и Емре на друга го не давам... Peace

# 482
Ха,Мукадеска и тя барабар Петко с мъжете! До Мюнир на подсъдимата скамейка!
Да не го отнесе и Мука барабар с Мюнирката.лошо са я строили инея до тях

# 483

Tъкмо това щях да напиша.... Laughing

# 484
Ще съдят и Муката, най накрая заслужава си го.

# 485
  • На изток от рая...
Ще съдят и Муката, най накрая заслужава си го.

Ха, дано да е това...

# 486
  • Враца
Здравейте момичета - недостигаеми сте, ако за малко ви изпусне човек.
Благодаря за всички подсказки, за преведената серия и за трейлъра и на момичетата, които са се трудили за тяхното превеждане   bouquet

Да не го отнесе и Мука барабар с Мюнирката.лошо са я строили инея до тях

А за Мука - ФГ каза в този епизод - след 4 месеца време, че тя няма да и прости, но със брат и са си оправили отношенията. Така, че се съмнявам да е сгафила нещо на делото в полза на врага  Laughing
Да не я съдят нещо? Или пък това да е скамейката на свидетелите.

# 487
Здравейте,
за първи път пиша в темата,но отдавна ви чета Simple Smile
Искам да благодаря на всички,които превеждат и качват серийките   bouquet
И да попитам...
Стигнах до 78 серия,но няма цял превод..в моя телевизор ли е проблема или все още го няма?  Embarassed

Na 23 стр има посочени част 1 и 2.да не би да не си пускаш втората,а да чакаш сама да тръгне?

# 488
Вече съм сигурна какво ще каже Мукадес на делото като я питат за парите на Яшаран:

-Кръв повръщам,пари не връщам!!!

# 489
Според подсказките Мукадес щяла да взима важно решение,значи едва ли ще я вкарат в затвора.Пак в тези подсказки се казва,че за първи път брат и сестра ще бъдат разделени.Аз за тази персона няма да си хабя повече думите.Знаете какво мисля.

# 490
Днес изведнъж в главата ми се избистри една мисъл, която може би донякъде обяснява защо изпитвам известно разочарование от втори сезон, от развитието на образа на ФГ и отношенията й с Керим.
Когато човек е претърпял загуба, той още повече цени това, което има. И е готов да го пази.
Животът на ФГ се сгромоляса в една нощ, тя загуби всичко и искаше да умре. Дори в това отчайващо положение, тя беше достатъчно силна да забрави за себе си и да действа в интерес на Рахми - сдържаше сълзите си, мълчеше и се примиряваше с Мукадес, отказа да назове насилниците, прие брака с Керим. Вярвам, сами ще се сетите за потресаващо силни сцени, някои без думи, само с погледи, които потвърждават думите ми.
Във втори сезон Керим преживя какви ли не беди - обвинение в убийство, затвор, съд, писмото на майка му, срещата с баща му, сестра му, съмненията че ФГ не е забравила Мустафа, ужасът от отвличането и страха, че тя не е жива, прострелването, болницата, операции и т. н. ФГ не направи усилие над себе си, за да му помогне. Тя го обичаше, съчувстваше, помагаше, но това бяха нейни искрени чувства. Тя действаше според тях. А когато трябваше да спаси брат си, забравяше за собствените си чувства, както когато беше готова да се откаже от делото заради него. Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи. Затова казвам, че сц. дълго я държаха в емоционален блокаж и тя изглеждаше като кукла. А би трябвало, след като е претърпяла такава загуба, такава болка, да е по-готова да запази Керим, да не го приема за даденост и да го превръща в мистър Тамам.
Може би не са ми ясни мислите, но накратко - Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

# 491
Момичета, не споря с Вас, разсъждавам на глас, та и на мен да ми се избистри. Не познавам нито един актьор - на живо, като личност за това просто си разсъждавам какви механизми работят при тях.
Мисля си, че като са в роля, те допускат милиони хора до чувствителността си, но това не е точно тяхната чувствителност. В смисъл не е АЗ-а. Това са чувства, които чувстваш като някой друг. Те идват от тях, но не са техните. Да ли са разбрах и аз не знам  newsm78. Интересно ми е, затова продължавам дискусията. Всъщност много психология има в тази професия. Аз наистина мисля, че суетата /в добрия смисъл/ е тази, която предизвиква актьорите да излязат на сцена. Не външната суета. Ох и аз не мога да го обесня как го разбирам ...  newsm78

Обаче, Марта я разбрах  Grinning

Тя, Мукадес, няма да пропусне да каже, че всичко за добро го е направила...  Grinning

# 492
Вече съм сигурна какво ще каже Мукадес на делото като я питат за парите на Яшаран:

-Кръв повръщам,пари не връщам!!!

И " Ама аз за добро го направих и ако не бях аз Mr. Green"

# 493
  • In the light side of the Moon!
Аз мисля,че никое живо същество не може да бъде символ.Затова изключвам бебето като вариант.Плетеното цветенце не е стария символ на Фатмагюл.То може да е символ за нея,но на Керим.
Аз също съм в недоумение какво се има предвид.Бебо спомена за „розата”,но и това ми се вижда странно.Изобщо не съм забелязала тя да си има някакъв символ.Остава наистина герданчето,защото него не го сваля.Но преди беше синьо,а сега е бяло.
А иначе Керим и ще роди вместо нея,за да се издигне още повече в очите на бг мамите и разбира се,защото иска да и спести неудобствата и болките Joy Joy Joy

Той и артистът от „Под липите” си ходи с личния пръстен във всички сериали,така че нищо чудно,че Берен е с личната си гривничка.

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

Engin Akyurek USA Fans'
EPISODE 79 BISENA TIPS

A new symbol for the place of something that became Fatmagül’s symbol...
Нов символ за мястото на нещо, което се превърна в символ на Ф

за мястото на нещо..... малко е объркано, но все ми се струва 4е става на въпрос за мястото на изнасилването... другото оставям на вашата фантазия !!!  хайде аз отивам на тръстиката

# 494
Днес изведнъж в главата ми се избистри една мисъл, която може би донякъде обяснява защо изпитвам известно разочарование от втори сезон, от развитието на образа на ФГ и отношенията й с Керим.
Когато човек е претърпял загуба, той още повече цени това, което има. И е готов да го пази.
Животът на ФГ се сгромоляса в една нощ, тя загуби всичко и искаше да умре. Дори в това отчайващо положение, тя беше достатъчно силна да забрави за себе си и да действа в интерес на Рахми - сдържаше сълзите си, мълчеше и се примиряваше с Мукадес, отказа да назове насилниците, прие брака с Керим. Вярвам, сами ще се сетите за потресаващо силни сцени, някои без думи, само с погледи, които потвърждават думите ми.
Във втори сезон Керим преживя какви ли не беди - обвинение в убийство, затвор, съд, писмото на майка му, срещата с баща му, сестра му, съмненията че ФГ не е забравила Мустафа, ужасът от отвличането и страха, че тя не е жива, прострелването, болницата, операции и т. н. ФГ не направи усилие над себе си, за да му помогне. Тя го обичаше, съчувстваше, помагаше, но това бяха нейни искрени чувства. Тя действаше според тях. А когато трябваше да спаси брат си, забравяше за собствените си чувства, както когато беше готова да се откаже от делото заради него. Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи. Затова казвам, че сц. дълго я държаха в емоционален блокаж и тя изглеждаше като кукла. А би трябвало, след като е претърпяла такава загуба, такава болка, да е по-готова да запази Керим, да не го приема за даденост и да го превръща в мистър Тамам.
Може би не са ми ясни мислите, но накратко - Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

Вале, разбирам какво мислиш и какво сравняваш и си права в чувствата си. Обаче двете сравнения са несравними. Едната връзка е с брата, тоест кръвната връзка - там саможертвите са на друго ниво, подсъзнателни и с много инстинкт за съхранение на кръвния роднина. При Керим нещата са други. Той е съпругът. Той трябва да се грижи за нея, според повечето турски разбирания и не само турски. Тя показа вярност, състрадателност и любов. А сега с Кристин видяхме как си защитава територията, на момента, като тигрица. При нея тези отношения са в бавно, но трайно и положително развитие. Така ги усетих нещата  и затова споделям без да ангажирам.

Общи условия

Активация на акаунт