Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 130

• 38 095
  • 726
  •   1
Отговори
# 510

Отдавна не съм ви препоръчвала филм... Може би това е най-доброто в последните години излязло от Холивуд... Актуален сюжет и невероятно изпълнение на актьорите...

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=302712&co … s=1#startcomments

Куркуме , за теб ! Peace

http://www.imdb.com/title/tt0477302/

# 511
Мюнир има връзка само с парите-нищо друго за него не е от значение.Щом е на делото значи не е можал да се скрие ,а уж беше хитряга Mr. Green

Така е Кики,обаче не би било редно.Той си няма друго семейство.Семейството на сестра му са му най-близките хора.Друга кръвна връзка във сериала не са ни показали да имат.Той обаче е отрицателен герой,егоист,който преследва само собствени цели и интереси.Чак такъв хитряга не е.Иначе нямаше да допусне толкова много грешки,нямаше да се стигне до този развой на делото.В реалния живот така или иначе е трудно да се бориш от стартовата позиция на Фатмагюл с личности като Яшарановите.В сериала те все пак трябваше да допуснат грешки,за да могат да бъдат наистина наказани.

# 512

Не мога да спра да им се радвам - чакам с нетърпение, как ще бъде поднесена новината за "бебчето" - тя как ще се усъмни или пък не? - дали Керим притеснен няма да я заведе "насила" на лекар  ? - и там да им кажат.
Или пък тези реплики / от подсказката / са от различни разговори ?

На Мука какво наказание биха и дали за укриване на доказателства ? За да е и тя вътре при подсъдимите - явно ще има наказание. Както за Мюнир, така и за Решат.

# 513
  • софия
Димони - да, вероятно е така Peace
Ердо даде писмото на майка си  и каза да го даде в съда когато прецени....
там е описал толкова неща, не само за Фати....
та мисълта ми е , че Мюнир и Решат би трябвало да са обвиняеми в много по-тежки престъпления, а не  просто за ....."възпрепятстване на делото"/ в което  може да е обвиняема Мукадес/

за мен тези престъпления са несравними просто

# 514
  • В Града на липите
 wavey Прекрасни постове прочетох. След скапания ден, който имах, направо ми оправихте настроението.
Хубава вечер на всички. Утре ни изписват, благодаря за цялата позитивна енергия, с която ни заляхте.  Hug  Hug  Hug

Чудесни подсказки. Чакам с нетърпение серията в четвъртък. Сигурна съм, че ще е незабравима.

# 515
  • Разград
Engin akyurek with beren saat clip - 67

# 516
Спиритче,Мюнир и Решат има за какво друго да бъдат съдени,но незнам дали това има нещо общо с делото по изнасилване.Обаче ти си права,тук може да обединят всичко,дори и развода на Рахми и Мукадес,ако имаше такъв Joy Joy Joy

# 517
  • В Града на липите
Във втори сезон Керим преживя какви ли не беди - обвинение в убийство, затвор, съд, писмото на майка му, срещата с баща му, сестра му, съмненията че ФГ не е забравила Мустафа, ужасът от отвличането и страха, че тя не е жива, прострелването, болницата, операции и т. н. ФГ не направи усилие над себе си, за да му помогне. Тя го обичаше, съчувстваше, помагаше, но това бяха нейни искрени чувства. Тя действаше според тях. А когато трябваше да спаси брат си, забравяше за собствените си чувства, както когато беше готова да се откаже от делото заради него. Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи. Затова казвам, че сц. дълго я държаха в емоционален блокаж и тя изглеждаше като кукла. А би трябвало, след като е претърпяла такава загуба, такава болка, да е по-готова да запази Керим, да не го приема за даденост и да го превръща в мистър Тамам.
Може би не са ми ясни мислите, но накратко - Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

Вале  Hug, когато трябваше да спаси брат си първосигнално избра него, но накрая, все пак реши да не се отказва от делото. Пожертва го, без да знае, че няма опасност за него. Това ми е един от най-силните моменти в сериала. Помня, когато гледах сцената за пръв път. Така ме беше сграбчила за гърлото, че не смеех да помръдна. За разлика от някои от феновете на сериала, когато го гледах на маратон нямах подсказки, нито трейлъри, нито резюмета. Не знаех какво ще се случи. Вероятно и за това въздействието беше по-силно.
Не съм съгласна, че Фатмагюл не направи усилия заради Керим. Във всеки един момент, когато той имаше нужда от нея, тя беше до него. Първо в затвора, не спираше да му пише, после, когато чете писмото от майка си, стоя до него цяла нощ, подкрепя го, успокоява го... когато той искаше да си тръгне, тя не му позволи. Настоя двамата да ходят при психоложката, мисля че идеята беше нейна, благодари му, за това че винаги е до нея, показа му, че цени подкрепата му, сподели му че го обича, не се отдели от него в болницата, купи му пръстен, уши си рокля - все стъпки от нейна страна, че иска съвместно бъдеще, не спря да му повтаря, че Мустафа е минало и не изпитва нищо към него. Едва не уби Мустафа за да го защити. Замина за Бодрум, за да разбере какво става и да го накара да се върне. На рождения му ден му подари албум - един страхотен символ за общо бъдеще. Показа пред цялото семейство, колко го обича. В последния епизод - случката с Кристин. Видяхме я да брани територията си. Видях също и много дребни жестове на загриженост и любов, които няма смисъл да изреждам. Всички ги знаем наизуст. За мен това са постъпки и действия на жена осъзнала чувствата си и отстояваща любовта си.
Не виждам Керим като "мистър тамам", а просто като влюбен мъж, който се опитва да угоди на жена си и да я обгрижва. И моя беше такъв през първите години от брака, напоследък взе да се прави на разсеян, но никой не е съвършен  Grinning
Цитат
Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи.
Скрит текст:
...Аз се уча да ти вярвам, Керим, Опитвам се да започна нов живот с теб. Запомних всяка дума, която ми написа... Помниш ли деня в който ти казах, че искам да се оправя? От него ден се старая да го постигна, знаеш. Преди дори не можех да произнеса името ти. Когато ти произнасяше моето, беше, кото проклятие за мен. Мразех дори лицето ти. Сега дори ти пиша писма. Виж, държа ръката ти... И аз искам да имам семейство... Аз не искам да се разделяме. Не искам. По това време миналата година исках да умра. А сега имам причина да живея. Направих тази торта за нас. Женени сме от година... Каза, че заедно ще имаме хубави спомени. Щастливи. И аз това искам. Нека този, да бъде първия. Да не се разделяме, Керим. Да не се разделяме”.
...Но това, което ти казах е истина Керим. Не искам да се разделяме. Искам да се оправя, заради теб. Искам да имаме деца. Само търпение...
„Керим. Благодаря. За това, че си винаги до мен. Твоята подкрепа значи много за мен. Много я ценя. Обичам те”.
Тук съм. Ти успя, Керим. ... Толкова се изплаших, Керим. Изплаших се, че ще те загубя. Мислех си, как бих могла да живея без теб. Почувствах се толкова слаба. Дори само мисълта, че мога да те загубя, ми донесе неописуема болка. Не спирах да се моля. Молих се да останеш при мен. Сега отново сме заедно. С теб съм. Ти си с мен”
„Без значение какво се случва, ние ще имаме много хубави дни”
„Няма никой друг в сърцето ми, освен теб”

.... има още много, но няма смисъл да ги изреждам  Hug

п.п. Само да уточня. Не споря. Просто изразявам моята гледна точка.

ДимониHugаз пък имам доста силни реплики на Фатмагюл от втори сезон в архива. Но определено, най-силните реплики все на Енгин ги дават. И в Облака беше така, все Мустафа цитирах. Или просто той прави така, че репликите му да звучат силно или запомнящо се. Не знам кое е по-вярното.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 19:08 от hrissi_sz

# 518
Мюнир си мисли  само за пари,пари и пак пари!
Мукадес си мисли-искам интрига,интрига,искам клюки,искам интриги,ах как ги искам....

# 519
аз пък недоумявам какво правят Решат, Мюнир и Мука на подсъдимата скамейка newsm78
не че не заслужават и тримата де, ама делото е по жалба за изнасилване.....като какви ги обвиняват тука не разбирам...
добре , че Рахмито и Мука няма да се развеждат, че иначе току виж и тяхното дело го минали на това заседание....
Спиритче,най-вероятно са там за укриване на доказателства и възпрепятстване по този начин на делото.
 newsm78 Само така си мисля.

Привет на всички  Hug Hug
Аз мисля, че са като свидетели, но ще видим ... сценаристиките какво са съчинили. Мисля си още дали няма да ни поднесат, че и този път Фатмагюл губи делото и изнасилвачите не отиват в затвора, поради унищожени доказателства. Може би затова Фатмагюл казва, че никога няма да прости на Мукадес.
Благодаря и аз за поредния преведен епизод, изумена и възхитена съм от това, което правите за нас незнаещите турски език - невероятен екип сте и за създаване и поддържане на темата, и за колекцията преведени епизоди  newsm10 smile3501 newsm51
Не коментирах нищо, докато не изгледах превода на 78 епизод и аз съм от тези - харесващите го. Нестандартен сценарии (обичам изненадите) и очарованието ми от сериала от началото до момента остава. Много внимателно и търпеливо изчетох и коментариите за ВБН. Трейлърите беха наистина подвеждащи. Оказа се, че Кристен не е "катализатор" за щастливото сексуално изживяване в АВА - случи се преди да я видят. Според мен не е и новината за арестуването на Селим. Просто Фатмагюл още в Бодрум  имаше вече желание за интимната близост, при Керим (и той го каза на един от сеансите при лекарката) това желание много застрашително биваше унищожавано със спомените от нощта на изнасилването на Фатмагюл и ПБН направо си беше кошмарен "провал" точно от негова страна.
Страхотна роля е представената ни Фатмагюл - природно-интелигентна, удивителни умствени качества, съчетани с романтична чувствителност, вродена борбеност, въпреки умората от всичко преживяно  и страхотна воля за успех (дипломирането, повдигане на обвиненията и възобновяване на делото за изнасилване, съчетано със сеансите за лечението). Страхотна игра на Берен, за пръв път я гледам в този сериал. Колкото до разочарованието ви, че Енгин не е получил снощи "престижната" награда и аз не знам, що за жури и какви критерии в турската кинематография се вземат впредвид един или друг артист да бъде награден   Banghead. Моят фаворит също не е Къванч - гледах само няколко епизода от "Перла" и загубих интерес и желание. Енгин също за пръв път опознах в този сериал - харесва ми, но аз харесвам много и Халит Ергенч с ролята му и като Султан Сюлейман и сега ще отида в темата за ВВ за повече информация  Weary. Може би компетентното жури е решило пък за него, че доста награди е получил и ... стига му толкова.
Само да добавя като край на коментара си, че освен сериали или филми с режисьор Кудрет Сабанджъ сега ще следя и за следващ сериал със сценарий на тези две дами Eджe и Meлек.   Hands Clap 55

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 19:12 от dai4e

# 520
Във втори сезон Керим преживя какви ли не беди - обвинение в убийство, затвор, съд, писмото на майка му, срещата с баща му, сестра му, съмненията че ФГ не е забравила Мустафа, ужасът от отвличането и страха, че тя не е жива, прострелването, болницата, операции и т. н. ФГ не направи усилие над себе си, за да му помогне. Тя го обичаше, съчувстваше, помагаше, но това бяха нейни искрени чувства. Тя действаше според тях. А когато трябваше да спаси брат си, забравяше за собствените си чувства, както когато беше готова да се откаже от делото заради него. Страданията на Керим можеха да се облекчат с няколко думи, с малко ласки - тя не го направи. Затова казвам, че сц. дълго я държаха в емоционален блокаж и тя изглеждаше като кукла. А би трябвало, след като е претърпяла такава загуба, такава болка, да е по-готова да запази Керим, да не го приема за даденост и да го превръща в мистър Тамам.
Може би не са ми ясни мислите, но накратко - Фатмагюл направи жертви заради Рахми, не направи усилие над себе си заради Керим.

Вале  Hug, когато трябваше да спаси брат си първосигнално избра него, но накрая, все пак реши да не се отказва от делото. Пожертва го, без да знае, че няма опасност за него. Това ми е един от най-силните моменти в сериала. Помня, когато гледах сцената за пръв път. Така ме беше сграбчила за гърлото, че не смеех да помръдна. За разлика от някои от феновете на сериала, когато го гледах на маратон нямах подсказки, нито трейлъри, нито резюмета. Не знаех какво ще се случи. Вероятно и за това въздействието беше по-силно.
Не съм съгласна, че Фатмагюл не направи усилия заради Керим. Във всеки един момент, когато той имаше нужда от нея, тя беше до него. Първо в затвора, не спираше да му пише, после, когато чете писмото от майка си, стоя до него цяла нощ, подкрепя го, успокоява го... когато той искаше да си тръгне, тя не му позволи. Настоя двамата да ходят при психоложката, мисля че идеята беше нейна, благодари му, за това че винаги е до нея, показа му, че цени подкрепата му, сподели му че го обича, не се отдели от него в болницата, купи му пръстен, уши си рокля - все стъпки от нейна страна, че иска съвместно бъдеще, не спря да му повтаря, че Мустафа е минало и не изпитва нищо към него. Едва не уби Мустафа за да го защити. Замина за Бодрум, за да разбере какво става и да го накара да се върне. На рождения му ден му подари албум - един страхотен символ за общо бъдеще. Показа пред цялото семейство, колко го обича. В последния епизод - случката с Кристин. Видяхме я да брани територията си. Видях също и много дребни жестове на загриженост, които няма смисъл да изреждам. Всички ги знаем наизуст. За мен това са постъпки и действия на жена осъзнала чувствата си и отстояваща любовта си.
Не виждам Керим като "мистър тамам", а просто като влюбен мъж, който се опитва да угоди на жена си и да я обгрижва. И моя беше такъв през първите години от брака, напоследък взе да се прави на разсеян, но никой не е съвършен  Grinning

п.п. Само да уточня. Не споря. Просто изразявам моята гледна точка.

ДимониHugаз пък имам доста силни реплики на Фатмагюл от втори сезон в архива. Но определено, най-силните реплики все на Енгин ги дават. И в Облака беше така, все Мустафа цитирах. Или просто той прави така, че репликите му да звучат силно или запомнящо се. Не знам кое е по-вярното.

Ох, Хриси, много точно си го казала. Ние нямахме подсказки, гледахме на маратон - аз нер бях спала 40 часа и ако трябва да обобщя,  в сезон 1 Керим показваше повече любовта си към нея, докато в сезон 2 Фатмагюл направи доста, за да засвидетелства обичта си. Нищо, че не го казваше  толкова често, колкото на него му се искаше, но го показваше.

Сега ще споделя нещо.
Скрит текст:
Имам една приятелка - тя е с голям син и по - малка дъщеря и когато сме си говорели за деца, тя правеше следното сравнение: "Навечеряли сме се - масата е все още неприбрана. Дъщеря ми идва при мен, започва да ме гушка, да ме целува и да ми казва, че много ме обича. През това време синът ми прибира масата, измива чиниите и сяда пред телевизора или си отива в стаята. Той не ми казва, че много ме обича, не ме целува, но с действията си показва, че е така. Аз да си мисля ли кое дете ме обича повече и, ако не казваш, че обичаш, достатъчно ли е да го показваш. Аз съм сигурна че Тошко ме обича."
Така че, Фатма с действията си  показваше, че го обича, но на Керим не му беше достатъчно.

# 521
Евет! Най-после да изгледам и аз преведения 78 епизод благодарение на трите добри дами – Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра.
Без превод и с превод все ми е тамам. Но с едно гледане в повече си отбелязах момента след ВБД. Когато Фатмагюл си сушеше косата, нежната целувка по врата и после поведението им. Значи за мен бе една идея по-разчупено от след ПБН. В леглото бяха по-освободени, а след това вече облечени пак бяха смутени. Много са ми сладки точно такива.

И не съм съгласна с ValentinaP, че не правила нищо Фатмагюл за Керим. В тази сцена, която отбелязах по-горе му оправи яката например.

# 522
  • В Града на липите
Круелита, и аз го забелязах това с яката. Много ми се наби,не знам защо  newsm78 Сетих се в горската хижа, когато той й оправи косата. Много вода изтече от тогава.

dai4e, поста ти много ми хареса -/без частта за провала на Керим, за мен беше споделен миг, с най-близкия ти човек/, обаче съм 99% сигурна, че са спечелили делото. Когато Фатмагюл разказваше и стигна до там, си мисля, че ако го бяха загубили щеше да се напрегне или да помръкне. Тя си прозвуча доста спокойно. А и сякаш събраха достатъчно доказателства за да го спечелят това дело. Някой забеляза ли доктора дали беше в залата? Но те свидетелите май чакат в коридора, така че още не се знае явил ли се е или не.

Много ми е интересно какво толкова ще се случи в квартала.  newsm78

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 19:25 от hrissi_sz

# 523
Нали знаете мили дами,че любовта се проявява най-явно в малките жестове! Явно това се опитват да ни покажат! Hug

# 524
Просто Фатмагюл още в Бодрум  имаше вече желание за интимната близост, при Керим (и той го каза на един от сеансите при лекарката) това желание много застрашително биваше унищожавано със спомените от нощта на изнасилването на Фатмагюл и ПБН направо си беше кошмарен "провал" точно от негова страна.

Някои му казват така, други иначе.  Thinking Според теб е провал, а според мен Енисе.

Но пък ти прощавам заради това:  Peace

Страхотна игра на Берен, за пръв път я гледам в този сериал.

Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт