Красотата на земята сме събрали във цветята !

• 55 649
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
възрастна съседка се оплака, че нейното цвете не е цъфтяло никога, а на комшийката Х цъфти постоянно. оказа се че едната има спатифилум, а другата аспидистра  Laughing

Joy

Тя моята аспидистра е малка още, но ще ми е интересно да го видя този цвят.

# 661
  • ГОре на черешата...
Ето ме отново тук, надявам се вече да не липсвам толкова дълго...първо ще ви покажа защо ме нямаше, а после ще покажа и цветя...

Скрит текст:
...ето така заварих моето училище на 30 август - общината подмени дограмата, но само толкова - майсторите сложиха новите прозорци, подмазаха криво-ляво само отвътре и си отидоха, оставяйки такива поразии...бяха стъпвали направо върху тапицираните столове, а вар и цимент бяха бъркали направо на паркета в стаите...от тогава до вчера една шепа хора - колегите ми десетина човека, почти всички жени - превърнахме тази строителна площадка в нормално училище - по цял ден, на ръба на силите си - шпакловахме, боядисвахме, михме, чистихме, изхвърляхме боклуци, местихме мебели, качени на огромни стълби михме огромните прозорци /стаите са високи 4,80 м/, с риск да паднем от втория етаж...не помня вече колко кутии с разредител изхабих, за да отмия боята от себе си, и колко каси с оцет, за да успеем да измием варта...вечер имах сили само да се изкъпя. Всичко ме боли, всяка става и всяка кост, но в понеделник нашите ученици ще прекрачат прага на едно обновено училище, чиято голяма двуетажна сграда ще отпразнува своя 100 годишен юбилей. Вчера нямах сили да снимам как изглежда, но в понеделник ще ви го покажа, с една горчилка, която скоро няма да се изличи - никой, никой родител не дойде да ни помогне, поне за час, а помолих учениците си...не е като да няма кой - познаваме се - има и баби, и майки и бащи, които са свободни, но...аз, която имам здравословен проблем и не би следвало да работя, работих като вол, а те дори не дойдоха да видят как върви...горчи...боли...

Така заварих моята класна стая - вижте само ламината  Tired

Коридорите:

Друга класна стая:

Хайде, стига горчилка, да се радваме:

Тези всичките са тазгодишни млади мушката - след жегите вече цъфтят с пълна сила.

# 662
  • на североизток от Рая
 МариеткаHug!

Имаш прекрасни цветя.  Heart Eyes

Скрит текст:
За другото вече писах. Потресена съм. И не ми се коментира, нито пък искам да знам виновника за това безобразие дни преди началото на учебната година.

От мен скромно представяне, но Мариетка ще разбере защо съм избрала тази снимка.  Simple Smile

# 663
Браво за положения труд и усилия mari_eta    bouquet -поклон до земята от мен!!!
Радвам се,че има такива учители,които ги боли и правят невъзможното!!!
Честит 15 септември!!!  newsm51
А за родителите-просто нямам думи,все пак в това училище и тези стаи учат техните деца  Sad
За това имаш такива красиви цветя-да те радват с прерасните си цветове-заслужаваш го!!!  Heart Eyes

# 664
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чета, гледам и имам чувството, че цялата държава е така  Tired

а при нас ремонтите продължават. според едни източници - до края на месеца, според други - още два месеца  Tired
както казва поетът: "септември ще бъде май", значи през май ще отпразнуваме 15 септември  Tired

мога да предложа само съчувствие и това

# 665
  • Бургас
Нямаше ме три дни и днес като се прибрах заварих и аз цъфнали мушкати и сакъзи.Освен това имам и нови придобивки от гостуването си.Разни семена,голямо растение лимон или мандарина /не е много ясно/ и няколко студоустойчиви растения,които мисля да засадя в градината.Два дървени цветарника които трябва да обработя и ще покажа в завършен вид /надявам се скоро/
мариета,не знам какво да кажа за родителите,в училището на моите деца не е така.Аз лично винаги помагам с каквото мога,с труд най-вече и след подобни ремонти.На времето като бяха и на детска градина ходих сама три дена подред да боядисвам оградата,преди това през почивните дни бригада от родители я поправи и укрепи.Ходила съм да пазарувам пособия и помагала или каквото се налага.Никога не съм отказвала помощ ако е във възможностите ми.

# 666
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви, момичета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, вече ми олекна, живнах и  сега се заемам с погачата, която съм решила да омеся за утрешния ден - малкият ми син /набор 2007/ ще е подготвителна група - ученик вече Laughing, дето се казва, та смятам да я занеса на колектива в детската градина да се почерпят, а ако решат - може да чупнат и по малко на децата.

Нели, разтопи ме, какъв огромен цвят Hug ...

Скрит текст:
Той се събуди преди малко и ме намери на терасата, сред цветята ми, с чаша кафе...на уморения ми поглед и едва промълвеното "Добро утро" знаете ли какво получих - най-хубавата песничка на света Heart Eyes:

"Буквичката "М",
ах таз буква "М"
с нея пишем "мама"
с обич най-голяма...

...на мама ученика...

# 667
...малкият ми син /набор 2007/ ще е подготвителна група - ученик вече ....

Tired и моят най-малък.  Tired

Скрит текст:
като за първи учебен ден в живота ще влезе в една стая с неговата още 3 групи...
2/3 от стаята е заета от леглата...
изключително празнично ще бъде май  Tired

# 668
  • на североизток от Рая
  Момичета,  Hug, разчувствах се рано сутринта с вас!  Hug

Буквичката `М`... Heart Eyes

Доби, позна ли кое е твоето мушкато?  Wink

# 669
 ... Доби, позна ли кое е твоето мушкато?  Wink

Laughing цикламено на калинкави Чочки (както казваше зверчето) нямам; рошаво розово нямам; значи е другото  Hug

моите са на двора още от преди почивката. трябва да започна да ги прибирам вече  ooooh! ТИР ли да наема, ремарке ли?

# 670
  • на североизток от Рая
 Позна, Доби!  Hug

И при него в саксията изникна детелина. Нямах такава, защо и как се появи, не разбрах.. Даже върху едната дръжка съм доближила лист детелина, да я видите.  Simple Smile

# 671
Дами, можете ли да ми кажете как се казва цветето, подариха ми го. Беше като палма,  отрупани с листа и двете клонки, но в последствие всичко окапа, тъкмо мислех че е заминало когато изби наново и от долу се показаха тези, днес дори смятам да ги извадя и присадя.

# 672
  • Gone with the wind
Цветето е драцена. Не обича директно слънце.
Издънките отдолу не бих ги пипала - бих скъсила малко голите пръчки (като ги отрежеш ги сложи във вода - ще се вкоренят), за да може да се разклони хубаво и да поизпълни саксията. Иначе седи грозно такова - празна саксия, а на горе стърчат едни пръчки. Точно с такава цел орязах най-голямата ми драцена (1.50м.) и боднах единия връх в саксията - да позакрие малко голотата на пръста.

Ети, това е леко казано ужасно! И майсторите са за бой, но и отговарящия за подмяната в общината/училището трябва да си понесе последствията. Не е нормално с подмяната на дограмата да им се изчерпват задълженията - никой ли не се сети, че подмяната й води след себе си един малък ремонт и трябва и това да оправят преди да дойдат децата  Tired
пс - а за "чистотата" на работата - свинете винаги ще си останат свине  Confused

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 12:09 от ku4o

# 673
Цветето е драцена. Не обича директно слънце.
Издънките отдолу не бих ги пипала - бих скъсила малко голите пръчки (като ги отрежеш ги сложи във вода - ще се вкоренят), за да може да се разклони хубаво и да поизпълни саксията. Иначе седи грозно такова - празна саксия, а на горе стърчат едни пръчки. Точно с такава цел орязах най-голямата ми драцена (1.50м.) и боднах единия връх в саксията - да позакрие малко голотата на пръста.

Толкова разбирам и аз, като видя издънка и вадя Simple Smile
Ама то по клончетата има много пъпки, които се разлистват и ще ги отрупат според мен.
Искаше ми се да извадя едната и да се опитам да я направя пак такава с две клончета както беше тази.
Добре ако ги режа, от къде режа и какво ще стане с това, което остане да стърчи? Simple Smile

# 674
Като отрежеш се разклонява,покарват нови клонки ,а отрязаното го потапяш във вода и чакаш да пусне коренчета и засаждаш.А може и направо да засадиш като отрежеш.Отгоре на отрязаното аз слагам разтопен восък и после поставям мокро памуче,за да изкара по-бързо издънки.Сега преди 2-3 седмици отрязах моята драцена и извади две пъпчици-това и е второ рязане,че беше станала много висока.Отрежи ги наполовина,за да може върха да има място да го забодеш в пръст в саксията.  Simple Smile
Ето това е моята драцена

Общи условия

Активация на акаунт