Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 914
  • 705
  •   1
Отговори
# 180
Ако ще е на капан, ще е само нещо рибно. И то калмари и рапани. Обожавам пипала. Пък и рапани си хващам сам и си ги правя. Има си чалъм, как стават крехки. Миди понякога, ама не много често. Риба само Треска или Акула. Трицона рядко, че избягвам мазно. Ловили сме и Пахури.
И какъв е чалъма, че за мен това си остана мистерия?
Ами рапана се вари, колкото да го извадиш от черупката само. Да умре и да отпусне мускула. Ако се вари става жилав. Панира се почти суров. Слагаш една мида и като се отвори и рапана е готов.
А със замразените без черупка как става?

# 181

Че аз къде ли бях като валя цял месец всеки ден???????????????? Не вали едва от 10-на дни.
От 26 април до сега имам 29 бани, валяло, валяло... колко да е валяло?

Те дивите селяни така правят. Вали не вали - там. Галено им казваме"закъсали полякини".  Mr. Green
Не знам как реши това за дивите селяни, явно си в нещата Mr. Green
 аз лично се радвам на дълга отпуска в България и си правя каквото ми кеф, сега съм на вълна плаж! Crossing Arms
И това с полякините ми е хикс, далечна ми е твоята терминология... Stop

# 182

ляля, на мен никога не ми се е случвало някой да ми досажда, независимо дали съм била сама или с приятелки.

Може би самите вие изглеждате като двойка...търсеща спокойствие  Wink
Едва ли  5-6 жени изглеждат като двойка Wink Може и да има плаж, на който ходят младежи и девойки, които търсят такива запознанства. Тук ивицата е около 20 км. , та плаж много. Няма по- голям кеф от това да отидеш на плаж, а хората да са на по 50 метра от теб.

# 183
аз лично се радвам на дълга отпуска в България и си правя каквото ми кеф, сега съм на вълна плаж! Stop

Радостта ти струи на талази.  Crazy Само да ти кажа, че за жителите на Варна е типично да мразят туристите от твоя ранг . Така че, нищо лично. Нито си първата, нито си последната. Миналата година имаше оплаквания от руски туристи от рода на "Морето не е достатъчно солено" и "На блок масите има прекалено много храна".  Mr. Green Съвсем действителни случаи. 

# 184
Ако човек се храни на масичка, няма да влиза пясък в храната.
Добре, ама Варна на градския плаж нямат масички... Плажуващите да си носят, ми той москвича пълен с народ, няма място и за масичка ...
На заведението -има обаче там е гадно, не ходим... Joy
Нямам скорошни наблюдения от този плаж, ако не се лъжа в района на Rappongi и Кубо е като за бели хора. Не претендирам за достоверност.

Ами преди да заживея в Асапарухово, 28 години живях в Левски и израснах между 2-ра и 3-та буна. Потресен съм малоумния ни кмет как позволи това да се случи с плажа там. Това измислено име Рапонги. Отврат Sick Sick Sick Sick Взеха ни града. Този бар там за мен е незаконен и заема плажа който е на всички. Някви баровци, ама само в тъпана ни държавица се получава така.

# 185
Ами рапана се вари, колкото да го извадиш от черупката само. Да умре и да отпусне мускула. Ако се вари става жилав. Панира се почти суров. Слагаш една мида и като се отвори и рапана е готов.
[/quote]

Като с пресните. Съвсем кракто се варят. Рапан, калмар, мида ги дели само един кратък момент от перфектно до жилаво състояние.

# 186
Ако ще е на капан, ще е само нещо рибно. И то калмари и рапани. Обожавам пипала. Пък и рапани си хващам сам и си ги правя. Има си чалъм, как стават крехки. Миди понякога, ама не много често. Риба само Треска или Акула. Трицона рядко, че избягвам мазно. Ловили сме и Пахури.
И какъв е чалъма, че за мен това си остана мистерия?

Щом са извадени, панирай ги направо в тестяна панировка. Може някаква готова смесена с яйце. Те са си бланширани, но ако държиш и не са а са напълно сурови, може да ги топнеш самоза минутка във вряща вода. Нямам опит със замразени, но рапана става жилав именно от варенето. Пробвай някой направо да го панираш.  То аз така или иначе като ги вадя от черупката са почти сурови. Кипнат ли ги махам от котлона.

# 187
Като с пресните. Съвсем кракто се варят. Рапан, калмар, мида ги дели само един кратък момент от перфектно до жилаво състояние.
[/quote]
Благодаря. За калмарите и мидите се убедих, за рапаните не знаех.

# 188
Потресен съм малоумния ни кмет как позволи това да се случи с плажа там. Това измислено име Рапонги. Отврат Sick Sick Sick Sick Взеха ни града. Този бар там за мен е незаконен и заема плажа който е на всички. Някви баровци, ама само в тъпана ни държавица се получава така.

Стига де, на всички е, но някои хора взеха първа алея на концесия. Бтв, много други заведения са баш на пясъка. От няколко дена ходя на новото Кубо (точно под ФК), та и те са си по същия начин разположени, само че няма спасители и чадъри и като си вземеш питието се мяташ свободно на пясъка.  Може и без питие, хубавата музика е бонус. Simple Smile
На мене на Рапонги и околните не ми харесва придвижването. В неделя се измъквахме един час с колата. Лудо задръстване. Иначе плажовете и водата там са чисти, но много народ.

# 189
Радостта ти струи на талази.  Crazy Само да ти кажа, че за жителите на Варна е типично да мразят туристите от твоя ранг . Така че, нищо лично. Нито си първата, нито си последната. Миналата година имаше оплаквания от руски туристи от рода на "Морето не е достатъчно солено" и "На блок масите има прекалено много храна".  Mr. Green Съвсем действителни случаи. 
Не съм турист, жител съм на града, и пребиваването в родината е почти като радост на талази  hahaha
Не гледам плажа на снимки, там съм през деня и ако ми залипсва гледам го през терасата вечер.
Туристите не ми пречат, те наливат пари в нашата икономика, и може морето да не им е солено, като клиенти са си в правото да мрънкат  Peace

# 190
Не съм турист, жител съм на града, и пребиваването в родината е почти като радост на талази  hahaha
Не гледам плажа на снимки, там съм през деня и ако ми залипсва гледам го през терасата вечер.
Туристите не ми пречат, те наливат пари в нашата икономика, и може морето да не им е солено, като клиенти са си в правото да мрънкат  Peace
Да внимават следващия път какво поръчват.

# 191
Потресен съм малоумния ни кмет как позволи това да се случи с плажа там. Това измислено име Рапонги. Отврат Sick Sick Sick Sick Взеха ни града. Този бар там за мен е незаконен и заема плажа който е на всички. Някви баровци, ама само в тъпана ни държавица се получава така.

Стига де, на всички е, но някои хора взеха първа алея на концесия. Бтв, много други заведения са баш на пясъка. От няколко дена ходя на новото Кубо (точно под ФК), та и те са си по същия начин разположени, само че няма спасители и чадъри и като си вземеш питието се мяташ свободно на пясъка.  Simple Smile

Не го приемам, защото тези барове заемат малкото място, не приемам и чадърите, защото са повече от колкото трябва. Къде остана свободната зона. май я няма вече. Добре че се преместих от родния си плаж, въпреки, че Левски си ми е роден и го обичам. Но поне в Аспарухово свободната зона е голяма и не ни рекетират. Аз на 2-ра място едва намирам.

# 192

Тези теории ги разправяй като се прибереш от ваканция. Тук си знаем кои туристи са добри за икономиката и кои ни изправят косите и им траем безобразията по няколко месеца в годината.
И като си само във ваканция във Варна, коя икономика точно смяташ за "нашата"?
Ако искаш не ми отговаряй. Този разговор съм го водила много пъти. Както се казва, фестивалът Варненско лято започна.  Blush Упс, забравих че си от Варна, но не си наясно с терминологията.  hahaha

# 193

Стига де, на всички е, но някои хора взеха първа алея на концесия. Бтв, много други заведения са баш на пясъка.
А там как са заведенията, стоят ли и през зимата? И ако не стоят,  всяка година ли са на едно и също място? Тук има квота колко плажни заведения е позволено да има. Примерно от общината са решили да са 5тази година, играе се на търг за място, но то е само за летния сезон. Сглобяват ги юни и ги махат в края на септември. Ако тази година някой бар е на определено място, следващата може да е на съвсем друго, зависи кое място се е паднало. А може и изобщо да го няма.

# 194
Хахха, тая Зима Морето май им ги взе. Иначе си стоят.

Общи условия

Активация на акаунт