Но... ходим по плажните капанчета и хапваме там или си взимаме бира и цаца (тях си ги носим на хавлийките и не ми пука на кой му причинявам "скомина") - това си е плажен кеф.
Но и ние почти не ходим на плаж - чак привечер, за да се къпем в морето и да правим замъци. През деня се разхождаме и ходим по заведения.
Важното за мен на плажа е да си съберем боклуците, когато си тръгваме и се отвращавам от разни мърлячи, които си заравят фасовете в пясъка и си захвърлят шишета, чешки и хартийки, където им падне.
Дали някой яде или не, не се впечатлявам. Плажът си е като пикник - нека хората ядат и спят - не ми пречат, ако се държат културно.
Дразнят ме тези, които играят мач между хавлиите и ми пълнят очите и устата с пясък.
Между другото, на плажа никога не съм се заглеждала по другите хора - кефя се на собствените ми изживявания. Пък и не се впечатлявам кой и как изглежда - нали идеята е да се поразсъблечеш, да се попечеш, да си починеш и т.н., а не да си демонстрираш балната рокля и кралските маниери.
И обожавам нашето Черноморие, особено Южното. Да, харесвам и плажовете в Италия и Турция, примерно, а да не говорим за някои острови. Но нашето "блато" най-много го обичам.
Ползвам я за пикник.
?