Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 891
  • 705
  •   1
Отговори
# 285
На плажа ме е гнус да ям и да пия, заради пясъка и не нося храна. Дори и вода избягвам да нося, че полепва и по нея.
Но... ходим по плажните капанчета и хапваме там или си взимаме бира и цаца (тях си ги носим на хавлийките и не ми пука на кой му причинявам "скомина") - това си е плажен кеф.
Но и ние почти не ходим на плаж - чак привечер, за да се къпем в морето и да правим замъци. През деня се разхождаме и ходим по заведения.
Важното за мен на плажа е да си съберем боклуците, когато си тръгваме и се отвращавам от разни мърлячи, които си заравят фасовете в пясъка и си захвърлят шишета, чешки и хартийки, където им падне.
Дали някой яде или не, не се впечатлявам. Плажът си е като пикник - нека хората ядат и спят - не ми пречат, ако се държат културно.
Дразнят ме тези, които играят мач между хавлиите и ми пълнят очите и устата с пясък.
Между другото, на плажа никога не съм се заглеждала по другите хора - кефя се на собствените ми изживявания. Пък и не се впечатлявам кой и как изглежда - нали идеята е да се поразсъблечеш, да се попечеш, да си починеш и т.н., а не да си демонстрираш балната рокля и кралските маниери.
И обожавам нашето Черноморие, особено Южното. Да, харесвам и плажовете в Италия и Турция, примерно, а да не говорим за някои острови. Но нашето "блато" най-много го обичам.

# 286
лошото е че ако си вземеш храна, тя за съжаление обикновено става на каша от горещината. Водата пък става прекалено топла за пиене. Затова предпочитам да си купя нещо от нехигиеничните заведния по плажа.
Обаче не мога да отрека факта, че при всяка почивка на морето в България, децата ми хващат разстройство.

# 287
На плаж не обичам да ям. Така или иначе сме хапнали на закуска преди да отидем на плаж, не виждам необходимост от ядене.
За детето взимам солети и вода. Тя не закусва преди 10ч, а по това време вече гледаме да сме на плажа. Но и там хапне няколко солети и до там.
Носим си безалкохолно обаче, защото ожадняваме.
Ако минат с царевица рядко ни се разминава, макар че една цяла не може да изяде и редовно се хвърля половината.
Всичко си събираме в чантичка и после се изхвърля.

# 288
  • sofia
Ядем на плажа. Стоим по цял ден.
Люспите от семките се плюят в пликче.
Единственият път, когато някой (в случая мъжа ми) се раздриска беше след консумирана цаца от плажно заведение!
Ходим на море края на юни, няма навалица и по плажа е спокойно.

# 289
Здравейте,
можете да се възмутите на заглавието, но ние българите не знаем къде се намираме...
Така се случи, че от 8-9 години не бях посещавала български плаж, тази година обаче "уцелих" лято във България,
 от месец и нещо всеки ден съм на плаж и не вярвам но очите си.
Преглътнах, че 60 % са по монокини дори и да не е най добрата гледка, преглътнах кучетата плажуващи редом със стопаните си, НО не мога да преглътна че от 12 часа се започва едно ядене на филии с лютеница домати и краставици. Днес един господин си беше донесъл пластмасова бутилка домашно вино и със жена му извадиха едни буци със сирене един хляб и се чупеше и се ядеше  Shocked Какво за бога става с тези хора? Била съм по много плажове, но това като нашето никъде го няма.
Събота и неделя на градски плаж не се стъпва.
И вие ли плюскате домашни гозби когато сте на плаж?
Може би, нямат пари за ресторант примерно и затова ядат по плажа. Чесно казано, много смешно ми стана като прочетох темата. Затова и не посещавам плажове и ми едно от най-нелюбимите места най-вече когато има "хора" там. Не бих могла да преглътна и монокинито. Мазането на филий е малко странно, все пак човек трябва да е хапнал преди плаж и като огладнее да си ходи да яде някъде.

лошото е че ако си вземеш храна, тя за съжаление обикновено става на каша от горещината. Водата пък става прекалено топла за пиене. Затова предпочитам да си купя нещо от нехигиеничните заведния по плажа.
Обаче не мога да отрека факта, че при всяка почивка на морето в България, децата ми хващат разстройство.
Вземете си хладилна чанта. Peace

# 290
Red Velvet,
мястото го разбра къде е, нали?

Ами не, Варна никога не ми е била любим град. Нито Бургас. Пак казвам--ходя само в курортите, но тази година ще ходя и в Несебър и ще гледам за москвичи, които носят буци сирене и домати и ядат на плажа....(не москвичите, а хората, които слизат голи и полуголи от тях). Няма да сме на ол инклузив, та предполагам, че и ние ще мааме сандвичи на плажа и ще сме ебаси простаците  Mr. Green Ще се снимам специално за темата.

# 291
Имам хладилна чанта Wink Ползвам я за пикник.
Но при положение, че на плажа има достатъчно възможности да си купя студена минерална вода, не виждам причина да мъкна хладилната чанта

# 292
Red Velvet,
мястото го разбра къде е, нали?

Ами не, Варна никога не ми е била любим град. Нито Бургас. Пак казвам--ходя само в курортите, но тази година ще ходя и в Несебър и ще гледам за москвичи, които носят буци сирене и домати и ядат на плажа....(не москвичите, а хората, които слизат голи и полуголи от тях). Няма да сме на ол инклузив, та предполагам, че и ние ще мааме сандвичи на плажа и ще сме ебаси простаците  Mr. Green Ще се снимам специално за темата.
Ами действието се развива на градски плаж.По курортите са рядкост тези изпълнения. Москвичa не беше сериозно, а образно казано...

# 293
  • София/Горна Оряховица
Вчера четох темата за яденето по детските площадки, днеска пък трън в очите  на хората е "плюскането" по плажа. Утре проблема ще са енергийните блокчета, които планинарите "нагъват (на тоя място организирам конкурс за подходяща дума, която да замести иначе тривиалния възвръщаем глагол "храня се").

На плажа се храня. На който му пречи киселото ми мляко в 9 сутринта - да не ме гледа. Отивам на плаж в 7 сутринта, за да се накефя на все още прекрасно миришещото море, да си намеря хубаво място и да си увелича времето за плаж, щото все пак в 11 и 30 най-късно отплавам от плажа.
Чудя се и къде са тия възпитани дами, които вечно си прибират боклука от плажа. Щото не един и два пъти на съседната кърпа е имало достолепни целулитени мадами, държащи да осветлят целия плаж с факта, че живеят в "чужбината". А същите ми се присмяха като извадих торбата за боклук и 10 души компания чинно си прибрахме и банановите обелки и чашките с фасове и бирените кенчета.

На мен ми пречи миризмата на мазнина и кебапчета и кюфтета от "капанчетата". Както и цената им. Ако авторката и себеподобните й, на които моята закуска или пък студено сокче им пречат - много ви моля, дайте ми по 3 лева за малка бира и това ще пия  Peace . Само дето със доста зор ще ме накара някой да ям храна, сготвена в съмнителните постройки.

Егати и културата, егати и чудото.

П.П. Спрете се бе, 4ти път не мога да публикувам  Mr. Green .

# 294
И мен ме дразнят тези "капанчета" в които цари такава мръсотия, но чудно как хората ги смятат за хигиенични. Или си мислят, че вътре няма доволно количество пясък. ))))
А смрадта на печаща се треторазрядно качества кайма пък е изключителна...)
И не виждам причина да не си взема бутилка вода и безалкохолно, вместо да давам по 3-4лв, защото някакъв умник решил да плясне хладилна витрина на плажа...

# 295
  • sofia
За половин литър шишенце - 1,50 лв. Големи не продават. Децата изпиват мин. 2 литра вода.....дали пък няма да нося? Има начини да се съхрани хладна.

Само за сладоледа правя компромис с двойната цена.

Още ми е пред очите една по монокини седнала в заведението, ама това само веднъж съм го виждала.

# 296
не ми е направило впечатление минералната вода да е толкова скъпа на плажа. Доколкото си спомням ит миналата година едно малко шише беше около 50 ст

# 297
  • София/Горна Оряховица
Е кажи кой е тоя плаж де  newsm78 ?
Напълно съм сериозна - от 2008 до сега съм била на няколко плажа. В Албена, в Бяла, в Обзор, Варна, Дружба (новото му име го забравих). Минерална вода под 1,20 не видях, и то половин литър. А само аз изпивам по около 2 литра на плажа. Вярно е, че съм на почивка, ама ако за всяко нещо разсъждавам така - ще се разоря за 3 дена на морето.

# 298
И  да си носят вода от вкъщи, голямa работа, бедността не е порок; само филии със лютеница и домати и провиквания" що не си зела сол ма", ей това ме дразни...

# 299
Не знам къде и колко е хигиенично и дали попадаме на качествени капанчета или ние имаме здрави стомаси, но сме имали един-единствен случай на стомашно разстройство на морето и то децата - докато ги настигнем се бяха напили хубаво с вода от чешмата до плажа на Градина (действието се развива преди около 4-5 г.).

Общи условия

Активация на акаунт