Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 861
  • 705
  •   1
Отговори
# 300
Е кажи кой е тоя плаж де  newsm78 ?
Напълно съм сериозна - от 2008 до сега съм била на няколко плажа. В Албена, в Бяла, в Обзор, Варна, Дружба (новото му име го забравих). Минерална вода под 1,20 не видях, и то половин литър. А само аз изпивам по около 2 литра на плажа. Вярно е, че съм на почивка, ама ако за всяко нещо разсъждавам така - ще се разоря за 3 дена на морето.
Варна в града, малка вода е левче, но това изобщо не е драмата...

# 301
  • sofia
Човек, като отива някъде трябва да е подготвен за местните обичаи и навици  Mr. Green

Вчера един псуваше по един дядо на пешеходна пътека...нали са отворени прозорците, та всичко се чува.....същото и за плажа - има ги всякакви. Ако почна да се впрягам на всички, по-добре да отида на луната да живея.

И на мен ми се е случвало да ям филия (сандвич) на плажа, че и краставица, и домат.........сигурно съм проста, ама пък и нямам претенции да не съм.

# 302
  • BG
И  да си носят вода от вкъщи, голямa работа, бедността не е порок; само филии със лютеница и домати и провиквания" що не си зела сол ма", ей това ме дразни...

Дразни те, не дразни, това си е традиция от векове!  Laughing

http://www.vbox7.com/play:818ab9b8

# 303
Не знам къде и колко е хигиенично и дали попадаме на качествени капанчета или ние имаме здрави стомаси, но сме имали един-единствен случай на стомашно разстройство на морето и то децата - докато ги настигнем се бяха напили хубаво с вода от чешмата до плажа на Градина (действието се развива преди около 4-5 г.).
На Градина водата не става за пиене открай време. 15 години поред ходихме там на почивка и винаги сме купували вода, защото иначе стомашните проблеми са неизбежни. Една-две години се опарихме всички подред и повече не.

А по темата:
На плажа обикновено се храним стабилно, понякога и огън палим, и скара печем, и домати и хляб си носим, че и бира пием (такова просташко и неквалитетно питие Mr. Green). Като деца що циганска баница сме изяли по плажовете, но няма как - водата и слънцето уморяват и човек огладнява.
Понякога взимаме диня и я оставяме да се плацика край брега, докато й дойде времето. А после я разрязваме и децата взимат по едно парче и си заравят муцунките в него, а сокът им тече по коремчетата и плюят семките по пясъка.
Това е единственият боклук, при това органичен, който оставяме след себе си. На тръгване си събираме всичко останало в торби и го изнасяме от плажа. А нерядко и почистваме на онези преди нас, защото плажчето, на което ходим е малко и иначе трябва да плажуваме сред боклуци.
И не се гнусим от пясъка, и по капанчета рядко ходим.

Общо взето, знаем как и къде да плажуваме, така че да извлечем максималното удоволствие от това.

# 304
Последното ми ходене беше на Равда и със сигурност няма да стъпя повече там. Отидох от сантимент по отминалите детски дни, когато ходех там на лагер от училище. Плажът е толкова натъпкан, че едва ли не като легна и краката на някой са на главата ми. И да, беше пълно с хора, които бяха отишли на море за няколко дни, само дето не спяха на плажа и съответно доста дини, филии и семки се размятаха наоколо. Не видях някой да почисти след себе си.
И да, не е приятно нечие дете постоянно да търчи на няколко сантиметра от главата ти и пясъкът да те шиба по лицето. Фактът, че имате деца не ми пречи никак, пречи ми това, че явно мислите, че щом имате деца всичко ви е позволено, ама не е така. Ако аз стана и си изтръскам хавлията до вас и ви напълня очите с пясък, ще вдигнете олелия до небето, ама щом детето пълни моите, няма проблем. Хората трябва да се съобразяват с вас, ама вие не.

# 305
Що всеки втори не обичал да яде на плажа, защото не искал да поглъща пясък? Не схванах само, нарочно ли си ръсете пясък по храната?
тц, не е нарочно, ама не ми остава чиста храната какво да правя Simple Smile ти проблем с неядящите на плажа ли имаш Simple Smile
Аз, както каза една съфорумка, нямам никакви проблеми на плажа! Wink
Просто се чудех що си пълните храната с пясък? Ама явно ви е кеф така... Ваша работа.
На мен, когато ми се дояде нещо, си го ям без да си го търкалям по плажа първо.

# 306
  • София/Горна Оряховица

На мен, когато ми се дояде нещо, си го ям без да си го търкалям по плажа първо.
Я, и аз така! Отнякъде се взимат 1-2 песъчинки, ама не ям мляко с пясък или диня, обилно наръсена с миди.

# 307
А по темата:
На плажа обикновено се храним стабилно, понякога и огън палим, и скара печем, и домати и хляб си носим, че и бира пием (такова просташко и неквалитетно питие Mr. Green). Като деца що циганска баница сме изяли по плажовете, но няма как - водата и слънцето уморяват и човек огладнява.
Понякога взимаме диня и я оставяме да се плацика край брега, докато й дойде времето. А после я разрязваме и децата взимат по едно парче и си заравят муцунките в него, а сокът им тече по коремчетата и плюят семките по пясъка.
Това е единственият боклук, при това органичен, който оставяме след себе си. На тръгване си събираме всичко останало в торби и го изнасяме от плажа. А нерядко и почистваме на онези преди нас, защото плажчето, на което ходим е малко и иначе трябва да плажуваме сред боклуци.
И не се гнусим от пясъка, и по капанчета рядко ходим.

Общо взето, знаем как и къде да плажуваме, така че да извлечем максималното удоволствие от това.

Лелееееее, толкова картинно си го представих, че ми се доходи на плаж  Hug Hug Hug
И ние си имаме едно такова малко плажче, така че напълно се отнесох в спомени и представи  sun

# 308
Моите деца не пият вода от чешмата на морето.
Ох вие какво ме погнахте за цената на водата- миналата година бяхма във Варна и то точно на централния плаж. Като се слезе по тези извити стъпала има едно павилионче с хладилна витрина - оттам си купувахме водата  и то точно в малки шишенца. Не сме се разорили, де споко. По-голям проблем е храната и свързаните с това стомашно чревни разстройства

# 309
Red Velvet,
мястото го разбра къде е, нали?

Ами не, Варна никога не ми е била любим град. Нито Бургас. Пак казвам--ходя само в курортите, но тази година ще ходя и в Несебър и ще гледам за москвичи, които носят буци сирене и домати и ядат на плажа....(не москвичите, а хората, които слизат голи и полуголи от тях). Няма да сме на ол инклузив, та предполагам, че и ние ще мааме сандвичи на плажа и ще сме ебаси простаците  Mr. Green Ще се снимам специално за темата.
Ами действието се развива на градски плаж.По курортите са рядкост тези изпълнения. Москвичa не беше сериозно, а образно казано...

Ааааааааааа, значи ето--започна да признаваш,че е нямало Москвич. След малко и вестник няма да има  Joy Joy Joy Joy

# 310
Плюскам, лапам, гнявя, ям, бутам и всички синоними на храня се, всякаква храна в устата си на плажа! Нося си хладилна чанта, пълна с кайсийки, праскови, банани, ядки, сандвичи с домати и краставички+синьо сиренце и моцарелка, маслини, гъши печен дроб, мартини, натурални сокове, вода, студени чайове, бири и дъвки!
Обаче с целият този бар-грил не ходя по градските плажове((няма място), а в забутани дивотийски места останали все още по нашето прекрасно Черноморие, в близост до нас няма хора, чак в далечината, тишина, отзад от гората птички пеят, насекоми жужат,  унасящо спокойствие. Детето бяга колкото си иска и където си пожелае, на никой не досажда и не пречи, вика, рита топка, пее си песни, танцува. Аз съм се пуснала само с долнище на бански и увила бюста си в лек копринен шал, меса от мен не стърчат, заради перфетната ми фигура(ха-ха), но пък и да се мятаха, няма "псевдо-културни" интелектуалци на които да им пречат!
Последните се бутат У варненския плаж и цъкат с езици, кой какво ял, пил, пикал и с..л Joy
Някой и припадат на Южния ви плаж: http://www.blitz.bg/news/article/142286

# 311
Моите деца не пият вода от чешмата на морето.
...

И моите не пият, но при споменатата случка бяха на 3 г. и уж си миеха краката на чешмата. Confused

По принцип, вода от чешмата не е хубаво да се пие извън мястото на местоживеене (ако и тя става изобщо).

# 312
# 313
  • Пловдив
Искам да ви кажа едно - като идем на плажа две фамилии с 5 деца под 7годишна възраст и рано-рано се позиционираме под чадъра след това ВСИЧКИ ни заобикалят! И около нас плажа празееееееен! Изпитано, изпробвано и доказано работи.

# 314
  • Linz
Плюскаме, наливаме се и си мием прасковите в морето.

Общи условия

Активация на акаунт