Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 780
  • 705
  •   1
Отговори
# 405
  • Linz
За лютеница не бих се сетила когато има пресни домати.
Обаче нося на друга непрестижна храна- баници, тутманици, сандвичи... и о, ужас- бира!

# 406
Хубаво лютеница, маже да е много вкусна, но си има начин да се храниш ...
И като си избрал на плажа, прави го така че да не разбира половината плаж че се отвориха дисагите...

И к'во като разбере половината плаж, че ядеш? Нещо срамно има в храненето ли?
На мен ми е по-противно да ми се надупи слон в прашка ( доста срещано явление ) с посинели от триене бедра, отколкото, че някой яде, каквото и да било.

# 407
колкото до здравословни проблеми - не съм имала от морска вода никога.

OХ, само не ходи, Ангелче, на Равда на плаж, еле пък с детето!
И аз така виках - това пък стомашни вируси, глупости, дето всички толкова реват, водата там не пиели, паника се прави страшна, като се тръгне, лекарства се мъкнат - ужас, особено с деца... До сега никога, на никой от нас (да чукна надърво) не ни се е е случвало.
Та си ходя на море с огромен кеф - не отида ли, направо не знам къде съм - обожавам го! Всички сме така.
Обаче бяхме на една къща, близо до Равда, малката трябва да беше на 11месеца... още май не се беше съвсем разчуло за тяхната хубава "канализация" на плажа  Sick Та и се появи едно като пъпка, на кръста. Отначало не му обърнах много внимание - пъпка, като пъпка... Ама взе да расте, после се разрани, влaжно едно такова стана, кора правеше.. гадост. Накрая се озовахме в Кожния диспансер, като си отидохме в София. Та там ни дадоха една антибиотична паста, забравих му името на кожното заболяване.. ама ще се сетя и ще го напиша. От мръсната вода си беше, категорични бяха. Мазах, оправи се.. бавно.

Както и да е де, това не ме кара да ходя на морето с хиляди охкания и уплахи, де Wink
Ако всичко ми беше толкова неприятно, никога не бих ходила.

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 12:02 от Сова

# 408
  • до най-прекрасния мъж
А да си измия плодовете там, където всеки си топи дупето, не бих и ми звучи гнусно.
Като говориш за гнусно, влизала ли си в кухнята на някое от заведенията, в които си се хранила?
Морските басейни са самопречистваща се система. Много по-вероятно е да лепнеш някоя болест на пясъка, отколкото в морето.
Не се храня по заведения, още повече пък на морето или в плажните капанчета. Може да съм Бай Ганьо, но предпочитам на море със щайгата домати, сиренцето и кухня в квартирата, за да си готвя домашна храна.

# 409
На плаж редовно ми се случва предимно да пия много вода.
Ако ще ям нещо, то е някакъв плод или зеленчук, разбира се - донесен от вкъщи или купен от достатъчно далечно място от плажа.
Боклуците, продавани около плажа не ми харесват и не могат да ми харесат, а цял ден да стоиш под слънцето, да плуваш, без да сложиш нищо в устата си, поне за освежаване - не ми се струва много здравословно...
Нямам против, който, каквото иска да си носи.
Имам против боклукът, който после никой не си прибира или поне хвърля в кошчетата.
Имам против фасовете, които по численост се съзтезават с песъчинките на пясъка под краката ми.
Български плажове съм решила да пропускам. Освен с малки изключения, когато съм на гости тук-там.

# 410
  • София
Сова - ние по южното черноморие пребиваваме Simple Smile иначе и лекарства мъкна  цяла чантичка и  вода само бутилирана пием.... по заведения се храним, като избирам храната която ми се види най-малко "опасна", ей на ама таратор или айрян никога няма да си поръчам на море Wink и винаги питам  например какво биха препоръчали за детето, хората си казват, това не, по-добре онова вземете... та не знам  засега не сме имали грижи...а той самия и плува и се гмурка и се нагълтва яко с вода от самото море.

# 411
И като си избрал на плажа, прави го така че да не разбира половината плаж че се отвориха дисагите... Алеко го описал доста преди мен, за какво иде реч  Peace
Тук ме заинтригува вече.  Grinning  Колко са начините да ядеш филия с лютеница?

# 412
  • Sofia
Никога не ядем на плажа, но и никога не стоим по цял ден, та след закуската сутрин до обяд издържаме без да "плюскаме", а преди да отидем на обяд предпочитаме да махнем банските, да се изкъпем и преоблечем, но честно казано не ми пречи другите хора да ядат на плажа.

# 413
  • до най-прекрасния мъж
И като си избрал на плажа, прави го така че да не разбира половината плаж че се отвориха дисагите... Алеко го описал доста преди мен, за какво иде реч  Peace
Три:
Първи - намазваш на филия и ядеш.
Втори - ядеш хляба, отделно с лъжица от бурканчето си взимаш лютеница.
Трети - чупиш си залък, топиш в лютеницата с ръце и ядеш.
Може да има и още, но те са вариации на тези три  Joy Joy Joy

# 414
Аз се сещам само за един - отхапваш, дъвчеш, гълташ.  Mr. Green

# 415
  • София/Горна Оряховица
Четвъртия е следния: отхапваш хляб, дъвчеш 2-3-4 пъти, навираш си езика в буркана с лютеница и накрая се оригваш  Mr. Green .

Дори не мога да си го представя  hahaha .

# 416
  • Варна
Един - у вас, на тъмно.

Ако излезем малко от темата, трябва да си признаем, че проблем с канализацията и замърсяването на морето има, не малък. Каналите се изливат в морето, да - и по градските плажове на Варна, и, даже - особено, на Златни пясъци. Затова се и пише, и се тръби, но нищо не е направено, защото инвестициите, които са необходими, за да се изпълнят стандартите по извеждане на замърсените води, са много големи. Един съвет - избягвайте градските плажове - и южния, и бившия "офицерски", и тези на Златните. Не съм чак параноичка, но малки деца, които често гълтат морска вода, на градски и "златни" плажове не водя. Да не говорим, че не понасям многото народ и бетон.
От друга страна - и пикник в гората е опасна работа - два кърлежа прихванах оня ден! Crossing Arms

# 417
Аз се сещам само за един - отхапваш, дъвчеш, гълташ.  Mr. Green
И аз щото. Grinning   Но пък щом за авторката има приемлив и неприемлив начин, то сигурно са повече от един. Thinking
Ментова, на тъмно не си улучвам устата.  Crossing Arms

# 418
А ние.. май всичко си ядем и пием, пък до сега - късмет ли, какво ли... не сме имали никакви такива. Е, уж ходим само по вече проверени кръчмета, но Wink...
Само това, кожното преди 3г Simple Smile

P.P. Аз и до сега не съм май съвсем наясно - -кво толко Wink й е на водата по морете, че е толкоз страшна? Не морската, питейната имам предвид? Всички все това говорят.. ама защо, какво е по-лоша от където и да е.. не знам?

# 419
  • на брега на морето
А къде е темата за възмущение от голите дечица на плажа?

Чакам я с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт