Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 736
  • 705
  •   1
Отговори
# 480
Наистина ли се умилявате, ако нечии деца непрекъснато ви пълнят хавлията, книгата, кафето, лицето с пясък?
Освен вашите, разбира се.
И наистина ли смятате за нормално, че чуждите хора трябва да търпят всякакви неща, само защото на вашето дете му се тича между хавлиите и не трябва да му се скърши ентусиазма за беснеене?
И наистина ли, ако това се случи, не се извинявате на хората-потърпевши и не обяснявате на детето си, че така не е хубаво да се прави?

Явно е тънка и неуловима разликата между това да стоиш, да гледаш, да си кажеш - голяма работа, детето е малко и това да станеш, да отидеш до него, да обясниш, че не бива така и да се извиниш на хората.
Второто явно е изключително трудно, лошо и граничи с казарма и строг режим...
.
дааа и то като разбере и ще го държи чак до другото лято
Не е нужно да го държи и 5 минути. Но родителят е затова, да стане, да го заведе, обяснявайки до мястото, да му покаже как така и какво е това ходене внимателно. Ако е нужно и 100 пъти, а не да го мързи...

# 481

Разбират, разбират, много добре разбират даже.
Дали трябва да се извинят, ако неволно напръскат някого с вода/пясък и прочие, или да си траят и да се правят, че нищо не е станало. Каквото видят от родителите си, това усвояват.

# 482

Разбират, разбират, много добре разбират даже.
Дали трябва да се извинят, ако неволно напръскат някого с вода/пясък и прочие, или да си траят и да се правят, че нищо не е станало. Каквото видят от родителите си, това усвояват.

А, Сия го е казала добре!  Peace Mr. Green

# 483
  • Бургас
е да де. нали и аз това казвам - докато се научи неминуемо ще има посипани хора. а дали родителят въобще го учи е отделен въпрос.

# 484
Nekomusume, за другите не мога да кажа, но аз не си развалям настроението за попаднал върху хавлията ми пясък по вина на дете, дали моето или чуждо е без разлика. Аз и като си сменям позата, пак се опесъчава.  Grinning

# 485
  • Sunshine state
Изобщо не ме интересува пясък върху хавлията-въргалям си се с кеф и на гол пясък. hahaha
Детето на море поне до 4 години няма да заведем.

# 486
  • София/Горна Оряховица
Nekomusume, за другите не мога да кажа, но аз не си развалям настроението за попаднал върху хавлията ми пясък по вина на дете, дали моето или чуждо е без разлика. Аз и като си сменям позата, пак се опесъчава.  Grinning

И аз така  Peace . Даже сама успявам да си хвърля повече пясък по хавлията отколкото децата.
А чуждите деца обикновено много ме харесват, или аз попадам на общителни и накрая завършваме като строим заедно замък и милото ме привиква да си ходим  Mr. Green .

# 487
Ей, ама пак показвате ниска класа. Как така ще лежите върху хавлия просната направо върху пясъка?!  Whistling
Има си шезлонг за тази работа. Peace
Но много се отклонявате от темата. Гледахме в чуждото канче - някой яде ли и какво. Ако е непакетирано - селяния до шия. Crossing Arms
 Crazy

# 488
По масовите плажове простотията също е масова. Пясък по хавлията, наръсен от тичащо дете, мога да понеса, но когато едно момиченце клекна и се изака точно до хавлията ми, а бащата, без никой нищо още да му е казал, започва нервно да зарива лайното с крак и да говори с агресивен тон: "Само некой да ми каже нещо! Как може кучетата да се из**рат, а детето да не може да се из**ре?", вече си казах, че определено аз не съм за там. Приключих с ходенето на море в масови курорти, точно както с ходенето на кино на масови и силно посещавани прожекции, аз и яденето на пунакни в киното не го одобрявам, нищо че не е забранено.

# 489
Хапвам си,да.

# 490
Отдъхнах си, най-после темата тръгна в правилна посока  Mr. Green

# 491
По масовите плажове простотията също е масова. Пясък по хавлията, наръсен от тичащо дете, мога да понеса, но когато едно момиченце клекна и се ...

Направо ми е непоносимо да чета, добре,че не съм обядвала.
Ще се откажа съвсем това лято да ходя на плаж.

# 492
...
Ще се откажа съвсем това лято да ходя на плаж.

Просто не ходи по нашенските!  Peace

# 493
Я аз да си направя едно списъче, че другата седмица заминаваме и трябва да сме подготвени как да се държим подобаващо на плажа.
1. Никакво ядене. Ако си купиш царевица, сладолед или геврек от преминаващия продавач, е редно да се отделиш надалеко, на някоя усамотена пейка и тайно да си го излапаш.
2. Никакво викане /особено детска глъч/
3. Абсолютно е забранено да се ходи между хавлиите, а тичането е равносилно на ерес.
4. Монокините са разрешени само ако си много млада, с много красиво тяло, стегнат и голям бюст.
5. Пиенето на бира, коктейли или дори безалкохолни напитки е противоестествено, грозно и издава всякаква липса на възпитание.
6. И, изобщо, най-добре е деца да не посещават плажа. Те трябва да се държат на къс повод в някоя влажна и тъмна пещера поне докато не завършат средно образование.
Моля, ако съм пропуснала някое важно правило, да ме сръчкате още сега, че иначе ще ми проличи колко много ми липсват първите седем години.
Някои хора май бъркат плаж с музей или библиотека.

За да се спася от всички укорителни погледи, които биха ме изпепелили или поне вгорчили престоя ми на плажа, винаги си плащам за чадър и шезлонги на първа линия. Така не виждам възмутените физиономии зад гърба ми. Единственото нещо, което може да ме подразни на плажа е, ако някой дойде и си бучне частното шаренко чадърче пред моя шезлонг и ми скрие гледката към морето.

И за да съм съвсем по темата - първо - никога не плюскам като за последно и второ - когато ми се яде, плюскам и на плажа.

# 494
Я аз да си направя едно списъче, че другата седмица заминаваме и трябва да сме подготвени как да се държим подобаващо на плажа.
1. Никакво ядене. Ако си купиш царевица, сладолед или геврек от преминаващия продавач, е редно да се отделиш надалеко, на някоя усамотена пейка и тайно да си го излапаш.
2. Никакво викане /особено детска глъч/
3. Абсолютно е забранено да се ходи между хавлиите, а тичането е равносилно на ерес.
4. Монокините са разрешени само ако си много млада, с много красиво тяло, стегнат и голям бюст.
5. Пиенето на бира, коктейли или дори безалкохолни напитки е противоестествено, грозно и издава всякаква липса на възпитание.
6. И, изобщо, най-добре е деца да не посещават плажа. Те трябва да се държат на къс повод в някоя влажна и тъмна пещера поне докато не завършат средно образование.
Моля, ако съм пропуснала някое важно правило, да ме сръчкате още сега, че иначе ще ми проличи колко много ми липсват първите седем години.
Някои хора май бъркат плаж с музей или библиотека.

За да се спася от всички укорителни погледи, които биха ме изпепелили или поне вгорчили престоя ми на плажа, винаги си плащам за чадър и шезлонги на първа линия. Така не виждам възмутените физиономии зад гърба ми. Единственото нещо, което може да ме подразни на плажа е, ако някой дойде и си бучне частното шаренко чадърче пред моя шезлонг и ми скрие гледката към морето.

И за да съм съвсем по темата - първо - никога не плюскам като за последно и второ - когато ми се яде, плюскам и на плажа.
  Peace

Общи условия

Активация на акаунт