Анална фисура 2

• 183 819
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 180
... Има ли надеждно лечение с мазила, някой вълшебен крем...
Няма
Започни с хранителен режим и Дуфалак. Аз ползвам крема на Матев, помага за спазъма, но само с   крем няма да се затвори раната.
Вече не ползвам никакъв крем против спазъм, открих друг ефективен начин. Презерватив върху палеца, намазвам с интимен шампоан и внимателно прониквам. Сфинктера лека полека се отпуска и позволява проникване... и спазъмът се успокоява. Измивам с топла вода и готово
Не ползвай интимен шампоан, един хирург предлагаше и този метод, ползвай дефламол, той лубрикира, а и помага на цепката да заздравее.

# 181
Цитат на: mimi.7299 link=topic=663451.msg3
[/quote
Не ползвай интимен шампоан, един хирург предлагаше и този метод, ползвай дефламол, той лубрикира, а и помага на цепката да заздравее.
Значи го има като практика!:blush:
Да, ще пробвам с дефламол. Хубавото е, че няма да ми трябва баня след манипулацията.

# 182
Цитат на: mimi.7299 link=topic=663451.msg3
[/quote
Значи го има като практика!:blush:
Да, ще пробвам с дефламол. Хубавото е, че няма да ми трябва баня след манипулацията.
Ми то точно това е дилатацията, само че го прави хирург, под упойка и с 4 пръста!    Joy

# 183
Има го като метод, разбира се.. има и маса научни статии за въздействието му плюс разни "криотермални" дилататори (нагряти или охладени - задържат температура за по-дълго време). Дай Боже да не се докарам до там Wink

http://stericom.com/product/anal-dilators/
http://stericom.com/wp-content/uploads/2016/10/DilatanAnalDilator.pdf

http://www.colonproctologia.net/wp-content/uploads/2016/06/Glyce … rmal-Dilators.pdf

# 184
Цитат на: mimi.7299 link=topic=663451.msg39956829#
[/quote
Ми то точно това е дилатацията, само че го прави хирург, под упойка и с 4 пръста!    Joy
Според мен тази дилатация се прави с друга цел

# 185
Цитат на: mimi.7299 link=topic=663451.msg39956829#
[/quote
Според мен тази дилатация се прави с друга цел
Не се прави с друга цел, а за отпускане на свинктера, самата фисура се опреснява, т.е. изрязват се некротиралите ръбчета и се удря един шев!
Така прясната рана, зашита зараства за дни...

# 186
Защо, като е толкова елементарно отпускането на сфинктера, Матев го реже?... Предполагам има друга причина

# 187
Защо, като е толкова елементарно отпускането на сфинктера, Матев го реже?... Предполагам има друга причина
Защото като пререже няколко влакна се разхлабва леко завинаги!
При стандартната дилатация рецидивите са по чести! При свинктеротомията почти няма рецидив!

# 188
Аз от 20-годишна, т.е. вече 30 години имам фисура. Ту изчезва, ту се появява от само себе си. На лекар не ходя. Взехме биде заради нея, за да мога да я поддържам постоянно чиста, но последните 6 месеца е много упорита и доста силно кърви. С какво да я мажа?

# 189
  • София
Режи я. Нов живот е след това.

# 190
Да бе, 30 години си я отглеждам......Основната причина, че не я режа е, че ме е срам да отида на доктор, затова толкова време си я водя със себе си...

# 191
  • София
Д-р Матев за мен беше "вълшебната думичка". И аз бях ѝ "навъртяла" 20+ години.

# 192
Ами лятото като идвам в София, мога и да се престраша, ама то после сигурно месец няма да мога да сядам на д-то си?!

# 193
  • София
В Стара Загора, не в София. И дискомфортът е само една седмица.

# 194
Моля, препоръчайте проктолог? Искам да отида на преглед, но не намирам никакви мнения за добър проктолог.

Общи условия

Активация на акаунт