Анална фисура 2

• 184 452
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 210
Цвете, радвам се, че е успял...
Благодаря. Аз пък се радвам за теб, зная , че Матев е № 1.

# 211
Христозов от Он клиник ли, ако е той не става, изобщо не ми помогна!
Да, на мен пък ми помогна и затова го пиша.
И как точно ти помогна?

# 212
Цвете, радвам се, че е успял...
Благодаря. Аз пък се радвам за теб, зная , че Матев е № 1.
Не мога да кажа, че съм безкрайно доволна...повечето оперирани тук са правени отдавна...сега процедурата е доста комерсиализирана, върви на конвейр, взима ужасно много пари! При доста хора се получават допълнително усложнения...

# 213
Здравейте бих искал да споделя и моя опит от сблъсъка с този проблем. При мен нещата се развиха доста бързо ,няма да влизам в подробности относно симптомите, те са ясни. За около 1 месец разбрах, че имам анална фируса( мислейки както повечето хора, че са хемороиди) беше ми назначено лечение за около 3 седмици с мазила, които само подтиснаха болката и проблема, но не ги премахнаха. Така се стигна до решението за операция тип: Аналната вътрешна сфинктеротомия/Lateral internal sphincterotomy ( този метод се счита от много специалисти за един от или най - добрия с успех над 95 %). Операцията се осъществи на 12.12.2019 и продължи около 30 мин. под пълна венозна анестезия. За да успокоя хората които имат страх от подобни интервенции, болка по време на операция няма. След 1:30-2 ч. се събудих и след 1 нощувка, под наблюдението на сестрите и няколко банки с обезболяващо, те пускат на следващият ден. Тук вече започва по-болезната част и не искам да ви лъжа спестявайки ви го ( поне при мен беше така), първият път след ходене до голяма нужда е адски болезнен ( не правете грешката да ядете твърда храна преди операцията, като мен Grinning), но с обезболяващи и лежане се превъзмогва. Мазилата които ми бяха предписани са Дермазин, дефламол и Прокто изи.
Най-важното което всеки иска да чуе , обаче е колко време се възстановява човек. В момента съм на 40-ият ден от операцията и се чувствам доста по-добре, но няма да ви спестя че поне 30 дни ще изпитвате неприятна болка ( пак отварям скоба, поне при мен беше така, това зависи от годините на пациента и общо взето е доста относително). Намерих едно чуждестранно проучване над 300 пациента с този вид операция и там ясно е казано няколко пъти, че възстановяването продължава до 10 седмици, като след 6-та седмица 96% от пациентите не изпитват никаква болка.
Ще споделя и можеби нах-важната част, а именно храненето. Спестете си болките хора не си заслужава да се излакомите 1 хранене и на следващият ден да ви се стъжни живота. Аз 1 месец (и все още) се хранех на доста течни супички идр. ще дам пример.
Зеленчуци: карфиол, броколи, авокадо , маслини, домати
Плодове. мандарини, ябълки, сушени сини сливи (3-4 бр.) портокали, банани( да не са зелени)
не се хранете с месо, ядки, бобови култури и като цяло неща които стягат стомаха. Пиенето на чайове и вода също помага, създадох си и навика да пия по една глътка зехтин сутрин преди ядене и вечер преди лягане. Не се застоявайте, да трудно е но се опитвайте да се разхождате 10-15 мин. на ден, аз гледах да го правя сутрин, защото след тоалетна болката ме дразнеще и я имаше по няколко часа). Това е от мен, изглежда като много инфо. но повярвайте ми опитах се да съкратя колкото мога, ако има въпроси питайте и се извинявам, ако поста е прекалено дълъг.
Успех. Simple Smile

# 214
Кристиан къде се оперира?
При мен възстановяването също продължи дълго...над 2 месеца!

# 215
УМБАЛ "Свети Иван Рилски" София, д-р Ерсин Ходжаджиков извърши операцията.

# 216
И като цяло си доволен от операцията, така ли?

# 217
И като цяло си доволен от операцията, така ли?
Фисурата зараства, болката започна да намалява значително след 35 ден, със всеки следващ ден беше по-малко, но нямам база за сравнение, предполагам че би трябвало да съм доволен Simple Smile

# 218
Кристиян, а колко болнични дават, щото аз, примерно съм учителка и както и прагът ми на болка е много нисък, не мога да си представя как ще стоя седнала на бюрото.....Честно казано аз, както споменах 30 години си влача фисурата и не ме боли много, така като те чета, май ще се откажа от операция, та аз изобщо не мога да издържам на болка...

# 219
  • София
Фисурата боли много по-страшно от болката по време на възстановяването.

# 220
Ми мен не ме боли.....само дето кърви и все ме кара да си мисля, че е рак, ама то за 30 години да бях умряла...

# 221
  • София
На мен ми кървяха хемороидите, не фисурата. Фисурата стърчеше и се заклещваше.

# 222
Стига бе......това моето да не е нещо друго.....ама какво пък друго да е.....То малко като пъпчица и понякога събира гной-тогава боли.....Като се пукне, болката отминава и при ходене по голяма нужда кърви....

# 223
Фисурата е цепка на ануса, буквално сцепване, когато стане стара от нея може да провисне кожна папила! Повечето фисури болят яко, десеторно повече от хемороиди...защото в дъното на ципката се оголват нервни окончания!
Има и фисури обикновено странично разположени, които не болят толкова!
Alinna,най добре иди на лекар, не виждам нищо срамно, нали ходиш на гинеколог...тук прегледа не е много по страшен!

# 224
  • София
Моята беше с голяма кожна папила.

Общи условия

Активация на акаунт