Анална фисура 2

• 174 529
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 1 440
Аз също съм само с кървене през 3-4 дена без болка. Вече почти 10 години.
Аз съм с болка без кървене. 4 месец. Засега мажа с крема, но има само краткотраен ефект.

# 1 441
...Чета за нитроглицеринов крем или дилтиазем, но бихте ли ми казали от къде мога да взема такъв от Варна или съответно кой може да ми го изпише, тъй като разбирам че я България се прави само с рецепта?.....
За нитроглицеринов аз си взех от apteka1. Не знам дали може да се даде линк, може да напишеш на гугъла "Аптекарски мехлем при Хемороиди 30-50 ml". Малко не бяха стрити на прах таблетките в моя и имаше парченца  но като че ли действа.
При мен се получи фисурата преди около 2м и си мисля че е от трипликсан-а който ми изписаха за кръвно и получих разстройство а после и запек защото ми казаха да спра кафетата с които ходех до тоалетна. Болката след изхождане ми беше от сутринта до вечерта. В началото пробвах 10 дена да пия детралекс и свещички цикатридина преди да разбера какво ми е защото мислех че са хемороиди но без ефект. Записах си час за хирируг в Токуда при  доктор Миряна Радойчич за която имаше час и тя ми каза че имам фисура след туширане. Тя беше обаче от типа "мълча и отговарям само ако ме питат", каза че това било много неприятно заболяване и вероятно ще дойда за операция защото сигурно нямало да ми мине. Изписа ми крем Масту от който нямах ефект но после го ползвах за смазване преди дефекация, видях и че е написала в листа нимезил но на самия преглед не ми го каза. Само да съм ядял по-малко за да няма много изпражнения....
След това обаче попаднах на тази тема и разбрах че трябва да се приема разхлабително и фибри. Така вече 2м с дуфалак и активия натурална с овесени ядки го докарвам до меко. Пробвах месец да пия змийска хурка но не знам дали имаше ефект (може би трябваше да я взимам 3 пъти на ден а аз взимах по 2 пъти).
Това което като че ли имаше ефект при мен беше една седмица малка клизма след дефекация с малко вода за да се изчисти мястото преди намазване с крема, "седяща поза" при дефекация, крема с нитроглицерин (не ме боли глава от него, може и да е "фалшив", не знам) приложен с малко разширяване с пръст.
Досега вътрешната болка ми мина но ми остана външната болка на изхода за малък период след ходенето до тоалетна и една кожа за която четох тук че е от фисурата и записах час при д-р Делян Денев от Юнионклиник. Той ме прегледа с пръст и аноскоп мисля и в листа е написал: оглед - задна дълбока хронична фисура с водеща папила и изследвания - аноскопия: група вътрешни хемороидални възли 2ри стадий. Изписа ми крем постнепрол 2 пъти дневно с малко намазване навътре и да продължа с нитроглицериновия крем.  Каза че намаляването на болката не значи че е заздравяло и трябва да има месец без болка за да се каже че е минало, тогава ще отида пак за да махнат папилата и хемороидите. Ако не задравее - операция.

# 1 442
Момичето за продължителна употреба или Ледиече ербе или гръцкото сладко от аптеката. Но ако ходиш и сега 1-2 пъти не пии нищо. Многократното изхождане също пречи да мине.
Ледиече ербе съдържа сена и тя май води до привикване. Мисля че не е ок за дълга употреба. Елаксата съдържа само артишок и зърнастец, за това се справям с нея. Когато пия по едно вечер, фисурата се затваря въпроса е, че 1 път да е по-твърдо ( в никакъв случай запек) и край. Не ме разстройва, но не знам дали може 4-5 месеца да пия примерно.
Кое е гръцкото сладко и къде мога да го намеря? Него мога ли дългосрочно да си го ям?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 17:01 от Momicheto_

# 1 443
Ле диечето са 100 хапчета, доктор каза, че може дългосрочно нищо че има сена, месец, два докато мине фисурата.
Гръцкото сладко е слабо. Има едно друго пак със зърнестец, но и той е подобен на сената, изтънява лигавицата на черватаи води до привикване.
Гръцкото

Другото със зърнестец

# 1 444
mimi.7299 благодаря за информацията и насоките. Ще продължава да се мъча да преборя това нещо, но като чета май няма отърване, а и заседналия начин на живот не помага 😔

# 1 445
...Чета за нитроглицеринов крем или дилтиазем, но бихте ли ми казали от къде мога да взема такъв от Варна или съответно кой може да ми го изпише, тъй като разбирам че я България се прави само с рецепта?.....
За нитроглицеринов аз си взех от apteka1. Не знам дали може да се даде линк, може да напишеш на гугъла "Аптекарски мехлем при Хемороиди 30-50 ml". Малко не бяха стрити на прах таблетките в моя и имаше парченца  но като че ли действа.
При мен се получи фисурата преди около 2м и си мисля че е от трипликсан-а който ми изписаха за кръвно и получих разстройство а после и запек защото ми казаха да спра кафетата с които ходех до тоалетна. Болката след изхождане ми беше от сутринта до вечерта. В началото пробвах 10 дена да пия детралекс и свещички цикатридина преди да разбера какво ми е защото мислех че са хемороиди но без ефект. Записах си час за хирируг в Токуда при  доктор Миряна Радойчич за която имаше час и тя ми каза че имам фисура след туширане. Тя беше обаче от типа "мълча и отговарям само ако ме питат", каза че това било много неприятно заболяване и вероятно ще дойда за операция защото сигурно нямало да ми мине. Изписа ми крем Масту от който нямах ефект но после го ползвах за смазване преди дефекация, видях и че е написала в листа нимезил но на самия преглед не ми го каза. Само да съм ядял по-малко за да няма много изпражнения....
След това обаче попаднах на тази тема и разбрах че трябва да се приема разхлабително и фибри. Така вече 2м с дуфалак и активия натурална с овесени ядки го докарвам до меко. Пробвах месец да пия змийска хурка но не знам дали имаше ефект (може би трябваше да я взимам 3 пъти на ден а аз взимах по 2 пъти).
Това което като че ли имаше ефект при мен беше една седмица малка клизма след дефекация с малко вода за да се изчисти мястото преди намазване с крема, "седяща поза" при дефекация, крема с нитроглицерин (не ме боли глава от него, може и да е "фалшив", не знам) приложен с малко разширяване с пръст.
Досега вътрешната болка ми мина но ми остана външната болка на изхода за малък период след ходенето до тоалетна и една кожа за която четох тук че е от фисурата и записах час при д-р Делян Денев от Юнионклиник. Той ме прегледа с пръст и аноскоп мисля и в листа е написал: оглед - задна дълбока хронична фисура с водеща папила и изследвания - аноскопия: група вътрешни хемороидални възли 2ри стадий. Изписа ми крем постнепрол 2 пъти дневно с малко намазване навътре и да продължа с нитроглицериновия крем.  Каза че намаляването на болката не значи че е заздравяло и трябва да има месец без болка за да се каже че е минало, тогава ще отида пак за да махнат папилата и хемороидите. Ако не задравее - операция.
При мен фисурата се получи от заранта та.  За холестерола.
И да попитам колко месеца продължи да ви боли, колко месеца най-много.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 14:21 от Сарита

# 1 446
  • София
Здравейте!
И аз сблъсках в този проблем от известно време...
Болка нямам, но кървенето след изхождане ме накара да отида на лекар. Посетих онклиник във Варна при д-р Лозанов, той заключи фисура, даже две и изписа от техния крем. След месец едната се затвори, но другата продължава да ми създава дискомфорт.
Пия Елакса и ям овесени трици, за да поддържам меки изпражнения, но ако се случи някое по-твърдо - фисурата се отваря и кръвта е на лице. Запек никога не съм имала в живота си, ходя всеки ден по 1-2 пъти по голяма нужда.
Въпросите са ми - колко време мога да пия Елакса без да спирам? Има ли някакви други слабителни добавки, които могат да се приемат за по-дълъг период от време?

Чета за нитроглицеринов крем или дилтиазем, но бихте ли ми казали от къде мога да взема такъв от Варна или съответно кой може да ми го изпише, тъй като разбирам че я България се прави само с рецепта?

Не мога да си представя, че трябва да живея а това нещо от тук нататък.....

Купете си Ефекол, това е най-доброто за омекотяване  изпражненията ,  много помага. Аз ям сварени  и предварително накиснати овесени ядки в повечко вода, също помага. Мазане с цикатридина, супозитории цикатридина,  хубаво измиване с вода след изхождане.

# 1 447
Здравейте!
И аз сблъсках в този проблем от известно време...
Болка нямам, но кървенето след изхождане ме накара да отида на лекар. Посетих онклиник във Варна при д-р Лозанов, той заключи фисура, даже две и изписа от техния крем. След месец едната се затвори, но другата продължава да ми създава дискомфорт.
Пия Елакса и ям овесени трици, за да поддържам меки изпражнения, но ако се случи някое по-твърдо - фисурата се отваря и кръвта е на лице. Запек никога не съм имала в живота си, ходя всеки ден по 1-2 пъти по голяма нужда.
Въпросите са ми - колко време мога да пия Елакса без да спирам? Има ли някакви други слабителни добавки, които могат да се приемат за по-дълъг период от време?

Чета за нитроглицеринов крем или дилтиазем, но бихте ли ми казали от къде мога да взема такъв от Варна или съответно кой може да ми го изпише, тъй като разбирам че я България се прави само с рецепта?

Не мога да си представя, че трябва да живея а това нещо от тук нататък.....
За дилтиаземов крем ви трябва рецепта,иначе го приготвят в аптека Валя Дечева

# 1 448
Moni.02 а случайно да имаш някаква идея кой лекар може да го изпише? Д-р Лозанов от онклиник би следвало да може нали?

# 1 449
Moni.02 а случайно да имаш някаква идея кой лекар може да го изпише? Д-р Лозанов от онклиник би следвало да може нали?
Опитай без рецепта в аптека, ако много те боли. Те знаят как се прави крема.

# 1 450
Може и личния лекар,може и хирург,проктолог,гастроентеролог

# 1 451
Лозанов от Он клиник абсолютно може да го изпише!

# 1 452
Здравейте,
пак съм аз и пак с проблем.
Не знам дали само аз съм такъв “късметлия”, но след операцията, при по-твърдо изхождане усещам болка. Днес беше - аха да се сцепи пак. 😭😭😭
Колко време трябва за възстановяване нямам идея, но нещата не са ОК при мен след три месеца. А и днес почивен ден - в клиниката не вдигат. Утре ще звъня, ако е на работа ще пътувам до Стара Загора.

# 1 453
Отивай на преглед. Тези дни и аз съм така...аха. аха да се сцепи. Но аз съм си виновна, не пих вода, ядох сухоежбини. С това чудо трябва внимаване цял живот! Sob

# 1 454
  • Цюрих
И аз тия дни пак се обзаведох със запек и леко парене при изхождане. Получи се от препарат със желязо. Да се чудя сега кое да лекувам, анемия или фисура. Като се мазах навътре с кремчето, напипах нещо като раничка, леко ме боцна. Много се сдухах, тамън си мислех, че е минало и айде пак.
Започнах да ям червено цвекло. Забелязах преди време, че ми докарваше разстройство и днес положението е една идея по-добре. Другото, което четох, е че лененото семе помагало. Някой пробвал ли го е? Пия и магнезий, обаче съм с тревожност и ми се разстройва стомаха още повече от него. И детралекс днес пих, обаче ми се гади много и от него.
А да питам и друго-възможно ли е постоянната тревожност също да причинява запек?
Много ми е тъпо. Някъде четох, че след 2-3месеца фисура та става хронична, ако не се затвори. Наистина ли е така или по принцип отнема дълго време, за да мине? Това е егати гадостта, всеки ден да си роб на хранене и ходене по голяма нужда... Постоянно да се наблюдаваш и да изпитваш стрес при сутрешен тоалет... Така ми се плаче, с глас! 😭😭

Общи условия

Активация на акаунт