Анална фисура 2

• 174 544
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 1 425
Режима добре, но след 4 м ръбчетата и са втвърдени и няма минаване. При мен така беше.

# 1 426
Режима добре, но след 4 м ръбчетата и са втвърдени и няма минаване. При мен така беше.
Има шанс. Аз чак на шестия месец успях да затворя фисурата. И така две години щастие, накрая нещо твърдо от храната я раздра наново, не се разцепих от запек

# 1 427
О, и аз много промених режима на хранене- от зор...Щом свалих 4 кг, никакво сладко и тестено. Но забелязвам, че напоследък започна да ме боли и през деня, дори да не съм ходила до Wc сутринта.
За да имаш някакъв шанс да затвориш фисура, трябва да ходиш два пъти на ден до тоалет. Това с болката без ходене до тоалетна е странно за фисура

# 1 428
Не знам как затваряте фисура на повече от 2 месеца, ръбовете са втвърдени и слепване няма, няма шанс. Така или иначе след известно време пак се цепи. Два пъти го играх този филм...и знам, че пак може да ми се случи!

# 1 429
Не знам как затваряте фисура на повече от 2 месеца, ръбовете са втвърдени и слепване няма, няма шанс. Така или иначе след известно време пак се цепи.
Но това не означава, че фисурата не се е затворила. Това, че ходиш до тоалетна без болка означава, че фисурата се е затворила. Сега, че не е здраво зараснала е друг въпрос. След операция зараства по-здраво, но пак никога няма да си като "нов"

# 1 430
Тя не ходи до тоалетна без болка, това е проблема. Иначе да - цепи, зараства се кара с години...при някои са по плитички, минават и после пак. Аз ттака съм била по 5 години. С времето става по дълбока всеки път и накрая идва миг в който не минава. Да, след операция не си като нов, вероятността от рецидив е голяма.

# 1 431
  • Цюрих
Здравейте!
При мен след зверски запек, от прием на антибиотици и ударни дози пробиотик, се получи кървене при изхождане и силни болки. До толкова, че сутрешния тоалет беше мъчение и психическа травма месец след това.
Четох почти всичко написано в тези теми и ходих дори на гастро-, като ми казаха, че проблемът е дисбактериоза, вследствие на 4 антибиитика.
Помогнаха ми баните със смрадлика, мазане то с Проктис-М, който спомогна за изхождането сутрин без болка и свещички Цикатридина. Само че най-големият проблем ми беше запека. Каквото и да ядях и да пиех, сутрин винаги имах твърди топчета и чувство за недостатъчно изпразване на червата.
Благодаря на Бога, че ми даде мъдрост да прочета за магнезия!
Не знам дали знаете, но магнезият има свойството да извлича вода в изпражненията и да ги омекотява. Само че трябва да е МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ ИЛИ МАГНЕЗИЕВ ОКСИД,.
Започнах да пия Биолектра и за 2 дни натам нещата се оправиха. Можете да пиете  първоначално 1 таблетка или прахче и да видите какъв ефект има върху вашия организъм. Ако още сте запечвни, увеличавате с 1 таблетка (допустимо е до 2 дневно) , ако ви придриска, намалявате, докато си намерите правилната пропорция.
Надявам се да съм била полезна с информацията и пожелавам на всички ви да имате бързо възстановяване от това мъчително състояние!
Благодаря ви, че споделяте своите премеждия и начини за лечение, защото наистина опитът е ценен!

# 1 432
Здравейте,от месец насам имам силни болки след изхождане.Винаги съм се опитвала да се храня пълноценно.Вчера като се погледнах на увеличително огледало и ужас-видях три фисури.И трите леко кървят.Болката е ужасна.
Не мога да седна,не мога да вървя.За първи път ми се случва и незнам какво да правя?

# 1 433
Купувай Доксипрокт, преди тоалетна мажеш...след пак. Регулирай запека, ако трябва с медикаменти. След тоалетна миене, никаква хартия.

# 1 434
Купувай Доксипрокт, преди тоалетна мажеш...след пак. Регулирай запека, ако трябва с медикаменти. След тоалетна миене, никаква хартия.
Благодаря,опитвам се  да го регулирам.Отдавна се мия след тоалет.

# 1 435
Благодаря,опитвам се  да го регулирам.Отдавна се мия след тоалет.
Не минава бързо, въоръжи се с търпение! Wink

# 1 436
Здравейте!
И аз сблъсках в този проблем от известно време...
Болка нямам, но кървенето след изхождане ме накара да отида на лекар. Посетих онклиник във Варна при д-р Лозанов, той заключи фисура, даже две и изписа от техния крем. След месец едната се затвори, но другата продължава да ми създава дискомфорт.
Пия Елакса и ям овесени трици, за да поддържам меки изпражнения, но ако се случи някое по-твърдо - фисурата се отваря и кръвта е на лице. Запек никога не съм имала в живота си, ходя всеки ден по 1-2 пъти по голяма нужда.
Въпросите са ми - колко време мога да пия Елакса без да спирам? Има ли някакви други слабителни добавки, които могат да се приемат за по-дълъг период от време?

Чета за нитроглицеринов крем или дилтиазем, но бихте ли ми казали от къде мога да взема такъв от Варна или съответно кой може да ми го изпише, тъй като разбирам че я България се прави само с рецепта?

Не мога да си представя, че трябва да живея а това нещо от тук нататък.....

# 1 437
Здравейте,от месец насам имам силни болки след изхождане.Винаги съм се опитвала да се храня пълноценно.Вчера като се погледнах на увеличително огледало и ужас-видях три фисури.И трите леко кървят.Болката е ужасна.
Не мога да седна,не мога да вървя.За първи път ми се случва и незнам какво да правя?
Споко, ние сме така от месеци...

# 1 438
Аз също съм само с кървене през 3-4 дена без болка. Вече почти 10 години.

# 1 439
Момичето за продължителна употреба или Ледиече ербе или гръцкото сладко от аптеката. Но ако ходиш и сега 1-2 пъти не пии нищо. Многократното изхождане също пречи да мине.

Общи условия

Активация на акаунт