Анална фисура 2

• 174 592
  • 1 546
  •   2
Отговори
# 1 410
Правили ли сте колоноскопия преди операцията по повод анална фисура?

# 1 411
Правили ли сте колоноскопия преди операцията по повод анална фисура?
Не, то няма нужда.

# 1 412
Здравейте,
Някой от вас дали не се е сблъсквал с подобно чудо като при мен? На 06.06. ми направиха операцията (ЛВС), на 21-вият ден ходих на контролен, конците не били паднали, заради това напипвам пъпчица, фисурата не е зараснала и т.н. (търпение, всичко ще премине).
Юрнахме се юли месец на море, като не успях да отида два пъти за деня до тоалетна и на следващия ден се усети раздиране на мястото, където беше разрезът на операцията. Приключи само с този еднократен дискомфорт, но си остана споменът.
Вчера сутринта се изходих, но по-трудно и отново тази болка… кръв няма, само чувството, че там има рана и боли, когато преминава нещо. Далеч съм от мисълта, че все още се възстановявам след операцията. Нормално пише, че след 10 дни хората са ОК, при мен ще минат месеци… пъпчицата не се напипва вече, явно конците са паднали, но болката при изхождане си я има вече втори ден. Ще се пътува пак до Стара Загора за контролен, но какво е това чудо? Може ли да не е зараснала раната все още? 🤯🤯🤯

# 1 413
Може! При мен мина за месец и половина.

# 1 414
Здравейте,
За колко месеца ориентировъчно минава аналната фисура с консервативно лечение?

# 1 415
Ако е прясна-прясна като моята - отне около месец.
Но при всеки е индивидуално според мен.

# 1 416
Здравейте,
Мине ли месец, два и няма излекуване вече е хронична!

# 1 417
Здравейте,

Една фисура (сцепване) се затваря за една седмица. Максимум две... От там, на татък започва заздравяване на раната, което зависи от това, колко е стара фисурата. Може да стигне и година... Но никога няма да си както преди

# 1 418
Здравейте,
Е аз влизам в 4 месец...

Една фисура (сцепване) се затваря за една седмица. Максимум две... От там, на татък започва заздравяване на раната, което зависи от това, колко е стара фисурата. Може да стигне и година... Но никога няма да си както преди

# 1 419
Сарита, имаш ли още болка, чувство за сцепване, кървене. При мен първия път така беше над 2 месеца и казаха няма сама да мине - операция! Sad

# 1 420
Сарита, имаш ли още болка, чувство за сцепване, кървене. При мен първия път така беше над 2 месеца и казаха няма сама да мине - операция! Sad
Кървене нямам, но чувство да сцепване - да. Без да се мажа с крем след тоалетна - не става. Още не е задравяла, щом не ми е комфортно... Опитвам се да не допускам запек, ям супи, плодове, течности, но не мисля че ми помага кой знае колко.

# 1 421
Не искам да те отчайвам, но 4 месеца и чувство на сцепване върви към хронифициране! Sad

# 1 422
Кървене нямам, но чувство да сцепване - да. Без да се мажа с крем след тоалетна - не става. Още не е задравяла, щом не ми е комфортно... Опитвам се да не допускам запек, ям супи, плодове, течности, но не мисля че ми помага кой знае колко.

Сарита,аз след операцията промених коренно режима на хранене и въпреки,че все още не съм спряла мармалада за разхлабване(взимам много малко количество) и за сега ходя редовно,меко.
Това което ми помогна са овесените ядки за закуска и топъл чай пия сутрин преди кафето и понеже се прибирам към 14-15 часа следобяд и следобяд до вечерта си правя през час по чаша топъл чай(ако знаеш как разджигитва червата)Това е по препоръка на доктора.Или можеш само топла вода,но на мен не ми е сладка и правя чай.На ден ми се събира към 1.5 л чай.Пробвай щом само супи не помагат.Успех желая!

# 1 423
О, и аз много промених режима на хранене- от зор...Щом свалих 4 кг, никакво сладко и тестено. Но забелязвам, че напоследък започна да ме боли и през деня, дори да не съм ходила до Wc сутринта.

# 1 424
О, и аз много промених режима на хранене- от зор...Щом свалих 4 кг, никакво сладко и тестено. Но забелязвам, че напоследък започна да ме боли и през деня, дори да не съм ходила до Wc сутринта.
Разбирам,мен така ме болеше накрая,когато не искаше да зарасне.

Общи условия

Активация на акаунт