Анална фисура 2

• 174 678
  • 1 546
  •   3
Отговори
# 1 395
На моята смрадлика пише две супени лъжици в 500 гр вода.

quote author=nod32 link=topic=663451.msg48393707#msg48393707 date=1723023839]
Благодаря за отговорите. Само последно да попитам, на опаковката на смрадликата пише за бани да се използва 50 g от билката, която да ври 20 минути в 2 л вода. Обаче тя цялата опаковка е 50g и ми се вижда много, дали правилно го правя?
[/quote]

# 1 396
Nod 32 правилно го правиш. Такава концентрация правех бани след операцията.  Ти си от години в темата, не искам да те отчайвам, но не залагай големи нодежди. Твоята отдавна е хронична.

# 1 397
Nod 32 ти още с фисура ли се разхождаш?
Ами като ме е страх, а досега не съм ползвала дилтиазема, знам че прогнозите не са обнадеждаващи, но трябва да пробвам и него.

# 1 398
И от какво те е страх? От това да си с фисура няма по болезнено. Но пробвай и крема...все пак човек трябва да е опитал всичко!

# 1 399
Nod,ако знаеш мен колко страх ме беше,две седмици преди това направо умирах в очакване на операцията.Но,тез анестезиолози съм ги признала(аз имам много операции)всеки път ме изненадват.Упойката беше много добра,екипът много любезен(аз съм от хората,които в този момент искат да са мили с мен).В денят бяхме три момичета за операция и трите в една стая.Аз бях само с фисура(бях първа и момичетата казаха,че ме е нямало 20 Мин.).Второто момиче беше с хемороид,а третата фисура и фистула.
След операцията няма болка,доктора ме предупреди от болка при първо изхождане,аз нямах такава.Вчера на контролния преглед бяхме и трите момичета(дори тази с хемороида каза,че няма никаква болка)
Доктора каза,че не гарантира появата на фисура отново,но задължително запека да си оправя,за да не се виждаме повече.
А д-р Тодоров каза ли,че си за операция?
На мен този крем ми го изписа точно сега накрая и каза,ако той не помогне оперитам(но аз от една година го моля за операция,но той казваше,че още не е)
И друга подробност,аз не съм оперирана със (забравих думата) прерязан мускул,а с по обикновенния метод,който дава рецитидиви.

# 1 400
Д-р Тодоров каза, че ако до един месец няма ефект от крема, ще се мисли за операция. Иначе февруари месец тази година ходих при Матев и той каза, че не била хронична...и нищо не каза за операция, изписа ми Пайлекс и Дефламол. Много пъти, като съм се мазала с нещо, дори съвсем евтино, симптомите са изчезвали за по около месец, да речем...но после пак се започва. Аз и преди съм писала в темата, че от години страдам и от често ходене до  WC, за което ходих на гастроентеролог, изследванията бяха добри (калпротектин и още две, за някакви бактерии). От изписаните лекарства се бях пооправила, но и с тях ефекта бързо се изчерпа и пак се върнах на изходно положение.
Та, мисълта ми беше, че това повторно раздиране, сякаш се получава най-вече след многократно ходене до тоалетна, час по час. Сега пия и Хуск от днес, по една супена лъжица във вода сутрин на гладно+бани със смрадлика+дилтиаземовия крем. Това ми изписа Тодоров.

# 1 401
Ами дано помогне Nod 32. То това й е гадното на фисурата, че се връща отново и отново!

# 1 402
Извинявам се, че пак пиша... но понеже днес е четвърти ден, откакто започнах дилтиаземовия крем и не усещам като че ли фисурата. Обаче напипвам нещо, което съм кръстила "жила", понеже на допир ми прилича на това. Няколко дни преди да започна мазането с дилтиазем много ми пареше по време и след изхождане именно там където е тази т.нар. от мен жила. Сега другаде не усещам нищо, освен там, много по-слабо от преди, но все пак се усеща. Разположена е в задната част на ануса, леко вдясно и е по дължината на самия мускул и по-навън в сравнение с фисурата. На вид е леко набъбнало и зачервено мястото, но не ми прилича не хемороид, не е като топче, а по-скоро резка, но без явно, открито разраняване. Не се забелязва много, като цяло, но усещам дразненето там. Някой имал ли е нещо подобно и знае ли какво може да е? Дано премине..
И още нещо, знам че темата е за фисури, но това често ходене до тоалетна, за което съм писала и друг път, е побъркващо. Вчера се попилях...
Гастроентерологът, при който ходих ми прави изследвания от фекална проба и бяха добри, изписа хапчета, бях се пооправила временно, но много скоро нещата се върнаха на изходна позиция. Та, да попитам, някой може да е по-запознат от мен - има ли някакъв начин да се види какво става, освен колоноскопията, която докторът ми беше предложил, ако не се оправя?

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 18:24 от nod32

# 1 403
Да не е кожна папила към фисурата.

# 1 404
Да не е кожна папила към фисурата.
Ами фисурата доктора я писа като местоположение на 6 часа и доколкото виждах беше на самата халка, така да се каже. А това е по вдясно и по навън, доскоро го нямаше. Не знам как изглежда папилата, в интерес на истината.

# 1 405
Хора, кажете кое мазило сте най-доволни да купя нещо, че последния хирург, който потвърди, че операцията ми е направила фистула ми отвори нова или май е старата... Фисура. Иде ми да се гръмна, а не съм в София и трябва да купя нещо да закърпя положението.

# 1 406
На мен Абока Фитороида ми действаше добре, също и едно евтино мехлемче-Хемороидин на Биохерба, но него го поръчвах онлайн.
Тези фисури ще се окажат ужас без край...щом и след операция няма отърване.
Днес е седми ден, откакто се мажа с дилтиазема, не усещам почти нищо, само лек сърбеж и пребоцкване отвреме-навреме през деня. Обаче, като се има предвид, че и преди съм се оправяла временно...не смея да кажа нищо.

# 1 407
Ами какво отърване да има? То бива бива простотия. При фисура - бърникане. Не знам, малоумни ли са що ли тия хирурзи?!И не стига всичко, ами и фистула сега.
nod32, благодаря ще ги потърся.

# 1 408
Фитороида на Абока е добър!

# 1 409
Момичета, след година и половина сфинктеректомия без усложнение ви споделям , че борбата е всеки ден, за меко изхождане. Допусне ли се твърдо, усещането е , че нещо те продира или ще се скъса отново, затова основно трябва да се мисли в тази посока, явно ще си носим проблема , но с повече старание се получава. Проктен крем също много помага ако усетя дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт