Осиновяване на дете от семейство българи живеещи в чужбина?

• 9 005
  • 15
  •   1
Отговори
Някой минавал ли е по този път?По бавно ли става?Какви документи се изискват?Какви са стъпките които трябва да се изминат?Отворих много сайтове,но е друго когато съветите са дадени от хора които са  преминали през това.Предварително Ви благодаря!

# 1
в България има достатъчно деца, защо искаш да осиновиш дете от друга държава?! със сигурност ще е по-бавно, едно на ръка ...

# 2
в България има достатъчно деца, защо искаш да осиновиш дете от друга държава?! със сигурност ще е по-бавно, едно на ръка ...

Става въпрос за осиновяване на детенцето от България.

# 3
а ти си къде?

# 4
Свежарката, българите в чужбина кандидатстват в съответната институция по местоживеене, а всяка държава си има своите изисквания към кандидат-осиновителите, затова е важно, в коя държава сте...

# 5
В САЩ.Но искам да знам каква е точно процедурата за българи с двойно гражданство и постоянно местоживеене извън България.Но детето ще бъде  от България.Има ли други семейства които са успели да си осиновят детенце?

# 6
Знам, колко е нелогично, но за съжаление факта, че си с българско гражданство, няма НИКАКВО отношение към осиновяването на дете от България. Трябва да кандидатстваш от Америка, наравно с всички останали американци, като в международната процедура нямаш дори предимство пред останалите чужденци...

От Европа има повече "вратички" (примерно би могла при възможност да се прибереш до осиновяването,)... но извън Стария континент си е по-сложно...  Confused Не само от гледна точка на разстоянията, но и трябва да се съобразят визови условия и разпоредби и т.н...

Мисля, че Велла знаеше малко повече относно осиновителната процедура от САЩ...

# 7
  • на острова на мечтите
Привет! Аз питам направо, ами за тези, които имат смесени бракове?
Миналата година четох, някъде тук из форума,какви документи са необходими и какъв е пътят, който трябва да се извърви, и макар да знам,че всичко е за доброто на детето, бе, много зорно ми се видя и ....

# 8
Смесен брак или не, важно е обичайното местопребиваване на семейството. Ако то е в България, осиновяването е национално, ако сте установени в чужбина - тогава осиновявате международно. Националната процедура не е никак сложна, напротив... По международната се кандидатства по местоживеене, в съответствие с изискванията в съответната държава...

# 9
  • на острова на мечтите
Смесен брак или не, важно е обичайното местопребиваване на семейството. Ако то е в България, осиновяването е национално, ако сте установени в чужбина - тогава осиновявате международно. Националната процедура не е никак сложна, напротив... По международната се кандидатства по местоживеене, в съответствие с изискванията в съответната държава...
Благодаря ти! аз преди година, когато се бях заинтерисувла, се изплаших от продължителността на процедурата и понеже имах предвид едно дете по-големичко, се губеше смисълът на осиновяването, ако трябваше да се изчаква! после ситуацията се промени, но оттогава съм се замислила, всичката тази дълга процедура, не вреди ли в известен смисъл!!!!

# 10
Данилу, националната процедура е изключително кратка - до три месеца до вписване в регистъра. Международната е по-дълга и зависи от законодателството в съответната държава (затова информация е по-добре да се получи "на място")... Дали има смисъл да осиновите или не е ваше лично усещане и зависи много от мотивацията...

# 11
  • на острова на мечтите
Данилу, националната процедура е изключително кратка - до три месеца до вписване в регистъра. Международната е по-дълга и зависи от законодателството в съответната държава (затова информация е по-добре да се получи "на място")... Дали има смисъл да осиновите или не е ваше лично усещане и зависи много от мотивацията...
Благодаря!
Тогава, когато се бях заровила да търся информация имах предвид едно момиче на около 15 години и понеже ситуацията изглеждаше много безнадеждна, мислех че сроковете са много дълги. После нещата се оказаха малко странни и необясними, т.е. момичето се оказа несъществуващо в регистрите, а и в квартала, който беше споменало newsm78 Абе объркана история! Но така, като я беше разказало на сестра ми, ме разрева и понеже имаме възможности, предложих на моят мъж да осиновим въпросното дете. Нещата се оказаха различни и момичето изчезна накрая Thinking Но както и да е, никога не се знае. Ако мога да помогна на някое ощетено от съдбата дете, без да остарея преди края на процедурата Laughing

# 12
Би могла да осиновиш по-голямо дете и то в нормални срокове, но да кандидатстваш поименно за някого можеш в изключително редки случаи - примерно, ако докажеш вече изградена емоционална връзка със съответното дете (осъществена в продължителен период от време), ако си роднина на детето и т.н...

Ако мотивът ти е да помогнеш някому, защо би искала да осиновиш, а не станеш примерно приемен родител...? (Между другото, дори и приемните родители не могат да кандидатстват за конкретно дете...)

# 13
  • на острова на мечтите
Ако мотивът ти е да помогнеш някому, защо би искала да осиновиш, а не станеш примерно приемен родител...? (Между другото, дори и приемните родители не могат да кандидатстват за конкретно дете...)
newsm78 Къде да намеря информация за приемни родители!

# 14
Зависи, къде живееш. По принцип за приемна грижа можеш да кандидатстваш само в района по местоживеене. Информация за България най-бързо можеш да получиш, ако зададеш в Гугъл "Приемна грижа"...

Общи условия

Активация на акаунт