Отговори
# 435
Здравейте по никое време Simple Smile

едвам ви прочетох, много нова информация  Wink

За пастета - аз не съм давала, но мисля в скоро време да опита. Моето дете яде всичко, но не мисля, че е моя заслуга (Накри, това не е към теб  Hug ). Просто той си е много ящен, отвря широко уста, яде всичко - и пюрета, и домашно готвено, и ДК. Обаче нашето съседче направо съсипва майка си - яде по много малко и то с хиляди маймунджилъци  Rolling Eyes. Момичето не е мързеливо, постоянно му готви, взима ДК, прави какво ли не, но детето едва-едва си отваря устата, направо буквално засмуква от лъжицата. И аз съм се пробвала да го храня, голям зор е  Rolling Eyes
Иначе за маргарина спор няма - не се купува и не се яде у нас. Но пък се случва да ям кренвирши, наистина много рядко, но е факт  Embarassed. Обаче пастет от малка обожавам...

Ани, а тия силиконовите неща защо ще ги слагаш?

Рексдалия, споко, и ние сме с вас. Алекс ходи хванат за една ръка, но не е проходил. Преди няколко дни направи 3-4 крачки между мен и баща си, но е много нестабилен. Не се е пуснал още сам. Косьо на какъв етап е?

Ичка, и аз като теб държа цял ден Алекс без памперс, т. е в моментите когато сме вкъщи. А днес пък изкара целия ден с памперса, който му бях сложила снощи  Rolling Eyes. Казвам ви истината, момичета, не лъжа  Peace. Сутринта беше изцяло сух, преди обед постоя по гащи, после от 12 до 2 беше пак голичък. Сложих го само като спа следобеден сън, но явно не е пишкал много. Изпил е за дена близо 400 мл вода, което не е много, но той не е много по водата, пие я, но с много мое настояване, защото ме е страх в жегите да не прегрее. И определено го забелязвам, че поне по 2 часа не пишка.... Да видим докъде ще я докараме  Grinning

Пао, стискам плаци Александър да се оправи бързо, а Марто да не прихваща  Peace

# 436
Пао, сега май има някакъв вирус, защото и баща ми беше 3 дни с температура и повръщане ама добави и кашлица.  ooooh!
Бързо оздравяване на мъжО и далече от  Мартинче.

Рексдалия, Хелън, не се тревожете, има време. Нико проходи на година  и месец чак... Simple Smile

Не знам жегата, ама днес съм сама с Нико и ми взе силичките направо. Чувствам се като дроб...
Постоянно ми се вие свят, а тоя дЗвер иска само да го нося или тътря. Хваща се за крака ми келемето и си се тътри.  Flutter

Тъкмо си мислех онзи ден как отдавна не е имало спорове, а като бяхме бременни спомняте ли си? Сега се улавям, че е било от хормоните... може би наистина  Rolling Eyes

# 437
Предлагам тогава следващата тема да е: "Завръщането на хормоните!"  Joy Hug

Чин, "келемето" ме умили. Отдавна не бях я чувала в обръщение и ми стана мило Simple Smile

Хеленче, Коската е на никъдето по средата. Ръце не дава. Чат пат разрешава да го водя да крачи, но само ако гоним топката или балон да рита. Иначе е светкавичен в пълзене, изправяне и прехвърляне от мебел на мебел. Много на пръсти ходи и това го прави нестабилен според мен поне... Днес ММ каза, че го оставил на пода и останал прав, след което направил 2-3 крачки да се хване за него  newsm78 Аз по цял ден съм с т'ва дете, таквоз чудо е невиждано, но може да идва етапа просто Simple Smile

Сигурно се притеснявам излишно, но нали мен на година и 2 м. са ме разбрали, че съм със сериозна луксация и дори да искам няма как да проходя, та все ме присвива под лъжичката... Хем минахме през ортопед. И така. Иначе чехъла каза, че при нея ще проходи и толкоз, та до 2 дни трябва да е  hahaha После ще ни гледа на картичките от морето  Twisted Evil

# 438
Рексдалия, според мен нестабилността не е от ходенето на пръсти. Алекс стъпва на цял крак, ама е толкова нестабилен, като кашкавалче е  Laughing. Засега аз поне нямам притеснение, а при вас - не е гаранция, че при теб като е мало проблем, и при него ще има. Напротив, ще проходи даже и преди Алекс сигурно  Hug

# 439
Силве, Силве, Силве... Grinning
изпосъбуди, комшийте, приревава, спросто, цъвфа,  пребуледуване,
Ощe от твоите бисери да ти вадя ли? Wink Само работа ми отваряш значи. Виж сега моето момиче аз съм от 12 годишна в Италия, без да пиша на бълг., завърших там и единственото място, където практикувам бълг. писменост е тук във форума, пък ти завършила цяло средно образование очаквах повече.  Wink
Както и да е няма значение, гледайки снимката ти на профила ти във фейса разбрах за какво става на въпрос, та няма смисъл да се хабя. Wink

И моето не ходи, явно не съм идеалната. Mr. Green
Утре ще пиша, че по другите теми на охладена глава да си кажа моето. Laughing

Хеленче аз днес слагах два стола един срещу друг, претрупани с играчки и да ти кажа полза имаше, поне 4,5 крачки сама правеше и то не на пръсти, ми доста стабилно. Hug

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 23:49 от nakri88

# 440
  • гр. Козлодуй
Да обърна малко темата в друга посока Simple Smile

Рексдалия, и Борис още не е проходил, дори за ръка не иска да ходи, само обикаля по мебелите и стои изправен на място. За сега не се притеснявам Simple Smile. Някой няма ли да ни даде урок как да ни проходят децата Simple Smile.

Наречете ме лоша майка, но когато детето ми стиска уста и не иска да яде, прекратявам опитите и го пускам да си "троши главата". На следващото ядене вече е изял цялата купичка. Инат се възпитава трудно Simple Smile. А и децата са различни, едни се подават - други не, това да имаш две деца, които да си приличат по характер и навици си е цяло чудо. Нищо което е работило при първото ми дете не сработва сега, а и от много усилия за възпитание понякога нещата се обръщат обратно, така че не се улисвам.

# 441
  • Sofia
Ири, все едно за моите деца говориш. Толкова са различни.  Grinning

Аз да кажа, че имаме напредък малко със спането. Вече 3-4 нощи си спи сам в леглото, само сутрин се довлачва до моето и се покатерва при мен. И вечер е трудно заспиването, на това днес му хванах цаката - явно му е адска жега, та се укротява, като му подухвам по главата и гръбчето.
Аз цяла нощ съм пуснала вентилатор, но той духа само в мен, за да не се схване някой, иначе в стаята изобщо не помръдва въздухът.

По въпроса за яденето и спането отново: онзи ден прочетох една книга "Как да имаш деца и да останеш нормален"  Laughing (реших, че специално за мен е написана), та и там пише, че детето гладно ли е, ще яде всичко - беше даден пример с южноамерикански футболисти, катастрофирали със самолет, как оцеляли, като си хапнали от умрелите си събратя. Ако не е гладно, следващият път ще е. За спането беше писал авторът да се премахнат всички разсейващи неща и тихо и кротко да се приспива, без нерви, така не му оставало на детето друго за правене, освен да спи. Моето отроче обаче явно има и нощно виждане, защото без проблем открива играчките или отваря чекмеджето с чорапите и си играе с тях в тъмното.  Laughing Но в малко по-късен час поутихва.

# 442
Няма да навлизам в повече обяснения.Който разбрал,разбрал.И защо ли зачекнах тема,като така или иначе не обичам споровете"по телефона".Истината е да можеш да кажеш по интелигентен начин очи в очи мнението си,както и да уважаваш това на другите.Стана доста махленско и спирам наистина. Peace

Аз да ви се оплача,че от няколко нощи,"научената"иначе да спи Матея,направо ми разказва играта.То мятане,въртене,приреваване(мисля,че правилно я изписвам тази съчетана от мен дума в неофициален стил Wink)Не знам какво й става-зъби ли,жеги ли,но един-два часа си минават в това.

За соковете-аз също ги недолюбвам,но се принудих да давам ,поради факта ,че не успях да я науча на чиста гола вода.Разреждам малко сокче с повечко вода и така поне съм спокойна ,че в жегите няма да се обезводни.

За пампата(измислена форумска дума,но сладка хрумка)-държа я през деня по гащи.Нямаме попадения засега,но и не давам зор.Просто пробвам...

# 443
Добро утро!

ММ се хвана да поизчисти малко двора, че да спретнем някакъв мини детски кът навън.  Grinning
Така че днес пак ще се чудя сама какво да забавлявам децата.

Хеленче, тези силикони се носят сега пък, за да закрепим новото положение на зъбите и да не се върнат отново в първоначални позиции.  Stop

Никола също не е любител на водата. Ако му налея сокче го изпива до дъно. А тази статия, която пусна Чин и за бебешките сокове ли важи? Аз и на Иван купувам от тях, като си мислех че са по в ред!  newsm78 Има едни сокове на Мелето, те са направени от плод, но вече ги няма във Варна. Мисля само в Пловдив и околностите се намират. Скъпички са и не успяха да се задържат много тук.

# 444
Здравейте,
наистина доста махленско е станало нивото на спора и не ми се коментира ! Naughty
Дара се събуди в 6.30 и горката в 11.30 ,докато хапваше заспа на столчето Laughing Laughing
И на мен ми беше забавно с щъкаща Дара да пусна прахосмукачка ,да мина с моп ,докато е на гърнето ,да направя пълнени чушки ,да просна прането ,изобщо...... и съответно съм вир вода ,а климатикът работи от 10ч. Ааа забравих и дори за час бяхме на бърза разходка с пазарене!
За прохождането -Дара също няма изгледи скоро да проходи ,но както се знае при нас нещата доста бавничко се случват ,но пък бърза работа нямаме ! Е ,поне махнахме бибата ,а вчера само 2 пъти се начишка,през другото време я хващах навреме! Това са ни постиженията ,но пък не ходи и както се знае ще е последното озъбило се форумско бебе! Laughing
Силве,за неспането аз няма как да те успокоя ! Знаеш ,че вече 1г. не съм се наспала Sad Дано са зъбите !
Хелънче,браво на момчето за памперса! Hug
Хубав ден ви желая!

# 445
Ми махленско е как няма да е? Между другото в моя беден речник я няма думата махленско, затова ако искате може да ми я обясните.  Какво да отговоря на човек, който ти пише '' ще научиш ли децата ти да пишат и четат? ВАЖНО Е !'', Еми ще ме извинявате, но няма как да си мълча. : Crossing Arms До този пост беше дискусия, след тази из цепка и проверка на правописни грешки, стана вече грубо, дотогава и не бях обидила или засегнала никой по никакъв начин. :arms: И това казано от човек, който пише постове по 2 реда пълни с правописни грешки, със запетайки сложени на грешни места, без главни букви и т.н. направо прозвуча повече от смешно. Значи моето момиче преди да проверяваш моите грешки, вземи си провери твоите. Peace Децата ми пък изобщо недей да ги бъркаш (дали ще четат и пишат, дали ще са умни и глупави),  защото тогава вече ставам груба. Нали знаеш с глупака бъди глупак, с умния бъди умен. Wink

ичка, теб също не мога да те разбера, теб лично пък с какво засегнах? NeWS78 Какво значи това махленско или вие се познавате лично? NeWS78 За гърнето си е мое мнение, като казах, че щом имаш търпение браво и вие 100 на 100 първи ще превземете гърнето, та къде е проблема така и не разбрах. NeWS78

Ани ние също взимаме едни изцяло от плод направени, но забравих как се казват Granini май бяха, вътре с парчета плод.

После пак, че дълго стана и пак не успях да си кажа нищо по другите въпроси, но не мога да мълча при такива из цепки.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 16:13 от nakri88

# 446
Какво се е случило тук за няма и 24 часа?!

Привет и от нас!

Аз съм на мнение,че тези спорове за храненето и възпитаването на децата са безпредметни и ще обясня защо смятам така преди някой да ме е нападнал.Значи всяка-повтарям всяка майка е добра за своето дете и никоя не разрешава друга да ѝ дава акъл за това и онова.Този форум е за споделяне и съветване/за тези,които приемат съвети/.Не мога да разбера защо трябва да се заяждаме с това и онова.
Накри браво,че си учила и живяла в Италия,но ние простосмъртните в България също сме хора и това постоянно натякване какви били цените в Италия и в България на това и онова и ние го знаем.Това,че обличаш децата си с маркови дрехи-добре,избора си е твой,но не може да го натякваш пред толкова майки все едно ние разбираш не ставаме като не ги обличаме така или не ги храним еди как си.Ами виж сега и моето дете на моменти отказва храна,но не смятам,че съм лоша майка като не го насилвам....А колкото до снимката на профила на Силви искам да ти кажа,че е прекалено това.Какво общо има снимката с форумското писане?

Спирам преди да се е разразил някой велик дебат.
Чин те хормоните наистина се завръщат понякога  Peace

# 447
хехехе сега и това ли е проблем, чe живея в Италия? Grinning Никога не съм натяквала нищо, а това че съм казала, че някой е лоша майка, защото не облича децата си марково е ВЪРХА НА ВЪРХОВЕТЕ. ooooh! А за разлика от теб не качвам снимки на всяка закупена вещ - люлка, столче и т.н.,защото просто нямам нужда от това. Peace И накрая винаги се пише спирам, но това след 1000 нападки и още толкова измислени глупости. За БГ е твоя страна, колкото моя, ако не си разбрала дори искам да се връщам, друг е въпроса, че сме светлини години назад и какво мога да кажа ''еййй супер сме''. За да искам да се върна, обаче нещо позитивно съм видяла. Wink Никога не съм се правила на каквото и да е, някой друг се направи на високо интелектуален и ми даде на ''тъпа''. Тъй че като говориш давай факти, а не само да раздвижиш пръстите върху клавиатурата. Wink

# 448
  • Sofia
Ей, хора, вчерашния ден не го ли оставихме в миналото? То какво стана...
Това сега с марковите дрехи откъде дойде, чак аз се изненадах. Досега не съм видяла да се споменава такова нещо, или съм го пропуснала.

Мислех, че днес сме на друга вълна вече Simple Smile

# 449
  • гр. Козлодуй
Силве, Ичка, аз не мога да спя по цяла нощ от 27.06.2011 г. Simple Smile. Това дете няма милост към мен. То не си признава леглото, превзело е спалнята и ме тероризира постоянно, като по цяла нощ иска цицки Simple Smile. Не знам зъби ли са, какво ли е, но аз свикнах де Simple Smile.

Борис освен херпес зостер имал и отит, но не знам защо доктора не го спомена още първия път. Едното ушенце не се доизлекувало и продължаваме с антибиотика. Кажете, как давате лекарства, Борко плюе всичко, независимо какво е, може би и затова не се е доизлекувал.

Накри, и аз не знам как точно се превежда думата "махленско", но за себе си го виждам като нещо подобно на поведението ти в момента, извинявай за което Simple Smile. Нямам нищо против теб - държа да го отбележа. Рядко пиша тук, но чета когато мога. Това е втори "спор", в който участваш, доколкото си спомням ... може и повече да са.  Неприятно е! Да, това е форум, но все пак сме тук не да се обиждаме, или може би греша?  Мисълта ми е, че когато видя такива истории тук ми се отщява да влизам да чета, да не говорим за писане. А ми харесва да бъда част от групата тук!

Общи условия

Активация на акаунт