Консултации с адвокат

• 132 504
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Таксите на ЧСИ не са ли по-високи?!  newsm78

# 541
  • В градината...
При ДСИ е безплатно що се отнася до дела за издръжки. Но може и да не ви огрее скоро някакъв резултат. Вие избирате.

# 542
  • София
Дааааааааа, мен преди години ДСИ не ме "огря".

# 543
  • BG
Ориентирала съм се към ЧСИ, точно защото искам по-бързо да станат нещата.
Ясно ми е, че такси ще плащам, а след това тия такси ще му ги отдържат ли него?
И ще ми бъдат ли въстановени на мен парите, които съм дала за такси?

# 544
  • В градината...
Ориентирала съм се към ЧСИ, точно защото искам по-бързо да станат нещата.
Ясно ми е, че такси ще плащам, а след това тия такси ще му ги отдържат ли него?
И ще ми бъдат ли въстановени на мен парите, които съм дала за такси?
Разбира се. Щом работи и има от какво да му се удържа  Peace

# 545
  • BG
Благодаря още веднъж, бяхте ми много полезни с информацията:)  bouquet

# 546
На мен ЧСИ ми отказаха(няколко)! ДСИ ми отне около месец и половина-запорира колата и заплатата му и го накара да си плати всичко със задна дата! Изобщо не е сложно и не виждам защо е нужно да му "влизаш в положението" или да не ти се занимава със стари задължения..Ти попълваш иска, а те вече се занимават с него...Все пак става дума за децата ти!

# 547
Здравейте, момичета имам спешен въпрос. Досега бях в полицията, пуснах жалба в полицията оплакване срещу мъжа ми за домашно  насилие, задържаха го, казаха ми че жалбата отива в 9ч. директно при Съдия дори и днес в събота. И после не знам какво следва. Объркана съм, уплашена и не знам какво как и накъде!

# 548
  • В градината...
Следва заповед, с която ще бъде ограничен да не доближава дома ви,  вас, да не извършва насилие за определен срок. При неспазване на заповедта, сигнализирате полицията и може да бъде задържан.

# 549
Благодаря Ви за бързия отговор!  Hug

# 550
Здравейте мили момичета Hug
Вчера получих сьобщение в пощенската си кутия от СГС, че имам съдебни книжа за получаване и да се явя в бюро призовки...Възможно ли е да е за ново дело, но не би ли трябвало призовката да е от районния сьд? В момента съм с дело в СГС, тъй като обжалвам решението на СРС...Датата на делото е чак през октомври, а и до сега всичко от сьда пристгаше при адвоката ми..Притеснявам се да не е нещо ново пуснато от бившия ми съпруг, тъй като до скоро ме заплашваше, че ще се бори за родителски права... Tired

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 14:18 от bibi_12

# 551
Здравейте мили момичета Hug
Вчера получих сьобщение в пощенската си кутия от СГС, че имам съдебни книжа за получаване и да се явя в бюро призовки...Възможно ли е да е за ново дело, но не би ли трябвало призовката да е от районния сьд? В момента съм с дело в СГС, тъй като обжалвам решението на СРС...Датата на делото е чак през октомври, а и до сега всичко от сьда пристгаше при адвоката ми..Притеснявам се да не е нещо ново пуснато от бившия ми съпруг, тъй като до скоро ме заплашваше, че ще се бори за родителски права... Tired

Преди да си взела книжата от съда и ние можем само да гадаем за какво става въпрос.

# 552
MilenaD, трябва да видиш, но най-вероятно е по неговата жалба. Призовките вече ще ти идват от СГС, щом делото е вече там. Понякога деловодителите пускат книжата директно на страната, а не на адвоката. Получавала ли си съобщение, че делото е насрочено? Възможно е да е това.
Иначе принципно нещата по неговата жалба се разменят още на фаза СРС и като замине в СГС вече сте си разменили така да се каже книжата по жалбата...

# 553
MilenaD, трябва да видиш, но най-вероятно е по неговата жалба. Призовките вече ще ти идват от СГС, щом делото е вече там. Понякога деловодителите пускат книжата директно на страната, а не на адвоката. Получавала ли си съобщение, че делото е насрочено? Възможно е да е това.
Иначе принципно нещата по неговата жалба се разменят още на фаза СРС и като замине в СГС вече сте си разменили така да се каже книжата по жалбата...
Hug
Аз обжалвах, той не върна в срок отговор на жалбата ми и делото вече е в СГС...Не съм получавала призовка за делото, но адвоката ми е получил. За това се чудя какво може да е, знам че и вие няма как да знаете, но просто исках да съм сигурна, че не може да е за друго ново дело от него или друг човек, тъй като в този случай сьобщението трябваше да е от СРС, нали така?

# 554
Здравейте,моят проблем  е следният.Живях с чужденец(холандец)без брак ,имаме заедно дъщеря,която е родена 23.11.2004 г. в България .Той фигурира в акта й за раждане,като неин  роден баща,и тя е с неговото фамилно име.Живяхме заедно 7 г.Дъщеря ми има две гражданства българско и холандско.Преди 3 години се разделихме с него.Аз живея с дъщеря си в Холандия.Той не е виждал дъщеря ми от 2 години,и нямам никакъв конакт с него.Издръжка не търся,а искам да му отнема родителските права.След 2 години изтича  датата на валидност на бг паспорт на дъщеря ми ,а за подновяване ми трябва пълномощно от "бащата",който не знам по какъв начин ще открия.Той не е регистриран никъде в Холандия.От бг посолство ми казаха,че им трябва или пълномощно или смъртен акт от бащата за подновяване на паспорт.С холандският паспорт нямам този проблем,понеже  тук майката има по големи права над дедето от бащата и той не ми трябва при подновяване (за моя радост!).След 18 годишна възраст дъщеря ми сама ще избере с кое гражданство ще остане,но до тогава има време.Въпросът ми е мога ли да отнема родителските права на бащата?(пратих ЛС на г-жа Тайс,понеже не знаех как да пратя тук писмо.)

Общи условия

Активация на акаунт