Консултации с адвокат

• 132 368
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 1 020
  • sofia
Данче, много добре си помисли дали да прехвърляш и твоята част на детето.

Не се знае след време на какъв акъл ще е малкото сладко човече на 18 без да се е помъчило един лев да изкара в тоя живот - примери от практиката много как детето изгонило родителите си, защото вече е собственик на апартамента. Така ли иначе  апартамента е за детето един ден, но ти се подсигури!
А пък мъжа ти , като иска няма лошо да си прехвърли частта...

# 1 021
Здравейте,

На 6ти януари подадох, чрез адвокат, молба за попечителство над дъщеря ми (на 4г.) и издръжка. Молбата ми е регистрирана и би трябвало последните седмици да се опитват да дадат призовка на БНД.

Искам да ви попитам, колко опита се правят и колко време се чака, докато го открият? Ако той изобщо не приеме призовката, тогава какво се случва? Насрочва ли се дело въпреки това?

Благодаря предварително за вниманието!

# 1 022
Имам нужда от консултация по един въпрос, момичета, може ли да питам? Искаме жилището ни да бъде прехвърлено на детето ни. От банката не разрешиха, тъй като ипотеката все още не е изплатена. Има ли някакъв вариант, при който той да даде съгласието си (и аз своето), че жилището ще остане за детето ни, без да има каквито и да било претенции - той или някой друг?
Може ли да се оформи някакъв такъв документ и би ли имал стойност този документ след време?
Благодаря ви предварително и лека вечер!

Да оставим ипотеката на страна...
По-добре жилището ти да остане на твое име. Ако приживе го прехвърлиш на детето, нямаш никаква гаранция, че изборът ти ще е правилен.
Помисли и за своите интереси.
От такава прехвърлителна сделка рискът да си навредиш е голям, защото евентуалното й разваляне след време е почти невъзможно.
Ако ти не защитиш своите права и интереси, няма кой да го стори.

# 1 023
Zdraveite!Kazvam se Ivelina i sum na 35 godini.Jiveq v Norvegiq ot 4 godini i imam sin na 5 meseca ot latviec.toi ima 2-ma sina (bez brak) ot latviika,koito podpomaga finansovo ot do vseki mesec(te jiveqt v Latviq).V momenta jiveem zaedno,no postoqnno me goni ot kuchtata,v koqto jiveem,a ne si dava smetka kolko e trudno za edna samotna maika s bebe na ruce da semesti s tolkova bagaj ,a i finansovo chte mi e mnogo trudno,zachtoto toi otkazva da mi pomaga.Iskam da popitam dali ima klauza,v koqto moga da go zadulja ako se vurna v Bulgariq da mi plachta izdrujka pri polojenie,che si e dal imeto ,a i podpomaga drugite si deca?

# 1 024
 Здравейте, майка съм и обмислям завеждане на дело за родителски права.Малкия е на 1г. и няма поставени ваксини по мое желание .. това дали може да бъде причина родителските права да бъдат дадени на БНД?От половин година сме разделени, детето е при мен, но ме притеснява, че може за това да се захване  ooooh!

# 1 025
Zdraveite!Kazvam se Ivelina i sum na 35 godini.Jiveq v Norvegiq ot 4 godini i imam sin na 5 meseca ot latviec.toi ima 2-ma sina (bez brak) ot latviika,koito podpomaga finansovo ot do vseki mesec(te jiveqt v Latviq).V momenta jiveem zaedno,no postoqnno me goni ot kuchtata,v koqto jiveem,a ne si dava smetka kolko e trudno za edna samotna maika s bebe na ruce da semesti s tolkova bagaj ,a i finansovo chte mi e mnogo trudno,zachtoto toi otkazva da mi pomaga.Iskam da popitam dali ima klauza,v koqto moga da go zadulja ako se vurna v Bulgariq da mi plachta izdrujka pri polojenie,che si e dal imeto ,a i podpomaga drugite si deca?

Съветвам те да попиташ в норвежката тема. Не може да отказва издръжка, няма такава възможност, с брак или без брак.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728962.315

Също така, отиди в местният NAV и се поинтересувай какви помощи ти се полагат като самотна майка. Те дават и помощ за жилище https://www.nav.no/Familie/Enslig+mor+eller+far/Oversikt+over+st … er+og+vilk%C3%A5r

Кажи също в кой град си, може да се намери някой от там да ти помогне с багажа.

# 1 026
Момичета, здравейте! Благодаря ви за споделените отговори. Определено
обмислях много прехвърлянето на моята част. По- скоро ме вълнува дали може да се изготви такъв документ( и какъв да е този документ ), според който баща й ще направи тази стъпка след известно време. Много искам да имаме нещо черно на бяло, подписано от него, че не зная какво ще му щукне и дали няма да се откаже, докато дойде време за самата сделка.
Пожелавам ви хубав остатък от деня!

# 1 027
Здравейте, искам и аз съвет от адвокатите тук.Имам присъдена от съда издръжка на дете  на 3 годинки.Издръжката трябваше да почне да се дава  от  март месец 2012 год. До сега не е получена нито една издръжка.  Дадох бащата и на съдия изпълнител и на прокурор но той няма нищо и не работи.Трябва ли общината в която живея да ми изплати  издръжката със задна дата както пише в решението на съда, или  ще започне  да ми плаща от тук нататък.Как е по закон. И втори въпрос ,бащата има ли право при това положение да иска да вижда детето   което нито то нито той  познава.Предварително благодаря.

# 1 028
  • София
Здравейте.

и аз се нареждам с въпрос.
Ако се разделим с мъжа ми по съгласие и на двете страни, той се откаже от детето и то остане с мен, той няма претенции към детето, колко най-бързо може да случи развитието по това дело?
Благодаря ви предварително!

# 1 029
  • В градината...
Здравейте, искам и аз съвет от адвокатите тук.Имам присъдена от съда издръжка на дете  на 3 годинки.Издръжката трябваше да почне да се дава  от  март месец 2012 год. До сега не е получена нито една издръжка.  Дадох бащата и на съдия изпълнител и на прокурор но той няма нищо и не работи.Трябва ли общината в която живея да ми изплати  издръжката със задна дата както пише в решението на съда, или  ще започне  да ми плаща от тук нататък.Как е по закон. И втори въпрос ,бащата има ли право при това положение да иска да вижда детето   което нито то нито той  познава.Предварително благодаря.
1.Не.
2.Да.

# 1 030
  • В градината...
З
Ако се разделим с мъжа ми по съгласие и на двете страни, т.....колко най-бързо може да случи развитието по това дело?

Зависи от натовареността на съда - най-кратко може да стане за 2 седмици.

# 1 031
  • В градината...
Момичета, здравейте! Благодаря ви за споделените отговори. Определено
обмислях много прехвърлянето на моята част. По- скоро ме вълнува дали може да се изготви такъв документ( и какъв да е този документ ), според който баща й ще направи тази стъпка след известно време. Много искам да имаме нещо черно на бяло, подписано от него, че не зная какво ще му щукне и дали няма да се откаже, докато дойде време за самата сделка.
Пожелавам ви хубав остатък от деня!
Такъв документ може да бъде единствено завещанието.

# 1 032
Здравейте, искам и аз съвет от адвокатите тук. Имам присъдена от съда издръжка на дете на 3 г. Издръжката трябваше да почне да се дава от март месец 2012 г. Досега не е получена нито една издръжка. Дадох бащата и на съдия изпълнител и на прокурор, но той няма нищо и не работи. Трябва ли общината в която живея да ми изплати издръжката със задна дата както пише в решението на съда, или ще започне да ми плаща оттук нататък. Как е по закон. И втори въпрос, бащата има ли право при това положение да иска да вижда детето което нито то нито той познава. Предварително благодаря.

Можеш да искаш издръжка от общината,но след като са изчерпани всички средства (т.е. изпълнителни способи) за събиране на издръжката от имуществото на БНД...
Ако БНД не работи и не получава доходи, следващата стъпка е молба до ЧСИ за извършване на опис на имуществото му. Ако след изчерпване и на този изпълнителен способ, БНД продължи да е в невъзможност да заплаща издръжка (в смисъл безработен, без никакви доходи), тогава може да се претендира издръжка от общината...
Така смятам аз...

# 1 033
Благодаря Ви. Всичко това е направено, сега и на прокурор е предаден. Общината трябва ли да ми изплати сумата за издръжката на детето със задна дата както е записано в решението на съда.

# 1 034
  • Пловдив
По- скоро ме вълнува дали може да се изготви такъв документ( и какъв да е този документ ), според който баща й ще направи тази стъпка след известно време. Много искам да имаме нещо черно на бяло, подписано от него, че не зная какво ще му щукне и дали няма да се откаже, докато дойде време за самата сделка.
Такъв документ може да бъде единствено завещанието.
Завещанието е най-лесно отменяемо. Преди смъртта на автора си то не само няма никакво действие, но и не го обвързва - винаги може да бъде унищожено от него самия или заменено с по-ново. Включително ако се съхранява другаде и той няма достъп до него, пак може да изготви ново, с което да отмени старото.
Предварителен договор за дарение също е недействителен.
Не виждам начин, ако говорим за безвъзмездно прехвърляне. Или става веднага, или няма сигурност, че няма нещо да му "щукне".

Общи условия

Активация на акаунт