Консултации с адвокат

• 132 368
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Пловдив
Ще проверя да знам. А иначе имах предвид, че ако ме ядоса още ще предприемам действия (естествено ако има какви)   Laughing

Благодаря на всички за мненията и се извинявам за излишния спам   bouquet  bouquet

# 1 006
  • В голямото море...Живот
Относно смяната на имената - мога ли да си сменя фамилията с тази на човека, с който живея на семейни начала от 11г (нямаме и не искаме брак) ? В кой съд трябва да заведа молбата - по постоянен адрес или може и по настоящ?

И още нещо - ако имам съмнения за корупция мога ли да подам лично сигнал в Комисията (КППК), а не през формата на сайта им? Не намирам отзиви и мнения относно работата на тази Комисия, някой с лични наблюдения или информация  Praynig Може и на ЛС!

# 1 007
  • Пловдив
Здравейте. Поради липса на закон установяващ равни права върху децата, когато с бившия ми съпруг се разведохме/ по взаимно съгласие/, той взе правата над малкият ни син, аз над големия. Наскоро е сключил нов брак и ме интересува какви права има в момента съпругата му над моето дете? Благодаря предварително за отговора.

# 1 008
Имам малко момиченце на 1г. и 7м. и тя е най-хубавото нещо в живота ми и напоследък единствената ми радост. Но с баща и хич не живеем щастливо. Само да уточня, че нямаме брак. Заедно сме от 12год. знаех добре какъв човек е но въпреки всичко, го обичах твърде много и се реших да имаме дете. С надеждата че детето облагородява една връзка, просто очакванията ми бяха да сме по щастливи заедно.
Това е на кратко миналото и не ми се навлиза в подробности за това какво било.
Сега той се държи смен буквално като с една робиня както ме и нарича, ходи си по любовници, хващала съм го не веднъж а на всичкото отгоре съм и пребита от него за пореден път.
И всичко това е само защото той е доминиращ в връзката ни и ни издръжа финансово с детето, аз съм по майчинство още и няма как да работя в момента. Вече дори имам чувството че свикнах с обидите му, та теса постоянни, от 2  год може би не съм чула една мила дума от неговите уста. Най-лошото е че го прави пред малката и ме унижава пред всички приятели.
До преди време ме заплашваше постоянно как щял да ни изгони и мен и детето без въобще да съжалява, но когато му отговорих смело, че това не ме плаши вече и ще си взема и детето все някак ще се справя, той като разярен с такава злоба ме преби. Заплашваме че няма да пусне детето с мен и само аз съм щяла да си тръгна. Има доста финансова стабилност и затова е толкова категоричен че ще успее. Ако бях сама вече одавна да съм си събрала багажа, но само при мисълта че малкото ми детенце ще остане да живее с този изрод псевдо баща сърцето ми се свива. Той дори не може да я гледа, един памперс не и е сменил от както е родена с нищо не ми помага, идва си от работа и си ляга на дивана с вестника. Ако и обърне внимание то е за 5 минути  целуне я и толкова. Просто си нямате на  идея какви реплики произнася и всички приятели ме питат после - този твоя мъж да не е мръднал нещо, но разбира се за него това е нормално.
Например за него е нормално жената трябва да е прислужница и робиня, детето трябва да слуша само него защото той можел да му купи всичко и най- различни глупости, за които ако го чуе психиятър ще го освидетелства със сигурност.
Лятото дъщеря ни беше на годинка и той реши, че трябвало да бъде подстригана нула номер, че да и станела по хубава и гъста косата. Чул го от някъде сигурно, аз не вярвам хич на такива неща, но както и да е. Тя по наследство е с гъста и къдрава косица, но както и да е съгласих се с него и я подстригахме. Сега косата и порастна и пак си е хубава с къдрици, но на него му се върти в главата пак да я подстрижел иска че да приличала на момченце. Просто като чух изумях, но нали предишната вечер бях пребита от него и не посмях да кажа нищо, само се моля дано забрави и да не го е мислел на сериозно.
Пълен комплексар, вече едвам го изтърпявам в къщи исками се да не се прибира изобщо. Всяка седмица ходи в провинцията за през уикенда, никога не е бил с нас.Вместо това си е с 50годишната любовница, а той е на 44 аз съм на 32.
Вече си извадих медицинско без да знае, ще се консултирам и с адвокат, решила съм че рано или късно ще се спасим от този изрод с дъщеря ми заедно ще си тръгнем, само незнам колко ли време ще ми е необходимо. Пък и аз съм само на едно майчинство и нямам собствено жилище, та се страхувам, че той ще парадира точно с  възможностите си и това какво може да и предложи.
Незнам как да подстъпя, но неискам да загубя детето си, ако трябва ще бъда артистка с него но няма да допусна да остане да живее тя при него.
Не стига че ме пребил, ами и нагъл, ако съм искала да остана да живея в дома му и да си гледам детето спокойно, трябвало да бъда мила с него и да съм го радвала да съм се била старала да му е хубаво с мен. Представяте ли си, а на мен ми идва отрова да му дам, само да се отърва.
Неговото семейство изобщо не се намесва дори го смятат че това е правилно и трябва да го слушам и да си гледам детето, пък той каквото щял да прави. Моите родители знаят всичко но нищо не могат да направят горките страдат заради мен. Единствено ми казват че мога винаги да отида при тях и с детето, те ще застанат зад мен, но как да си позволя да им тежа и аз с дете, като живеят с 250лв и едва свързват двата края милите.

Моля за съвет как е по добре да действам без да пострадам аз и детето. Какви са моите шансове при евентуален съдебен иск.

# 1 009
  • София
Родителите ти могат ли да гледат малката? Вариант е да отидеш при тях, като предварително си си намерила работа. На 1 г. и 7 месеца е достатъчно голяма да започнеш да работиш.

# 1 010
Да могат да я гледат, но  те живеят в провинцията, а аз мога да работя в София доста сложно е поне на този етап. Пък и нямам никакви спестени пари. А детето си иска своето. Не мога да си представя че ще се разболее и аз няма да мога да и купя лекарства. Много е сложна ситуацията ми. Знам че ще се оправим рано или късно, но за всичко си трябва време. Sad

# 1 011
След като му е стабилен дохода, значи ще можеш да го осъдиш за прилична издръжка!
Освен това му пусни жалба за домашно насилие, това, че не сте съпрузи специално за домашното насилие няма проблем... имаш и медицинско! Нека го глобят, пък да смее пак да ти посегне в периода на ограничителна заповед!
Полезно четиво по въпроса и контакти за подкрепа!

# 1 012
Страхувам се от това какво ще направи след като изстече ограничителната заповед. ooooh!
Това е човек без сърце, без грам човештина. Дори не му пука какво причинява на малката.
Тя като чели усеща че нещо не е наред в отношенията ни. Снощи е плакала 2 часа едвам съм я успокоила както спи и се събужа започва да плаче. А тя е кротко дете никога не се събужда освен ако не я боли нещо температура или за вода. Снощи нанправо се зачудих какво да я правя. А аз докато я успокоявам едвам си сдържам сълзите за да не вижда че плача. Cry
Не спирам да мисля как ще си тръгна с нея как ли ще се справяме и хиляди въпроси. За съжаление в тази държава е много трудно на майките отглеждащи сами децата си. ooooh!

# 1 013
Здравейте,
имам дете на 10 месеца, с бащата живеем на семейни начала без брак, той е признал детето.
Живеем в жилището на моята майка заедно с нея. С БНД имаме сериозни проблеми и ежедневни скандали. Всеки ден го карам да се изнесе, но той отказва под предлог, че не можем да се грижим добре за детето. Обмислям да заведа дело за попечителство над детето, като се надявам с това да успея да го накарам да си тръгне.
Относно попечителството нямам притеснение, тъй като той е с богато криминално досие, няма доходи, няма жилище и мисля, че това лесно може да се докаже.
Въпросът ми е, има ли вариант по-бързо да го накарам да се изнесе от дома на майка ми /той е регистиран на този адрес/? И какво трябва да направя?
Благодаря.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:53 от kukitkata

# 1 014
Може ли издръжка да се плаща по мъниграм, понеже едно известно време ми плащаше бившия мъж с пощенски запис и пишеше издръжка за месец еди койси а сега по мъни грам ми ги превежда но не пише дали е издръжка или не?

# 1 015
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

Извинете, че се намесвам, но при какви условия съдът присъжда родителските права на бащата. Досега бях останала с впечатление, че едва ли не е правило да са на майката. Не питам, за да се заяждам, по- скоро очаквам при развод с мъжа ми да направи всичко възможно да му се припишат на него. Иска ми се да б ъда .... подготвена ....
И на мен ми е любопитно това. Бях заплашена, че ако подам молба за развод свекърва ми ще направи всичко възможно, за да ме изкара луда и би платила доста пари и ще ми вземат детето. Нищо, че  съпругът ми е алкохолик, а свекърва ми идея си няма как се гледат деца. ( малко оф топик)

Мотивите на съда са, че свидетелите ми не са доказали че съм физически и психически малтретирана, че работя на три сменен режим на работа, на квартира съм и нямало кой да ми помага за отглежданито на децата, въпреки че родителите ми са пенсионери и ми помагат. Общо взето са кредитирани свидетелските показания само на бившата ми свекърва, който са доста украсени. С една дума с аругантен адвокат, подходящи връзки и достатъчно пари всичко е възможно. Надявам се поне на втора инстанция съдът да разгледа делото справедливо. Praynig

# 1 016
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

Извинете, че се намесвам, но при какви условия съдът присъжда родителските права на бащата. Досега бях останала с впечатление, че едва ли не е правило да са на майката. Не питам, за да се заяждам, по- скоро очаквам при развод с мъжа ми да направи всичко възможно да му се припишат на него. Иска ми се да б ъда .... подготвена ....
И на мен ми е любопитно това. Бях заплашена, че ако подам молба за развод свекърва ми ще направи всичко възможно, за да ме изкара луда и би платила доста пари и ще ми вземат детето. Нищо, че  съпругът ми е алкохолик, а свекърва ми идея си няма как се гледат деца. ( малко оф топик)

Мотивите на съда са, че свидетелите ми не са доказали че съм физически и психически малтретирана, че работя на три сменен режим на работа, на квартира съм и нямало кой да ми помага за отглежданито на децата, въпреки че родителите ми са пенсионери и ми помагат. Общо взето са кредитирани свидетелските показания само на бившата ми свекърва, който са доста украсени. С една дума с аругантен адвокат, подходящи връзки и достатъчно пари всичко е възможно. Надявам се поне на втора инстанция съдът да разгледа делото справедливо. Praynig
Ужас! Точно от това се страхувам и аз.  Sad Явно случаят ни е доста сходен. С тази разлика, че не работя на смени, детето е под 3 г. с автоимунно заболяване е за което се изискват грижи и бащата пие.  От все сърце ти пожелавам на втора инстанция съдът да реши нещата в твоя полза.  Hug

# 1 017
  • София
Здравейте!
Баща ми  има много лошо пиянство.С майка ми отдавна не живеем при него.С него живее брат ми.
Когато не е пиян не е лош,но пийне ли незнае какво
прави.На мене никога не е посягал.
Снощи е пребил брат ми,който е инвалид.
Не мога да ви опиша как се чувсътвам.В момента той е с мама в Пирогоф.Ще извадиме и медицинско.
Брат ми е на 25 години,но не може да се обслужва сам.Баща ми му е попечител.Отговаря за всичко пенсия и т.н.
Някой знае ли дали може да му се отнемат родителските права?
Не искам брат ми вече да има досег до него,защото всички знаем че ще има и следващ път.
Мн съм объркана и незнам как да дейставаме от тук нататък

# 1 018
  • В градината...
Това, което чета е излкючително неприятно  Hug
Сезирайте кмета на общината - той или опредлено от него лице е органът по попечителството. Според семейният кодекс всяка година до края на месец февруари попечителят дава отчет за своите действия. Може да бъде повикан и да даде обяснения. Аз бих отишла незабавно в общината и бих била настоятелна, в случай, че този срок се спазва, за да не бъде пропуснат.
Може да пуснете жалба и по закоза за защита от домашно насилие. Би трябвало майка ви да е заместник попечител и докато бащата е отстранен от жилището /евентуално при издадена  заповед за защита/, тя да изпълнява функциите на попечител.
Успех и пишете какъв е резултата  Peace

# 1 019
Момичета, здравейте!
Не съм писала от лятото тук, но битката с мъжа ми беше голяма и тежка. След няколко
кошмарни месеца, ходене по какви ли не инстанции и институции и даване на какви ли не обяснения, най - после нещо му е прещракало на "моя мъж" и се споразумяхме на делото
за развод. Изживяното не беше никак лесно, но свободата после си заслужава. Затова, момичета,
не пропилявайте живота си и бъдете силни и смели!
Имам нужда от консултация по един въпрос, момичета, може ли да питам? Искаме жилището ни да бъде прехвърлено на детето ни. От банката не разрешиха, тъй като ипотеката все още не е изплатена. Има ли някакъв вариант, при който той да даде съгласието си( и аз своето ), че жилището ще остане за детето ни, без да има каквито и да било претенции- той или някой друг?
Може ли да се оформи някакъв такъв документ и би ли имал стойност този документ след време?
Благодаря ви предварително и лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт