Консултации с адвокат

• 132 379
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 960
  • Пловдив
Искам да попитам,при изваждане на задграничен въпрос на дете при разведени родители,пак ли трябва да присъстват и двамата или може само този,на когото са присъдени родителските права ?
И друго,при отказ на бащата да подпише документ за съгласие детето да напусне страната за екскурзия,колко време е необходимо на Съда да издаде такова?

# 961
Ох, извинявам се, че пак питам, но кой и как се прави тази проверка на летището. Имам подозрения, че е в Германия и вероятно е със самолет...

# 962
Здравейте! Дъщеря ми посещава  яслена група в ОДЗ. Ако подам молба за развод бащата има ли право да отпише детето? Защото ме заплашва, че ще го направи, ако подам молба. Интересува ме дали трябва съгласието и на двамата родители или е достатъчно само на единият?

# 963
  • София
Искам да попитам,при изваждане на задграничен въпрос на дете при разведени родители,пак ли трябва да присъстват и двамата или може само този,на когото са присъдени родителските права ?
И друго,при отказ на бащата да подпише документ за съгласие детето да напусне страната за екскурзия,колко време е необходимо на Съда да издаде такова?

Да, трябва.
На същия въпрос отговор на  деловодителката в съда: И нали знаете, че тези дела вървят бааааааааааааааааавно  Shocked Shocked Shocked Shocked

# 964
Ох, извинявам се, че пак питам, но кой и как се прави тази проверка на летището. Имам подозрения, че е в Германия и вероятно е със самолет...

Със съдебно удостоверение само иначе няма как, т.е. в доказателствените искания трябва да се поиска!

# 965
Здравейте! Дъщеря ми посещава  яслена група в ОДЗ. Ако подам молба за развод бащата има ли право да отпише детето? Защото ме заплашва, че ще го направи, ако подам молба. Интересува ме дали трябва съгласието и на двамата родители или е достатъчно само на единият?
Ще трябва и той да присъства или поне пълномощно!
За съжаление няма да е бързо и делата са за конкретно пътуване!

# 966
  • Пловдив
Здравейте! Дъщеря ми посещава  яслена група в ОДЗ. Ако подам молба за развод бащата има ли право да отпише детето? Защото ме заплашва, че ще го направи, ако подам молба. Интересува ме дали трябва съгласието и на двамата родители или е достатъчно само на единият?
Ще трябва и той да присъства или поне пълномощно!
За съжаление няма да е бързо и делата са за конкретно пътуване!

.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 23:18 от Only

# 967
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате надежден ЧСИ или ДСИ с район на действие град Варна?

Зависи за какво ти трябва, ако е за издръжка повечето ЧСИ отказват, за това е най-добре с ДСИ...
Защо за издръжка повечето ЧСИ отказват? newsm78

# 968
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате надежден ЧСИ или ДСИ с район на действие град Варна?

Зависи за какво ти трябва, ако е за издръжка повечето ЧСИ отказват, за това е най-добре с ДСИ...
Защото не им се занимава, и пишат справки като замаяни ако издръжката се изплаща от Държавата чрез Общината...

# 969

Защото не им се занимава, и пишат справки като замаяни ако издръжката се изплаща от Държавата чрез Общината...
Благодаря Peace, учудих се, защото и тази процедура сега ми предстои, а издръжката ни е точно минимална и ще се изплаща /евентуално/ от държавата...Предполагам, че процедурата е много бавна и трябва да се заредя с търпение и здрави нерви Tired

# 970

Благодаря Peace, учудих се, защото и тази процедура сега ми предстои, а издръжката ни е точно минимална и ще се изплаща /евентуално/ от държавата...Предполагам, че процедурата е много бавна и трябва да се заредя с търпение и здрави нерви Tired

Пробвай при ДСИ Simple Smile те нямат мърдане!

# 971
  • Шоколандия
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

Извинете, че се намесвам, но при какви условия съдът присъжда родителските права на бащата. Досега бях останала с впечатление, че едва ли не е правило да са на майката. Не питам, за да се заяждам, по- скоро очаквам при развод с мъжа ми да направи всичко възможно да му се припишат на него. Иска ми се да б ъда .... подготвена ....

# 972
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

Извинете, че се намесвам, но при какви условия съдът присъжда родителските права на бащата. Досега бях останала с впечатление, че едва ли не е правило да са на майката. Не питам, за да се заяждам, по- скоро очаквам при развод с мъжа ми да направи всичко възможно да му се припишат на него. Иска ми се да б ъда .... подготвена ....
И на мен ми е любопитно това. Бях заплашена, че ако подам молба за развод свекърва ми ще направи всичко възможно, за да ме изкара луда и би платила доста пари и ще ми вземат детето. Нищо, че  съпругът ми е алкохолик, а свекърва ми идея си няма как се гледат деца. ( малко оф топик)

# 973
Ето,че дойде и моето време да поискам съвет от Вас.
Не знам по какъв начин да се разбера вече с мъжа ми.
От почти месец говорим,че ще се развеждаме,първоначално нямаше нищо против,от две седмици насам положението е ужасно,постоянно ме заплашва,посяга ми,действа ми на психиката по всякакъв начин.Онзи ден му дадох документите и го пратих да подава молба за развод /подал я,като уж се разбрахме за споразумението/. Всичко мина добре,до снощи,когато пак откачи и тормоза психическия започна отново,нямало начин да си тръгна /обичал ме/,първо съм щяла да умра аз,а аз след това и той и пак нямало да се разделя от него  Shocked
Ужасно ме е страх,та искам да Ви попитам на ясно ли сте,дали мога да отида в понеделник да подам жалба в полицията и съответно ще ми помогнат ли да се скрия за няколко дни,докато стане възможно изнасянето ми???
Сега няма как да отида,взе ми телефоните,ключа,дамската чанта и силно се надявам наистина да оживея до понеделник  Cry

# 974
  • В градината...
Не чакай понеделник - още сега иди и пусни жалба за домашно насилие. Няма как някой някъде да те скрие  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт