Консултации с адвокат

• 132 313
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате надежден ЧСИ или ДСИ с район на действие град Варна?

Зависи за какво ти трябва, ако е за издръжка повечето ЧСИ отказват, за това е най-добре с ДСИ...

# 946
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате надежден ЧСИ или ДСИ с район на действие град Варна?

Зависи за какво ти трябва, ако е за издръжка повечето ЧСИ отказват, за това е най-добре с ДСИ...

За неизплатени трудови възнаграждения

# 947
  • Точно където трябва
С мъжа ми нямахме брак. Живеехме заедно. Той почина преди дни, а аз съм бременна. Какво мога да направя за да носи детето ни неговото име? От страна на родителите му не бих имала проблем.

# 948
С мъжа ми нямахме брак. Живеехме заедно. Той почина преди дни, а аз съм бременна. Какво мога да направя за да носи детето ни неговото име? От страна на родителите му не бих имала проблем.
Първо, моите съболезнования! Съжалявам за това, което ти се е случило!
За съжаление ще трябва да водиш съдебен иск за установяване бащинството съответно произхода на детето, това ще стане след като се роди малкото човече. В зависимост от материалното ти положение, може да поискаш от съда да те освободи от държавни такси и разноски.
Ще ти бъдат необходими свидетели, наистина ще е добре, ако това са неговите родители или поне единият от тях;
Експертиза - акушер-гинекологична за вероятен момент на зачеване;
лично аз правя следната "врътка" искам кръвно-групова експертиза (по-евтина е и ако е от бюджета на съда особено обикновено спираме до там), а в условията на евентуалност ДНК експертиза.
Общо взето, това е на кратко!
Пожелавам ти сили, кураж, лека бременност, раждане и на финал едно прекрасно създание...

# 949

За неизплатени трудови възнаграждения

Ами ако имат от къде да ги вземат (банкова сметка на работодателят) всеки ЧСИ ще се съгласи. Всички са оперативни, може да пробваш със Захари Димитров или Люба Тодорова, и с двамата работя и двамата са ОК за такива неща!

# 950
За изпълнителен лист примерно, препис от решение и т.н. издава ги първоинтанционният съд!
Благодаря ти, Кратунка Hug
Поуспокои ме малко Tired
Значи това не означава, че нещата могат да станат по-зле за мен, т.е. делото и решението си остават в този вид? Rolling Eyes
Ами ако е влязло в сила Simple Smile няма как ей така да се измени!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 951
Бихте ли дали идея как да докажа, че бащата не полага абсолютно никакви грижи от раждането на детето досега - пет години. Имам двама свидетели, но по какъв друг начин да го докажа? Делото е за ограничаване на родителските права. Благодаря предварително!
Здравейте, ако имате адвокат той би следвало да е начертал линията на защита!
За да се лиши родител от родителски права обаче, не е достатъчно само да е дезинтересиран към детето, но и да не му дава издръжка. Доказателствата могат да бъдат различни - свидетели, служебна бележка от ЧСИ/ДСИ, решение за присъдена издръжка и т.н., справка, че е напуснал през ГКПП страната и няма данни за завръщането му, просто всеки случай е индивидуален!

# 952
  • Точно където трябва
А за ДНК екпертиза не трябва ли материал от мъжа ми? Предвид обстоятелствата няма как да го взема от него.

# 953
НЕ, може със съпоставка на ДНК профила на майка му примерно...

# 954
така ще се докаже ,че това е майката на детето.

вероятно трябва да има материал и от бащата за да се съпостави аджеба от еди коя си жена и еди кой си мъж възможно ли е да се получи това дете  newsm78

пп. говориш за майката на бащата ли ? (бабата на детето)   тогава може да има такава съпоставка , но процента на вероятност намалява. но вероятно ще бъде достатъчен за доказателство.

# 955
така ще се докаже ,че това е майката на детето.

вероятно трябва да има материал и от бащата за да се съпостави аджеба от еди коя си жена и еди кой си мъж възможно ли е да се получи това дете  newsm78

пп. говориш за майката на бащата ли ? (бабата на детето)   тогава може да има такава съпоставка , но процента на вероятност намалява. но вероятно ще бъде достатъчен за доказателство.

Мхъм, имам предвид бабата на детето... има някои неща, които са уникални в маркерите, доколкото знам. Всяка ДНК екзпертиза има % вероятност, а не 100% над деветдесет и няколко се приема за доказан произход, вещото лице знае кое и как да съпостави, като отчита, че ДНК профила се прави на бабата, а не на прекият родител...
П.С. Препоръчвам бабата, защото произходът от майката в общият случай винаги е сигурен, но преди години, като млад и зелен адвокат имах изненади с едно ДНК подобно... оказа се, че дядото не е баща на сина си и... абе каша голяма настана!

# 956
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

# 957
Здравейте, ако имате адвокат той би следвало да е начертал линията на защита!
За да се лиши родител от родителски права обаче, не е достатъчно само да е дезинтересиран към детето, но и да не му дава издръжка. Доказателствата могат да бъдат различни - свидетели, служебна бележка от ЧСИ/ДСИ, решение за присъдена издръжка и т.н., справка, че е напуснал през ГКПП страната и няма данни за завръщането му, просто всеки случай е индивидуален!

Всичко, което препоръчвате, имам като доказателство, освен това, че не мога да докажа,, че е напуснал страната. Имам такова подозрение, но ако е в Рамките на Европейския съюз, не мога да го докажа, защото на ГКПП не се вписват данните му, май

# 958

Всичко, което препоръчвате, имам като доказателство, освен това, че не мога да докажа,, че е напуснал страната. Имам такова подозрение, но ако е в Рамките на Европейския съюз, не мога да го докажа, защото на ГКПП не се вписват данните му, май

На практика не се вписват тези които са по сухоземна граница и то само някои, ако са го проверили се отразява. През ГКПП на летище ги има Simple Smile вписани...

# 959
Изгубих дело за развод на първа инстанция и родителските права за децата са присъдени на съпруга ми. Възнамерявам да си наема друг адвокат за обжалване , но стария има пълномощно от мен да ме представлява пред различни институции. Въпросът ми е:
1. Как да си оттегля пълномощното от стария ми адвокат?

Новият Ви адвокат ще знае как да процедира, но Молба до съда с оттеглянето + уведомление до адвоката, че са оттеглени пълномощията му + доказателства, че му е връчено това уведомяване.

Общи условия

Активация на акаунт