Консултации с адвокат

• 132 312
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте! Моят казус е следният:имам подадена жалба в прокуратурата за неплащане на издръжки.Оттам е отишла в Полицията,викнаха ме,обясних всичко и какво следва след това? Днес минах пак през прокуратурата,за да видя какво се случва и ми казаха,че жалбата ми е още в РПУ-то!
Ще се самоцитирам,ако може някой да ми отговори! Благодаря!

Ако разполагаш с Вх.№ на жалбата ти до прокуратурата, винаги можеш да направиш справка на интернет-сайта на прокуратурата какво е състоянието на преписката. Успех!

Вляво на страницата - Справки за граждани:

http://www.prb.bg/

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 22:42 от krem-karamel

# 931
Наследяват ли децата взетите кредити от родителите им?
Имат ли задължение те да ги доизплащат в случай, че родителят не е успял?
Как стои въпроса при разведени родители?

# 932
Наследяват ли децата взетите кредити от родителите им?
Имат ли задължение те да ги доизплащат в случай, че родителят не е успял?
Как стои въпроса при разведени родители?

Ако са приели наследството (изрично или чрез конклудентни действия) - да, във всички случаи.

Ако са се отказали от наследството и отказът не бъде оспорен в съда - не, защото отказалият ce от наследството няма качеството на наследник.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 21:02 от krem-karamel

# 933
  bouquet

Още един въпрос.
Разведена съм.
Синът ми (на 16 години е) иска да си смени бащиното и фамилното име.
Възможно ли е?
Какви са условията?

# 934
Здравейте, момичета!
Искам да попитам следното: След развода запазих фамилията на съпруга ми. В момента искам да си върна моминската фамилия. Как и при какви условия може да стане това? Към кой орган трябва да се обърна или пак трябва съдебно решение или нещо подобно?
Благодаря!

# 935
Още един въпрос.
Разведена съм.
Възможно ли е?
Какви са условията?

Не, не е възможно.
Какъвто и да е въпросният човек, той е баща на момчето и такъв ще си остане.
Никой не може да заличи произхода си, каквото и да прави...

# 936
Искам да попитам следното: След развода запазих фамилията на съпруга ми. В момента искам да си върна моминската фамилия. Как и при какви условия може да стане това? Към кой орган трябва да се обърна или пак трябва съдебно решение или нещо подобно?
Благодаря!

По съдебен ред.
Ако съдът реши, че са налице важни причини, налагащи смяна на името, ще уважи иска.
Задължитело се завежда дело.

# 937
Здравейте,

По какви причини СГС може да върне делото на Първа инстанция - СРС, след като вече е излязло с решение? Решението на СРС беше обжалвано от мен в една част, за съжаление СГС потвърди решението. В страницата на СГС и електронната справка виждам, че след обявяването на решението и влизането му в сила въззиваемата страна подава МОЛБА /само това е записано с входящ номер/, ето така изглежда:
Входящ № 0000000 от 27.12.2013г. - МОЛБА
Въззиваема страна ......

Изходящ № 000 от 13.1.2014г. - Писмо - връщане в I-инст. съд
на СРС
Изпратен на CОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД

Интересува ме, знаете ли каква може да е причината и какво мога да очаквам? Възможно ли е образуване на ново дело или отмяна-промяна на решението? newsm78

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 15:39 от Always_in_love

# 938
За изпълнителен лист примерно, препис от решение и т.н. издава ги първоинтанционният съд!

# 939
Още един въпрос.
Разведена съм.
Възможно ли е?
Какви са условията?

Не, не е възможно.
Какъвто и да е въпросният човек, той е баща на момчето и такъв ще си остане.
Никой не може да заличи произхода си, каквото и да прави...

Никъде в закона няма забрана за промяна на бащино и фамилно име, чл.19 от ЗГР допуска такава промяна ако се докажат предпоставките за това в охранителното производство! Така, че не не е невъзможно, но трябва да бъде достатъчно обоснована и мотивирана една такава молба, подкрепена със съответните доказателства.

# 940
Трябва ми помощ.Със съпруга ми се развеждаме по взаимно съгласие.Подадох молба,споразумение,удостоверението за граждански брак,2 декларации за материално семейно положение и имотно състояние,копие от актовете за раждане-моя,на съпруга ми и на детето, копия от личните карти и бележка за платена такса.
Днес получих съобщение,че трябва да приложа и бележки за доходите на двамата и статистически карти.
Въпросите ми са:
1.аз до август 2013 бях в майчинство,после не съм работила,не съм била и на борсата,от къде да получа бележка за тези месеци от август до декември?
2.какви са тези статистически карти и от къде се получават?
Деки, по т.1 от работодател/нои/бюро по труда (ако имаш регистрация в този период) Simple Smile
по т.2 - пусни ми на лични мейл, ще ти ги пратя иначе на дали ще ги намериш...

# 941
За изпълнителен лист примерно, препис от решение и т.н. издава ги първоинтанционният съд!
Благодаря ти, Кратунка Hug
Поуспокои ме малко Tired
Значи това не означава, че нещата могат да станат по-зле за мен, т.е. делото и решението си остават в този вид? Rolling Eyes

# 942
Благодаря за отговорите.
Може ли да ме насочите към много добър адвокат, който би поел дело за смяна на фамилното име?

# 943
Бихте ли дали идея как да докажа, че бащата не полага абсолютно никакви грижи от раждането на детето досега - пет години. Имам двама свидетели, но по какъв друг начин да го докажа? Делото е за ограничаване на родителските права. Благодаря предварително!

# 944
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате надежден ЧСИ или ДСИ с район на действие град Варна?

Общи условия

Активация на акаунт